خواندنی

برای بازگشت به ایران وقت تلف نکنید

با وجود سابقه طولانی روابط تجاری، سیاسی و اجتماعی که فرانسه با ایران داشته، این کشور در میان شش قدرت حاضر در پای میز مذاکرات هسته ای با ایران، مواضع شدیدتری اتخاذ کرده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری انگلیسی، موضع فرانسه موقعیت خوبی که برای شرکتهای فرانسوی پس از برداشته شدن تحریمهای بین المللی و آزاد شدن 150 میلیارد دلار از پولهای بلوکه شدن ایران و فراهم شدن زمینه سرمایه گذاری شرکتهای خارجی در این کشور به وجود می‌آید را به خطر می‌اندازد.

شرکتها خارجی با گشوده شدن بازار ایران می‌توانند در همه بخشها از صنعت انرژی تا حمل و نقل و ساخت و ساز کلی سرمایه گذاری کنند.

یک مقام ارشد فرانسوی در این باره اظهار کرد: همه به ایران که بازار مهمی به شمار می‌رود، با حرص نگاه می‌کنند اما ایران تنها بازار موجود نیست و عربستان سعودی و مصر بازارهایی هستند که ما انتخاب کرده ایم.

بر اساس این گزارش، موضع شدید فرانسه در مذاکرات و روابط دوستانه این کشور با دولتهای عربی منطقه خلیج فارس به این معناست که رفتار دو گانه فرانسه با ایران ادامه خواهد داشت.

با اینهمه از نظر تاریخی شرکتهای فرانسوی از خودروسازانی مانند پژو تا غول نفتی توتال، بازیگران کلیدی در بازار ایران بودند که در پی تشدید تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا در سال 2012 ناچار به ترک ایران شدند.

طبق برآوردهای وزارت خارجه فرانسه، واردات از ایران به فرانسه از 1.77 میلیارد یورو در سال 2011 به 62 میلیون یورو در سال 2013 رسید. صادرات فرانسه به ایران از 1.66 میلیارد یورو در سال 2011 به 494 میلیون یورو در سال 2013 کاهش یافت.

در تلاشهایی که اخیرا برای معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در ایران انجام شده است وزیران ایرانی از جمله معاون وزیر نفت به پاریس سفر کرده اند تا به ترغیب مدیران تجاری فرانسوی علاقمند به فعالیت در ایران بپردازند و بازرگانان ایرانی مقیم فرانسه هم برای احیای روابط با همتایان داخلی‌شان از سوی مقامات ایرانی استخدام شده اند.

گروه لابی تجاری اصلی فرانسه قصد دارد هیاتی شامل حدود 100 شرکت را در سپتامبر به ایران اعزام کند.

یک دیپلمات ارشد فرانسوی که در مذاکرات هسته ای حضور دارد و اخیرا به شرکتهای فرانسوی درباره دورنمای توافق هسته ای توضیحاتی داده است، به رویترز گفت: به شرکتهای فرانسوی گفته ام حتی اگر توافقی باشد طول خواهد کشید و برداشته شدن تحریمها به تدریج در سال 2015 آغاز می‌شود اما شرکتهای سایر کشورها از جمله آمریکا و آلمان خود را برای ورود به ایران آماده کرده اند و از این رو وقتی برای تلف کردن نیست.

این دیپلمات تایید کرد که اگر توافقی حاصل شود، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که به گفته بعضی از دیپلماتها، از اواسط دهه 1980 که نخست وزیر بود، با ایران خصومت شخصی داشته است سریعا به تهران سفر خواهد کرد.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیرش به فرانسه، در کنفرانسی در پاریس با انتقاد از عدم وجود استراتژی فرانسه در قبال ایران که تنها در بخش حمل و نقل پروژه‌هایب به ارزش 80 میلیارد دلار دارد، اظهار کرد: عشق و نفرت بر همه جنبه‌های روابط دو کشور حاکم بوده است.

وی در ادامه گفته بود: دیر یا زود مسئله هسته ای حل می‌شود و فرانسه باید اکنون درباره موضع خود در قبال ایران تصمیم گیری کند و در ادامه عنوان کرده بود: مطمئنم بازرگانان فرانسوی واقع گرایی بیشتری نسبت به سیاستمدارانشان دارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا