اخبار برگزیدهبازار

پکن با کاهش ۲۰ درصدی قیمت‌ها، به تعرفه ترامپ پاسخ می‌دهد

در واکنش فوری به تهدیدات ترامپ برای اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی، پکن اعلام کرده که قیمت محصولات تولید داخل خود را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. این سیاست جدید ممکن است رقابت را برای غول‌های تکنولوژی آمریکایی مانند انویدیا و اینتل در بازار چین بسیار دشوار کند. آیا این اقدام چین به یک بازی بزرگ در جنگ تجاری با ایالات متحده تبدیل خواهد شد؟

اعلام جنگ تجاری ترامپ به چین

به گزارش به‌روزترین‌ها در پی اعلام دونالد ترامپ درباره برنامه‌اش برای اعمال تعرفه ۱۰ درصدی اضافی بر کالاهای چینی، وزارت دارایی جمهوری خلق چین (MOF) پیش‌نویسی منتشر کرد که به کالاهای تولید شده داخل کشور، در خریدهای دولتی ۲۰ درصد مزیت قیمت‌گذاری می‌بخشد. این اقدام عملا پاسخی به مالیات‌های وارداتی پیشنهادی آمریکا بود، اما بر تمام محصولات غیر چینی تأثیرگذار است و آن‌ها را کمتر در برابر کالاهای تولید داخل رقابتی می‌سازد.

با این حال، حتی با وجودی که این مزیت ۲۰ درصدی شامل هر کالایی می‌شود که در چین تولید شده باشد، پیشنهاد MOF عمدتاً بر کالاهای صنعتی تمرکز دارد، به جز محصولات کشاورزی، جنگل‌داری، دامپروری، شیلات و منابع معدنی. کارشناسان همچنین اظهار می‌کنند که این سیاست بیشتر محصولات آمریکایی را هدف قرار داده که در چین به فروش می‌رسند و ممکن است به بزرگترین تولیدکنندگان تراشه مثل اینتل و انویدیا آسیب برساند. این امر در حالیست که چین علی‌رغم تعداد زیاد و فزاینده‌ تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا همچنان یکی از بازارهای بزرگ باقی مانده است.

تراشه‌های آمریکایی دیگر امن و قابل اعتماد نیستند

فراخوان تمرکز بیشتر بر محصولات تولید داخل، به ویژه در بخش تراشه‌سازی، محدود به دولت جمهوری خلق چین نمی‌شود. برخی از بزرگ‌ترین انجمن‌های صنعتی چین، از جمله جامعه اینترنت چین، انجمن صنعت نیمه‌هادی‌های چین، انجمن تولیدکنندگان خودرو چین و انجمن شرکت‌های ارتباطاتی چین، همگی از شرکت‌های چینی خواسته‌اند تا وابستگی خود به تراشه‌های ساخت آمریکا را کاهش دهند و به جای آن اولویت به محصولات داخلی یا گسترش همکاری با سایر شرکای بین‌المللی دهند. انجمن صنعت نیمه‌هادی‌های چین حتی در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که “محصولات تراشه‌ای آمریکایی دیگر امن و قابل اعتماد نیستند و صنعت چین باید تراشه‌های آمریکایی را با احتیاط خریداری کند.”

پاسخی به تحریم‌های واشنگتن

به نظر می‌رسد همه این اقدامات ناشی از گسترش تحریم‌های واشنگتن باشد. در حالی که بسیاری از شرکت‌های مستقر در چین می‌گویند این تحریم‌ها صنعت تراشه‌سازی چین را متوقف نخواهد کرد، دولت چین همچنان با محدودیت‌های صادراتی خود به خصوص در حوزه فلزات نادر واکنش نشان می‌دهد. علاوه بر این، بسیاری از شرکت‌های چینی با نوآوری‌های خود به جلو حرکت می‌کنند تا جایگزین محصولات تحت تحریم شوند. اگرچه آن‌ها هنوز به تکنولوژی‌های پیشرفته نیمه‌هادی کاملاً خودکفا نیستند، اما تلاش‌های چشمگیری برای رسیدن به غرب انجام داده‌اند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا