خواندنی

چند توصیه سلامت برای شیفت کاری شب

به گزارش سایت سلام دکتر،افرادی که در شیفت شب مشغول به کارهستند باید بیشتر مراقب سلامتی شان باشند و حتی الامکان برخی موارد را برای سلامتی خود رعایت کنند.

استرس‌های زندگی روزمره می‌تواند توانایی خوب خوابیدن را تحت تاثیر قرار دهد یا شاید به علت کار و فعالیت زیاد ساعات خواب خود را کاهش دهیم اما شاید برایتان عجیب باشد ولی کم‌خوابی و بی‌خوابی به هر دلیلی که باشد به طرز فوق‌العاده‌ای به سلامتی، فعالیت و ایمنی بدن آسیب می‌رساند.
با این حال درک این موضوع بسیار مهم است که کم خوابی و یا بی‌خوابی غالبا به دلایل اختلالات ناشناخته خواب بروز می‌کند.
در این میان افرادی هستند که به علت شرایط کاری مجبور به کار در شیفت شب هستند غافل از اینکه غده پینه آل که هورمونی به نام ملاتونین را ترشح می‌کند که با چرخه‌ی روزانه خواب و بیداری در ارتباط است در این شرایط ترشح نمی‌شود و در نتیجه خستگی جسمی و مغزی ایجاد می‌شود.
برنامه غذایی که به کمک شب کار ها می‌آید
داشتن برنامه غذایی مناسب برای افرادی که شب کار هستند بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند جلوی بسیاری از اختلالات را بگیرد.
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: به دلیل اینکه بی‌خوابی در این دسته از افراد باعث تغییراتی در ساعات طبیعی و همچنین تغییرات هورمونی در شب می ‌شود احتمال ابتلای فرد به اختلالات گوارشی، پراشتهایی یا کم اشتهایی، دیابت و فشار خون افزایش می‌‌یابد.
وی افزود:برای رفع این اختلالات باید نکاتی را در مورد وعده‌های غذایی رعایت کرد. که بهتر است این افراد در وعده‌ی غذایی صبح نان سبوس دار، پنیر، گردو ،تخم مرغ و یا عدسی استفاده کنند.
رحمانی ادامه داد: استفاده از میان‌وعده‌هایی که شامل خشکبار، میوه‌ها و سبزیجات می‌شود نیز برای این افراد توصیه می‌‌شود همچنین تاکید می‌شود از مصرف غذاهای سرخ کرده هم پرهیز کنند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: توجه داشته باشید اگر برای خستگی از نوشیدنی‌های کافئین دار مثل قهوه و چای استفاده می‌کنند آنها را در ابتدای شیفت کاری مصرف کنند و در بین کار از آب و آبمیوه طبیعی،‌ دوغ و شیر استفاده کنند.
وقتی کم‌خوابی اعصاب و روان را نشانه می‌گیرد
مشیت محمدزاده عضو انجمن‌ علمی روانپزشکان ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیان کرد: با توجه به اینکه هورمون ملاتونین در این افراد ترشح نمی‌شود خستگی، خواب آلودگی، بی‌حوصلگی، افسردگی، اضطراب، تحریک‌پذیری و به مرور زمان تغییرات جسمی از قبیل پیری زودرس،‌ چروک پوست، ریزش مو و تضعیف سیستم ایمنی بدن به سراغ‌شان می‌آید.
وی افزود: این افراد بهتر است در طول روز حداقل هشت ساعت خواب مناسب داشته باشند و شیفت کاری‌شان در گردش باشد و در همان شیفت یک زمان برای خواب داشته باشند و توصیه می‌شود بیش از 15 شب شیفت کاری نداشته باشند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا