احمدتوکلی: احمدینژاد صلاحیت ندارد
دكتر توكلي در اين مصاحبه در مورد احمدينژاد اظهارات تند و تيزي ابراز كرده است. او درمورد فعاليتهاي اخير تيم دولت سابق معتقد است: «واقعیت این است که سیستم ما خوب عمل نمیکند. اگر بازخواستهایی که باید از وی میشد، صورت میگرفت یا اینکه زودتر صورت بگیرد، او از این هوسها نمیکند که دوباره برای جلب رای از این شعارها سر دهد. تقصیر ماست که وظیفهمان را درست انجام نمیدهیم. نیکوکار و بدکار پیش ما یک جور هستند. البته او مصمم و جدی است. در کارهایی که میکند، همیشه جدیت داشته و عزم در سیاست تاثیرگذار است و باید از شر این موارد به خداوند پناه برد.»
او ضمن بيان اينكه «آقاي احمدينژاد اصلا صلاحيت ندارند» ادامه ميدهد: «کسی که میگوید من قانون را قبول ندارم، این بزرگترین جرم سیاسی است که از رئیسجمهور سر میزند »
توكلي درمورد بحث برجام هستهاي ضمن تفكيك آنها كه پست سياسي دارند و كساني كه پست سياسي ندارند، ميگويد: «من هم اگر سیاستمدار نبودم، روزنامهنگار بودم و در آن صورت در کنار شما قرار میگرفتم و هر انتقادی داشتم، میگفتم. چون برای دشمن قابل استناد نیست. در این موضوع دانشمندان، دانشگاهیان، علمای روحانی که پست سیاسی نداشته باشند و روشنفکران کشور و روزنامهنگاران اگر نقد کنند، مستند واقع نمیشود. بنابراین امثال من باید در اظهارنظر علنی در مورد برجام محتاط باشند. بههرحال دستاوردهای خیلی باارزشی داشتیم و یک امتیازاتی دادهایم، بعضی تعهدات هم که به ما تحمیل شد، خوب نیست و جای بحث زیاد دارد. ولی آنچه هست، کار خیلی بزرگی صورت گرفته و الان هم بحث اینکه در مجلس به کجا برسد، جدی است.»
توكلي همچنين منتقد كابينه دولت روحاني است و معتقد است كه سه اشكال اصلي در آنها ديده مي شود تا نتوانند از فضاي حاصل از توافق به نفع مسائل اقتصادي استفاده كنند: «با این وزرا به خوبی نمیتواند استفاده کند، نه اینکه استفاده نمیکند. ایشان به تیم قویتری احتیاج دارد. برخی وزرا یا سنشان خیلی بالاست یا کارکردشان قابل دفاع نیست یا سابقهشان یا هر سه عیب را با هم دارند! و باید تغییر کنند.»
گزيدهاي از اظهارات مهم توكلي را در اين مصاحبه در ذيل ميخوانيد:
– کارگزاران مبدع روشهای حکومتی نادرستی بودهاند. از مشخصاتشان یکی این است که از ثروتمند بودن حاکمان دفاع میکنند.
– کارگزاران اشرافیت اداری را جا انداختند و مبدعش بودند / آنها ولنگاري مالي دارند
آقای عارف آدم باشخصیتی است که شخصیتش با این چیزها که گفتم، سازگاری ندارد. یعنی ایشان منضبط و متدین است و توجه بیشتری نسبت به وظایف فردیاش دارد / با كارگزاران فرق دارد و مزاجش مثل آنها نيست
– (با اشاره به نقش جامعتين): گروههای مرجع، یک مقدار تغییر کردهاند، اینگونه نیست که روحانیت مرجعیتاش را در جامعه از دست داده باشد. در واقع اکنون مرجعیتشان با 10 سال و 30 سال پیش خیلی تفاوت دارد.
– پايداريها در نظرات خودشان خیلی متصلب هستند و اینجور گروهها، دیر تن به همکاری میدهند.
– مصلحت این است که هاشمی خود را بازنشسته کند.