فید

روایتی از بازگشایی سفارت ایران در لندن

در ادامه این گزارش آمده است: این مراسم در محل سکونت کاردار ایران در منطقه کنزینگتون، همچون مراسم مشابهش در تهران، با آرزوی پایان بخشیدن به موضوعات بی اساس و ستیزه و احترام متقابل برگزار شد.

مهدی دانش‌یزدی یکی از معاونین وزیر خارجه ایران در سخنانی بر روابط مبتنی بر احترام متقابل و حسن نیت بین دو کشور تاکید کرد.

وی همچنین خواستار به وجود آمدن دوره جدیدی از همکاری‌ها به دنبال توافق هسته‌ای و پیشرفت منظم جو حاکم بین دو دولت شد.

گاردین با توصیف جزئیات این مراسم و با اشاره به پذیرایی از میهمانان با نوشیدنی و شیرینی گردویی در ادامه نوشت:

بعضی از افراد برجسته حاضر در این مراسم از روحانیون بودند و فیلم‌برداران ایرانی نیز مشغول تصویربرداری از مراسم بودند.

ایرانیان این مراسم را با نام بازگشایی مجدد و فعال سازی کامل توصیف می‌کردند.

محمدحسن حبیب‌الله زاده کاردار ایران در لندن با ابراز امیدواری نسبت به آینده، از عمان به عنوان حافظ منافع در دوره‌ای که سفارت ایران در لندن تعطیل بود، قدردانی کرد.

وی گفت: کشور ما همواره سعی کرده است تا روابط متقابل را با تاکید بر اشتراکات حفظ کند.

وی افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران آماده است تا روابط خود را با تمام کشورها بر پایه‌ احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی توسعه دهد. روابط بر پایه‌ این قواعد منافع تمامی ملت‌ها را تامین خواهد کرد.

دبورا برونر، یک مقام رسمی ارشد دفتر وزارت خارجه انگلیس نماینده دولت این کشور در این مراسم بود.

میهمان افتخاری این مراسم نیز جک استراو، وزیر خارجه پیشین انگلیس بود. وزیر پیشین امور خارجه از حزب کارگر، مذاکرات اتحادیه اروپا با ایران در خصوص برنامه‌ هسته‌ای ایران در سال 2003 را بنیان نهاد و پس از ترک دفترش به نماینده‌ مدافع ارشد بریتانیا در ایجاد روابط حسنه با تهران تبدیل شد .

استراو در این مراسم گفت: ما دو ملت سربلند با تاریخی بزرگ هستیم. اشتراکات بسیاری وجود دارد که باید به دنبال آنها باشیم. آن‌چه دلسرد کننده است این است که در بریتانیا همه نکات مثبت مرتبط با ایران به اندازه‌ کافی شناخته شده نیست.

وی ادامه داد: من امیدوارم و معتقدم یکی از پیامدهای این روز تاریخی این است که به مراتب آگاهی و فهم بیشتری از هر دو کشور به وجود خواهد آمد.

استراو همچنین گفت: صرفا ایجاد رابطه کامل دیپلماتیک در ذات خود تفاوتی ایجاد نمی‌کند اما با گذشت زمان توان گفت‌و‌گو با مردم شانس بیشتری را برای برطرف کردن تفاوت‌ها ایجاد می‌کند.

لامونت، رئیس اتاق بازرگانی ایران و بریتانیا نیز در این مراسم گفت : افزایش روابط تجاری در بازار به شدت رقابتی مهم بود. کشورهای ما در روابط، بالا و پایین بسیاری داشتند و این (مراسم) عملکردی دیپلماسی است برای یافتن زمینه‌های مشترک و زبان مشترک. نبود سفارت اشکال اساسی به شمار می‌رود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا