جاسوسی صهیونیست از مذاکرات هسته ای
رسانههای سوئیسی گزارش دادهاند، سرویس سری اسرائیل مظنون به سازمان دهی یک سری عملیات مخفیانه و بسیار پیشرفته جاسوسی سایبری علیه مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی است که اوایل سال جاری در هتلهای مختلف اروپا برگزار شد.
روزنامه ایندیپندنت به نقل از رسانههای سوییسی نوشت: روزنامه سوئیسی تاگِس آنسایگِر گزارش داد: تحقیقات کارکنان این روزنامه نشان داده است مهاجمان سایبری میتوانستند در مورد تمامی مذاکرات انجام گرفته در بهار و تابستان گذشته بین ایران، آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان جاسوسی کنند.
به نوشته این روزنامه بازرسان سوئیسی کشف کردند که مهاجمان سایبری با استفاده از برنامه پیچیده 50 میلیون دلاری تروجان که تقریبا بطور قطع توسط سرویس مخفی اسرائیل طراحی شده است، به دوربین های امنیتی در هتلهای مجلل محل برگزاری مذاکرات هستهای در سوئیس و اتریش نفوذ کرده بودند.
رژیم صهیونیستی قویا با توافق هستهای ایران و گروه 1+5 که در ماه ژوئن پس از بیش از یک دهه بن بست میان تهران و مذاکره کنندگان بینالمللی در وین حاصل شد، مخالف است. اما پیش از حصول این توافق تاریخی، ماموران امنیتی سوئیس با ورود به هتل پرزیدنت ویلسون در ژنو که بخشی از مذاکرات در آنجا برگزار شد، شواهدی پیدا کردند که مشکوک به ارتباط با عملیات جاسوسی سایبری این رژیم بوده است.
روزنامه تاگس آنسایگر همچنین گزارش داد: سرویسهای امنیتی سوئیس قبل از ورود به هتل پرزیدنت ویلسون به اسرائیلی ها در ارتباط با حملات سایبری سوءظن داشتند. هرچند هنوز هم سوء ظن دارند و چیزی تغییر نکرده است.
این روزنامه مدعی شد، سرویسهای امنیتی اولین بار بهار گذشته پس از آنکه لابراتوار کسپرسکی، تولید کننده نرم افزار برنامه های ضد ویروسی کامپیوتری، به هک شدن چندین دستگاه کامپیوتر خود در هتلهای مجلل سراسر اروپا پی برد، به دخالت اسرائیل در جاسوسی سایبری مشکوک شدند. بازرسان به سرعت دریافتند که ایران در آن هتلها با گروه 1+5 درباره برنامه هستهایاش رایزنی کرده است. بر اساس شواهد به دست آمده، دادستان کل فدرال سوئیس در ششم ماه مه تحقیقات رسمی در این زمینه را آغاز کرد.
به نوشته تاگس آنسایگر، یک هفته بعد پلیس کارشناس جرایم سایبری به هتل پرزیدنت ویلسون رفت که تدارک برای این عملیات با توجه به اینکه چند نفر از کارکنان امنیتی همان هتل پیشتر برای سرویسهای سری اسرائیل کار می کردند، عملیات دشواری بود.
تجهیزات پیدا شده در آن هتل شامل نرم افزاری بود که نشان میداد شبکه رایانهای آن مورد نفوذ یک برنامه پیچیده جاسوسی موسوم به دوکو دو (Duqu 2) قرار گرفته بود که شبیه برنامه دوکو تروجان بود که سرویس جاسوسی اسرائیل زمانی به استفاده از آن شناخته شده بود.
به گفته سخنگوی لابراتوار کسپرسکی برنامه دوکو دو، بسیار وسیع است و این نرم افزار به تخصصی نیاز دارد که فراتر از قابلیتهای یک مجرم عادی است.
مهاجمان سایبری از برنامه تروجان برای دسترسی به دوربین های امنیتی هتلها و سیستمهای میکروفون استفاده کرده بودند. طبق این گزارش، از تروجان همچنین برای نفوذ به همان سیستم ها در هتل بوغیواژ در لوزان که مذاکرات هستهای در طول تابستان در آنجا برگزار شد، استفاده شده بود.
به نوشته ایندیپندنت، اگرچه کارشناسان جرایم سایبری سوئیس همچنان به اسرائیلیها درخصوص جاسوسی گسترده از مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 سوء ظن دارند، دادیارهای فدرال در اثبات این ادعا با مشکل مواجهاند.