معاون شرکت ارتباطات زیرساخت از رفع اختلال اینترنت کشور که به دلیل قطع شدن دو مسیر ارتباطی بین المللی از دو روز گذشته پیش آمده بود، خبر داده و اعلام کرده مشکلی در دسترسی کاربران وجود ندارد.
رادکانی دلیل اختلالات اخیر را قطعی مسیرهای ارتباطی ترکیه و باب المندب می داند و در این رابطه می گوید: به دلیل قطعی مسیرهای ارتباطی ترکیه و باب المندب، بخشی از ارتباطات بین الملل کشورهای منطقه از جمله ایران دچار کندی شده بود که هم اکنون این مشکل برطرف شده است.
رادکانی با بیان اینکه به دنبال تلاش صورت گرفته و نیز استفاده از مسیرهای پشتیبان، در کوتاه ترین زمان ممکن این مشکل رفع شده است، گفت: از شب گذشته اوضاع دسترسی به اینترنت به حالت عادی برگشته ا و هیچ اختلالی که روی سرویس تاثیر بگذارد، دیده نمی شود.
او با تاکید براینکه اختلالی در دسترسی کاربران به شبکه اینترنت وجود ندارد، در مورد اختلالات شبکه های تلفن همراه کشور نیز گفت: قطعی لینک های ارتباطی تاثیری در مکالمات تلفن همراه ندارد و اختلالات این شبکه ها، مربوط به مشکل ایجاد شده نیست.
افزایش دو برابری ظرفیت پهنای باند اینترنت
در حالی که آخرین وضعیت زیرساخت ارتباطی کشور از افزایش دو برابری ظرفیت پهنای باند اینترنت بینالملل طی یک سال اخیر حکایت دارد، آمارهای منتشر شده از وضعیت شبکه زیرساخت ارتباطی کشور از نظر میزان ظرفیت اینترنت داخل، بینالملل و ترانزیت پهنای باند از رشد دو برابری این ظرفیتها در یک سال اخیر خبر میدهد.
بر اساس این آمار ظرفیت پهنای باند اینترنت داخلی که شهریور ماه ۹۳ بالغ بر ۱۲۰۰ گیگابیت در ثانیه بود تا پایان شهریور ماه امسال به ۲۴۰۰ گیگابیت افزایش یافته است.
در پایان شش ماهه نخست امسال ظرفیت پهنای باند اینترنت بینالملل به ۲۷۶ گیگابیت در ثانیه رسیده است که این رقم در شهریور ماه سال ۹۳ حدود ۱۴۲ گیگابیت اعلام شده بود.
در شاخص ظرفیت شبکه انتقال نیز شهریور ماه سال گذشته ظرفیت این شبکه ۵۶۰ هزار لینک E۱ بود که امسال این ظرفیت به یک میلیون و ۳۳۵ هزار E۱ افزایش یافته است.
در بخش ترانزیت پهنای باند نیز ظرفیت ترانزیتی ارتباطات تا پایان شهریور ماه به ۳۶۰۰ لینک STM۱ رسیده است و این در حالی است که ظرفیت ترانزیت پهنای باند در شهریور ماه سال ۹۳ حدود ۱۷۵۰ لینک STM۱ اعلام شده بود.
هماکنون بیش از ۵۶ هزار و ۶۴۴ کیلومتر فیبر نوری در کشور ایجاد شده است که این آمار در شهریور ماه سال ۹۳ حدود ۵۵ هزار و ۵۰۸ کیلومتر بود.
۱۲۹/