100 هزار بیمار دیابتی در مازندران شناسایی شد
محمدرضا سعیدی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه دیابت عامل 47 درصد مرگ و میر افراد زیر 60 سال در جهان است، ادامه داد: تغییر سبک زندگی و تغذیه و رواج زندگی شهرنشینی و کم تحرکی زمینه ساز چاقی افراد را فراهم آورده است.
وی اجرای دو مرحله طرح غربالگری دیابت در افراد بالای 30 سال روستاهای مازندران را به عنوان بخشی از فعالیت های کنترل روند این بیماری نام برد و گفت: در سال های 83 و 87 این طرح اجرا شد و 12 هزار و 286 بیمار دیابتی و 6 هزار و 224 بیمار در معرض خطر دیابت شناسایی شدند.
کارشناس مسئول دیابت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر این که میزان ابتلای دیابت در شهرها دو برابر روستاها است، ادامه داد: به همین منظور طرح غربالگری دیابت با همکاری پزشکان خانواده در شهرها اجرا شد.
وی گفت : با اجرای مرحله دیگر از طرح غربالگری دیابت ، پنج هزار و 236 بیمار جدید مبتلا به دیابت در مازندران شناسایی شد.
سعیدی تعداد افرادی را که در آستانه ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند را 14 هزار نفر اعلام کرد.
افراد با میانگین قند خون 100 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر را بعنوان بیماران دیابتی به شمار می روند .
کارشناس مسوول دیابت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، چاقی، کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب را زمینه ساز بروز این بیماری در افراد دانست و گفت: میزان شیوع این بیماری در مازندران در مرحله خط قرمز و هشدار قرار دارد.
وی از دیابت به عنوان عامل بروز بسیاری از صدمات و خسران جسمی در بیماران اعلام کرد و گفت: قندبالای موجود در خون به مویرگ های اطراف اعضای حیاتی و حساس بدن همچون کلیه و قلب حمله می کنند و موجب نارسایی و به مرورتوقف فعالیت این اعضا می شوند.
وی ادامه داد: دیالیزی شدن و سکته های قلبی و مغزی افراد بر اثر از بین رفتن فعالیت کلیه یکی از نتایج دیابت است.
سعیدی گفت: بیماری دیابت به مرور بر عروق کوچک شبکیه چشم تاثیر گذاشته و کارکرد آنها را مختلف می کند و اصلی ترین عامل نابینایی به شمار می رود.
چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد ‘فردریک بانتینگ’ کاشف انسولین، اولین بار در سال 1991با همکاری بنیاد بین المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.
همچنین در ایران 20 تا 26 آبان هفته دیابت نام دارد.
176/