خواندنی

خاصیت‌های زردچوبه

مانند یک تابلوی نقاشی است. این زیبایی و طعم مدیون ادویه‌ای است که در هر آشپزخانه‌ی پیدا می‌شود. حتما شما هم از این ادویه در بسیاری از خورش‌ها و غذاهایتان استفاده می‌کنید. زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی هم دارد. خواص درمانی این ادویه‌ عبارتند از:

بدرود سرطان

همین زردچوبه‌ خودمان دارای ترکیباتی است که خواص آنتی‌اکسیدانیِ بسیار قوی دارد. قدرت آنتی اکسیدانی زردچوبه نیز تمام قد در برابر سرطان می‌ایستد. محققان مطالعات زیادی روی زردچوبه انجام داده و می‌دهند. نتایج یکی از این پژوهش‌ها که روی موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به سرطان روده انجام شد نشان می‌دهد تومورهای موش‌هایی که زردچوبه مصرف کرده‌اند به میزان 60 درصد کاهش یافته است. این یک نتیجه‌ فوق‌العاده است. بررسی‌هایی که روی انسان‌ها انجام شد نیز خوشبختانه نتایج امیدوارکننده‌ای داشته است. پس برای پیشگیری از سرطان و سلامت بدنتان به تمام غذاهایتان زردچوبه اضافه کنید.

سلامت کبد

اگر داروهای آنالژزیک (بی حسی) مصرف می‌کنید برای مراقبت از کبدتان حتما زردچوبه را دریابید. البته حواستان باشد برای سالم بودن صرفا نمی‌توان به یک ماده‌ غذایی یا یک داروی خاص اعتماد کرد. شما باید حواستان به همه‌ چیزهایی که می‌خورید و می‌نوشید باشد. داشتن کبدی سالم نیز مستلزم این است که غذاها و نوشیدنی‌های سالمی میل کنید. وگرنه زردچوبه و یا هر ماده‌ غذایی دیگر به تنهایی نمی‌تواند معجزه کند.

کنترل کلسترول بالا

وقتی کلسترول خونتان بالا باشد، خیلی از غذاها را نمی‌توانید با خیال راحت میل کنید. مدام باید حواستان باشد چرب، شور و شیرین نخورید. حتی مجبور می‌شوید سیگار را ترک کنید (البته این یکی خیلی هم خوب است). در این مواقع زردچوبه به دادتان می‌رسد. مصرف این ادویه‌ خوش‌رنگ میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد و شما را از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی حفظ می‌کند. البته باز حواستان باشد زردچوبه به تنهایی نمی‌تواند معجزه کند. همین طور که از خواص آن بهره می‌برید سیگار را ترک کنید، هر روز نیم ساعت پیاده روی داشته باشید، غذاهای سالم و کم‌چرب میل کنید. خلاصه اینکه حواستان به سلامت قلبتان باشد.

درد مفاصل

اگر از درد مفاصل (آرتریت، آرتروز و غیره) رنج می‌برید مصرف زردچوبه را بالا ببرید. این ادویه به اندازه‌ داروهای ضدالتهاب و حتی بیشتر از آن‌ها موثر است.

زخم جراحت

دستتان را می‌برید و یا زخم جزئی بر می‌دارید. بعد از این که به خوبی جای زخم یا بریدگی را ضدعفونی کردید مقداری پودر زردچوبه روی آن بریزید. این ادویه اجازه نمی‌دهد که زخم شما عفونی شود. از این گذشته زردچوبه باعث می‌شود خیلی زود جای زخم خوب شود. البته حواستان باشد اگر خدای نکرده تقریبا یک بند انگشت را بریدید و یا زخمتان عمیق است باید اورژانس خبر کنید و حتما خودتان را به بیمارستان برسانید. در این گونه مواقع کار از زردچوبه و غیره گذشته است و حتی اگر انگشتتان را در ظرف زردچوبه هم فرو کنید تأثیری نخواهد داشت!

ادویه‌های دیگر

توصیه می‌کنیم به غذاهایتان زردچوبه به همراه کمی روغن و فلفل سیاه اضافه کنید. حتما در قفسه‌های آشپزخانه ادویه‌های دیگری هم دارید مثل دارچین، میخک، خردل، زنجبیل، پاپریکا. در این صورت که عالی است. به تمام غذاهایتان از این ادویه‌ها اضافه کنید. خاصیت زردچوبه در جوار ادویه‌های دیگر بیشتر و بیشتر می‌شود. از هر موقعیت و غذایی برای استفاده از این ادویه‌ها استفاده کنید. خلاقیت‌تان را به کار بگیرید. بدنتان از شما ممنون خواهد شد.اگر از طرفداران نوشیدنی‌های تهیه شده از سویا هستید به آن یک قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه اضافه کنید. حتی می‌توانید به شیر معمولی که می‌خورید نیز زردچوبه بزنید. در این صورت یک نوشیدنی فوق‌العاده میل کرده‌اید. می‌توانید به اندازه‌ی 2 سانتی متر زنجبیل تازه را به مدت 6 تا 7 دقیقه با یک قاشق چای‌خوری زردچوبه دم کنید. هر روز یک مرتبه از این نوشیدنی معجزه گر میل کنید. سالم بودن خیلی هم سخت و پرهیزینه نیست. مهم این است که بدانید چه می‌خورید و چه می‌نوشید. دور نوشیدنی‌های گازدار، انرژی زا و الکلی را خط قرمز بکشید تا بدن و کبدتان سالم بماند. به جای آن از این نوشیدنی‌های که گفتیم و یا چای دارچینی، زعفرانی و عرقیجات گیاهی استفاده کنید. به همه‌ غذاهایتان نیز مقداری زردچوبه افزوده و خودتان را از ابتلا به خیلی از بیماری‌ها مصون کنید.
179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا