برخورد قانونی رگولاتوری با اپراتورهای متخلف
به گزارش سازمان خبری موبنا،”محمد کرم پور” در اولین نشست خبری خود در مسئولیت ریاست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به واگذاری بسته 10 میلیون شماره ای از شماره های اپراتور ایرانی خارجی – MTN ایرانسل اعلام کرد: اگرچه در پروانه اعطا شده اپراتور دوم تعداد سقف مشترک مشخص نشده، اما بر اساس مستندات شورای اقتصاد، این اپراتور موظف به واگذاری 15 میلیون و 800 هزار مشترک است که در صورت تصمیم برای افزایش این تعداد درخواست خود را باید به کمیسیون تنظیم مقررات ارائه کند.
وی افزود: اپراتور دوم برای تغییر سقف مشترکان در پروانه خود نیاز به دریافت مجوز از سازمان تنظیم مقررات دارد، ولی تاکنون این اپراتور هیچگونه درخواستی مبنی برای این موضوع به رگولاتوری ارائه نکرده است.
رئیس سازمان تنظیم مقررا ت از نظارت آنلاین برای کنترل و نظارت برعملکرد اپراتورها در آینده خبر داد و گفت: براین اساس آمار فعالیت اپراتورها باید طبق پروانه مشخص شود.
وی ادامه داد: تعداد سیمکارت های منصوبه هر اپراتور با تعداد سیمکارت های فعال آن متفاوت است و آنچه که رگولاتوری برای محاسبه سیمکارت مد نظر قرار می دهد سیمکارت های فعال وروشن است.
“کرم پور” سقف مشخص شده اپراتوراول را 38 میلیون مشترک واپراتور دوم را 15میلیون و 800 هزار مشترک اعلام کرد و درتشریح این موضوع گفت: به محض اینکه مشترک نخستین تماس را برقرار کند به عنوان سیمکارت فعال در شبکه شناخته می شود.
وی ادامه داد: اپراتور دوم هنوز به سقف عدد مذکور نرسیده است و تا کنون هم هیچ پیشنهادی برای تغییر سقف پروانه خود به سازمان ارائه نکرده است.
وی با اشاره به ریزش مشترکان اپراتوردوم گفت: فروش سیمکارت مبنا شمارش در پروانه قرار نمی گیرد وچنانچه سیمکارت در یک بازه زمانی مشخص توسط مشترک مورد استفاده قرار نگیرد این سیمکارت از شبکه خارج شده و مالکیت آن به مشترک دیگری واگذار می شود.
وی همچنین در بخش دیگر از سخنانش در پاسخ به واکنش شورای رقابت در خصوص حذف رگولاتوری اعلام کرد: بر اساس بند پنج ماده 58 قانون اجرای سیاست های اصل 44 اختیار شورای رقابت به تصویب دستور العمل ها، تنظیم قیمت و شرایط بازار محدود شده است.
وی با بیان اینکه سازمان تنظیم مقررات مطیع قانون است ، افزود: به محض اینکه دستورالعمل شورای رقابت به سازمان تنظیم مقررات ابلاغ شود، رگولاتوری به فوریت آن را اجرا می کند.
وی با بیان اینکه قانون مهمترین وسیله تعریف روابط سازمان تنظیم مقررات و ذی نفعان آن است، تصریح کرد: صلاح نیست مذاکرات دو مسوول در رسانه ها مطرح شود.
کرم پور با تاکید براینکه شورای رقابت نهاد بسیار خوبی است وهمه کشورهای دینا این بخش را تاسیس کرده اند، گفت: براین اساس این شورا می تواند تمامی بازار رقابت را جهت داده و شرایط خصوصی سازی را اجرا کند.
وی افزود: براساس قانون وظیفه کمیسیون تنظیم مقررات، نرخ گذاری است، اما این نرخ گذاری برپایه چارچوبی که توسط شورای رقابت به این سازمان ابلاغ می شود، صورت می گیرد.
“کرم پور” افزود: در این بخش سه لایه تفکیک شده وجود دارد که در لایه نخست شورای رقابت قرار دارد که دستورالعمل نرخ گذاری را اعلام می کند وکمیسیون تنظیم مقررات براساس آن نرخ گذاری را انجام داده و در همین حال سازمان تنظیم مقررات آن را اجرا می کند.
وی در بخشی دیگر از این کنفرانس خبری در تشریح وضعیت بررسی پارازیتها و اثرات آن اعلام کرد: سازمان انرژی اتمی، سازمان تنظیم مقررات و وزارت بهداشت بررسی های لازم را دراین زمینه انجام داده اند و تا کنون حتی یک مورد گزارش درخصوص آسیب رسانی جسمی و روانی عوارض این تشعشعات بر روی افراد اعلام نشده است.
کرم پور ادامه داد: تمامی BTS های نصب شده در کشور باید دارای یک استاندارد تشعشع باشند که قبل از راه اندازی و در حین فعالیت مورد بررسی قرار می گیرند.
وی افزود: همه تشعشعات تجهیزاتی که به صورت قانونی از گمرگ وارد ایران می شوند با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی مورد آزمایش قرارمی گیرند.
رییس سازمان تنظیم مقررات درادامه گفت: جلسات مکرر و بررسی های کامل در آزمایشگاه های تنظیم مقررات ، وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی صورت گرفته و به مرکز پژوهش های مجلس دراین زمینه ارائه شده است.
وی درپاسخ به این پرسش که آیا بهتر نبود رگولاتوری به کیفیت سرویس دهی اپراتورها نظارت بیشتری داشته باشد تا اینکه در زمینه برگزاری جشنواره به منظور تعیین و انتخاب بهترین اپراتور واردعمل شود ، افزود: این سازمان در زمینه تعداد نیروی انسانی واعتبار با محدودیت مواجه است و این درحالیست که رضایت ذی نفعان هدف اصلی این سازمان است به همین منظور سازمان تنظیم مقررات در صدد ایجاد شرایطی است که اپراتور ها خود موظف به افزایش کیفیت باشند.
به گفته وی اپراتورها باید در زمینه افزایش کیفیت سرویس دهی خود با یکدیگر به رقابت بپردازند و این جشنواره سبب می شود تا آنها در زمینه افزایش کیفیت اقداماتی را در دستور کار قرار دهند و رگولاتوری به عنوان رهبر بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات فضا را کنترل خواهد کرد.
کرم پور با بیان این که ارائه سرویس ثابت بر اساس پروانه اپرتورهای وایمکس مجاز به ارائه سرویس ثابت هستند، گفت: تا دو سال بعد از سرویس دهی اپراتور سوم تلفن همراه پروانه وایمکس موبایل به هیچ شرکتی ارائه نمی شود.
وی افزود: پس از پایان این انحصار وضعیت بازارموبایل وایمکس بررسی می شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات در پاسخ به نقسیم ناعادلانه طیف فرکانسی بین اپراتورها گفت: تقسیم طیف فرکانسی بر اساس پروانه اپراتورها صورت گرفته وهیچکدام خارج از پروانه آنها نیست.
به گفته وی براساس استانداردهای جهانی ،توافق طرفین و نوع سرویس دهی طیف فرکانسی لازم به اپراتورها اختصاص داده می شود.
وی در ادامه واگذاری سیمکارت های امین و قاصدک را خارج ازسقف پروانه اپراتورها رد کرد و تصریح کرد: اپراتورها باید سقف پروانه را رعایت کنند و واگذاری این سیمکارت خارج از حق لایسنس غیر قانونی است.
رییس سازمان تنظیم مقررات افزود: سقف پروانه اپراتورها باید رعایت شود، مگر در شرایطی که اپراتور توجیهات اقتصادی و فنی خود را داشته باشد و مورد تایید کمیسیون تنظیم مقررات واقع شود.
” کرم پور”همچنین در بخشی دیگر از سخنانش از بررسی آیین نامه چند رسانه ای مطابق با قانون جرایم رایانه ای در کمیسیون خبر داد و گفت: این آیین نامه در مراحل تصویب قرار دارد و در این زمینه آیین نامه سرویس mms نیز بسیار راهگشا بوده است.
وی گفت :آیین شماره تغییر اپراتور تلفن همراه بدون تغییر شماره تلفن مشترک در دستور کاررسیدگی کمیسیون تنظیم مقررات قرار دارد ولی هنور نوبت آن نشده است.
معاون وزیر ارتباطات خرید سهام مبین نت ، توسط همراه اول راغیر قانونی دانست و گفت: این معامله خلاف قانون است و این موضوع به شرکت مخابرات ایران و اپراتور مبین نت نیز اعلام شده است.
رییس سازمان تنظیم مقررات اپراتورهای وایمکس برای ارائه سرویس دهی تاخیری ندارند و مبین نت باید مشکلات امنیتی خود را حل کند.
به گفته وی اپراتورهای ایرانسل – MTN و اسپادان این مراحل امنیتی را پشت سر گذاشته اند.
وی اعلام کرد: هم اکنون تعداد مشترکان وایمکس چهار اپراتور فعال به 10 هزار نفر می رسد که حدود پنج هزار مشترک در استان تهران فعال است.
رییس سازمان تنظیم مقررات در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به هدفمند کردن یارانه ها گفت: هدفمند کردن تاثیر چشمگیری بر تغییر تعرفه های ارتباطی ایفا نخواهد کرد و احتمال افزایش این تعرفه ها بسیار کم است چرا که در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نرخ تعرفه ها رو به کاهش است.
کرم پور همچنین از تفاهم بوجود آمده بین اعضای شورای شهر و سازمان تنظیم مقررات در زمینه ساماندهی نصب آنتن های BTS خبر داد و اعلام کرد: آیین نامه سایت شرینگ با همکاری اعضای شورای شهر در حال انجام است.
117/11