کاهش 6 ساعتی کار بانوان در هفته
موبنا –
وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای عدم اخراج زنان با شرایط خاص به دلیل کاهش ساعات کاریشان توسط کارفرمایان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در قانون با کارفرمایانی که به دلیل کاهش ساعت کاری اقدام به اخراج کارکنان میکنند، برخورد خواهد شد؛ بنابراین این موضوع در قانون پیشبینی شده است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانون در نوبت تأیید شورای نگهبان قرار دارد، گفت: پس از تأیید، رئیس مجلس شورای اسلامی آن را به رئیس دولت ابلاغ خواهد کرد.
عزیزی در پاسخ به این سؤال که چرا حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد باز هم به تأخیر افتاده است؟، افزود: به این صندوق، سال گذشته یکهزار میلیارد تومان کمک شد که به دلیل مشکلات فراوان، باز هم امکان پرداخت به موقع حقوقها را ندارند، اما وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاشهای بسیاری برای حل این معضل انجام داده است.
وی گفت: این صندوق ورشکسته بود و تاکنون هم کمکهای بسیاری به آن شده است که امیدواریم در آینده با توجه به تلاش مسئولان، مشکلات بازنشستگان به حداقل ممکن برسد.
این نماینده مجلس همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا موافق ادغام صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد با صندوق تأمین اجتماعی هستید یا خیر، گفت: صندوق تأمین اجتماعی متعلق به یک قشر زحمتکش است که صاحبان آن نیز کارگران کشور هستند و نمیتوان هر صندوق ورشکستهای را به آنها تحمیل کرد.
به گزارش فارس، به موجب قانون و به منظور تأمین امنیت شغلی مشمولان لایحه کاهش ساعت کار بانوان، کارفرمایان نمیتوانند به صرف استفاده بانوان از مزایای کاهش ساعت کار یا مرخصی خاص، آنها را اخراج کنند.
نمایندگان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی لایحه کمیسیون اجتماعی در ارتباط با کاهش ساعت کار زنان شاغل را که موادی از آن پیش از این به کمیسیون ارجاع شده بود، به تصویب رساندند که براساس آن ساعت کار بانوان شاغل که موظف به 44 ساعت کار در هفته هستند اما دارای معلولیت شدید یا فرزند زیر 6 سال یا همسر و فرزند معلول یا مبتلا به بیماری صعب العلاج هستند و یا زنان سرپرست خانوار بنا به درخواست متقاضی و تأیید مراجع ذیربط به 36 ساعت در هفته تقلیل یافته و با حقوق و مزایای 44 ساعت تعیین میشود.
تبصره 1: تأیید میزان شدت معلولیت بر عهده سازمان بهزیستی است. همچنین زمان شروع و خاتمه کار برای اجرای این قانون با توافق طرفین میباشد و کارفرمایان بخش غیردولتی که شاغلینی با شرایط این قانون دارند از اعمال تخصیص پلکانی و یا تأمین بخشی از حق بیمه سهم کارفرما برخوردار میشوند و بانوانی که بر اساس سایر مقررات از امتیاز کاهش ساعت کار بهرهمند شدهاند تا زمانی که از مقررات مذکور استفاده میکنند از شمول این قانون مستثنی هستند.
همچنین در صورتی که مشمولان این قانون همزمان شرایط استفاده از امتیاز مرخصی ساعتی شیردهی را داشته باشند یا همزمان دارای شرایط مختلف مصرح در این قانون باشند حق انتخابات یکی از امتیازات پیشبینی شده را دارند.
و بالأخره بر اساس تبصره دیگری در ذیل ماده واحده این لایحه به منظور تأمین امنیت شغلی مشمولان این قانون در دوران استفاده از مزایای دستگاههای اجرایی و کارفرمایان غیردولتی نمیتوانند به صرف استفاده بانوان از مزایای کاهش ساعت کار آنها را اخراج کنند یا محل خدمت جغرافیایی آنها را تغییر دهند. هرگونه اخراج، جابجایی و استخدام جایگزین آنها ممنوع است.
منبع: جوان آنلاین