بازیافت کفپوش های کهنه به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
موبنا – یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کف پوش های نرم اروپا، برنامه بهبود و بازیافت بلندپروازانه ای را به عنوان بخشی از طرح خود در کاهش اثرات منفی بر محیط زیست تا سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشته است. این برنامه که با عنوان “ReEntry 2.0” شناخته می شود، توسط “اینترفیس فلور” یکی از شرکت های فعال در زمینه خرده فروشی کف پوش های نرم ارائه شده است. در این برنامه، کف پوش های تولید شده از هر جنسی در پایان عمر مفید خود بازیافت شده و بار دیگر در تولید کف پوش های جدید مورد استفاده قرار می گیرند.
این ابتکار می تواند به کاهش ۳۰ میلیون متر مکعبی سالانه کفپوش هایی که به عنوان زباله برای دفن یا سوزاندن فرستاده می شوند، منجر شود. برای استفاده هرچه بهینه تر از این برنامه، اینترفیس فلور توافق نامه ای اروپایی را با شرکت “SITA” که در زمینه مدیریت زباله به فعالیت می پردازد، امضا کرده است.
از این رو، اینترفیس فلور نه تنها امنیت تامین مواد خام را تا حد زیادی افزایش می دهد، بلکه خدمات مقرون به صرفه ای را نیز ارائه می کند. بر اساس قوانین اروپا، هر فردی برای دور انداختن کفپوش ها نرم باید هزینه ای را بپردازد و این شرکت با دریافت همان هزینه کفپوش های کهنه را دریافت می کند. این در حالی است که این کف پوش ها وارد چرخه بازیافت شده و کاهش دفن یا سوزاندن آنها از تاثیرات مخرب بر محیط زیست می کاهد.
به اعتقاد “رامون آراتیا” مدیر بخش پایداری اینترفیس فلور، با توجه به کاهش انتشار گاز از ۱۰ کیلوگرم دی اکسید کربن در تولید هر متر مکعب کفپوش به ۵.۷ کیلوگرم، چرخه بازیافت در این بخش مزایای زیست محیطی بسیار خود را به اثبات رسانده است. از این رو، ما به دنبال روش های دیگر به منظور کاهش هرچه بیشتر انتشار گاز هستیم.
از جمله این اقدام ها می توان به بازیافت ۱۰۰ درصدی نایلون و کاهش وزن چشمگیر کفپوش ها به لطف ارتقا در طراحی و فناوری تولید آنها اشاره کرد که در مجموع می توانند به کاهش ۵۰ درصدی انتشار کربن منجر شوند. همچنین فناوری ReEntry 2.0 از ظرفیت بالایی برای حل کردن مشکل زباله ها در این صنعت برخوردار است.
برای گسترش این برنامه اینترفیس فلور، مرکز جدیدی را در سال ۲۰۱۱ و با ظرفیت بازیافت سالانه ۶۰۰ هزار متر مکعب از کفپوش های نرم افتتاح کرده که این ظرفیت در آینده نیز افزایش پیدا خواهد کرد. این پروژه قبل از گسترش در اروپا، خاورمیانه و آفریقا به مدت ۱۸ ماه در هلند به اجرا گذاشته خواهد شد.