حذف ناگهانی بستر USSD بد یا خوب؟!
موبنا – چندی پیش بانک مرکزی به بهانه تامین امنیت حساب مردم دستور به حذف عملیات بانکی بر روی بستر USSD با کدهای *# را صادر کرد ولی بنابه دلایلی این امر محقق نشد.
بانک مرکزی مجدد در سال جاری بخشنامه ای به بانک ها ابلاغ کرده است که از تاریخ ۱۵ بهمن ماه عملیات بانکی بر روی بستر USSD حذف خواهند شد و جایگزینی آنها با اپلیکیشنهای بانکی اعلام کرده است که با ورود وزیر اجرایی شدن این موضوع به تعویق افتاد.
بانک مرکزی هنگامی دستور به حذف کدهای USSD گرفته که به اعتقاد برخی کارشناسان هنوز زیرساختهای اینترنت برای تمامی نقاط فراهم نیست. همچنین بسیاری از مردم در نقاط مختلف کشور دسترسی به تلفن های هوشمند را نداشته و از طریق همین بستر عملیات بانکی خود را انجام می دهند.
نظر چند تن از نمایندگان مجلس در مورد حذف عملیات بانکی ازبستر USSD و عدم اطلاع رسانی به موقع بانک مرکزی به را در ادامه می خوانیم:
*قطع خدمات بدون اطلاع رسانی درست نیست
احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد خدمات بر روی بستر ussd و قطع آن ها گفت بدون اطلاع رسانی در زمان کافی قطع این خدمات کار درستی نیست چون مردم بیشتر کارها را از این طریق این بستر انجام میدهند. به همین جهت باید به ارائه دهنده و ارائه گیرنده این سرویس ها اطلاع رسانی شود
* ۳نکته مهم حذف خدمات بانکی بر بستر USSD
اردشیر نوریان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد این اقدام بانک مرکزی بیان داشت که ۳ نکته باید مورد توجه قرار گیرد:
نکته اول:این اقدام خلاف وظایف ذاتی بانک است چون بانک مرکزی وظیفه دارد خدمات را خیلی راحت در اختیار مردم قرار دهد .
دوم اینکه وقتی یک سرویسی به مردم ارائه میدهید هرگونه تغییری باید با زمینه سازی باشد و جایگزین درستی برای عموم در نظر گرفته شود.
سوم به لحاظ فنی هم مشخص نیست که چرا بانک مرکزی این کار را میخواهد انجام دهد باید شفاف سازی برای مردم انجام شود وظیفه ی دستگاهای مسئول این است که با اطلاع رسانی و شفاف سازی برای مردم پاسخ گو باشند.
*شفاف سازی قبل از هر اقدام
غلامرضا کاتب نماینده ی مردم گرمسار و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دلیل اصلی این کار باید از طرف بانک مرکزی اعلام شود. چون بدون دلیل و اطلاع رسانی نمیتوان کاری را انجام داد. در کل اگر به خاطر مشکل امنیتی است یا هر دلیل دیگری باید اطلاع رسانی و شفاف سازی صورت بگیرد.
*توجه به حقوق مردم
شادمهر کاظم زاده دبیر کمیسیون عمران مجلس: در کلیت آنچه که مطرح شده است در نگاه اول مربوط به وزارت ارتباطات است و تشخیص این موضوع با وزارت ارتباطات است که فعالیت این کد ها ادامه پیدا کنند یا نه اما باید به بخش حاکمیتی و راحتی مردم هم توجه کرد.
*مردم را ببینید
علیرضا ابراهیمی دبیرکمیسیون فرهنگی: باید قشرهای مختلف مردم را در این طرح در نظر گرفت .تمام قشرها توانایی خرید گوشی هوشمند را برای نصب اپلیکیشن ها ندارند و از طریق همین کد ها با گوشی های معمولی خود کارهای خود را انجام میدهند باید راحتی تمام مردم در نظر گرفته شود قطعا اگر مجلس ببیند خللی در راحتی مردم به وجود می آید به این موضوع ورود پیدا میکند .
منبع: شمانیوز