ارتباطات

رتبه ۱۰۱ایران در شاخص فناوری اطلاعات

موبنا – محمدجواد آذری جهرمی در مراسم بهره برداری از مرکز یکپارچه عملیات شبکه مخابرات ایران با اشاره به اینکه علاوه بر سرعت رشد تکنولوژی، نیازهای مردم نیز با شتاب فزاینده ای در حال حرکت است، گفت: امروزه نیازمند توسعه تکنولوژی های ارتباطی در بخش ارتباطات ثابت هم راستا با نیازهای مردم هستیم. تاکنون در حوزه ارائه خدمات دیتا در کشور شاهد ۳۱ سیستم مدیریتی در مخابرات ایران بوده ایم که با راه اندازی مرکز یکپارچه عملیات شبکه مخابرات، این ۳۱ سیستم به یک سرویس یکپارچه تبدیل شده است.

وی گفت: هزینه های چند برابری و سرمایه گذاری چندبرابری در این بخش از معایب سیستم غیریکپارچه مخابرات بود اما هم اکنون با مدیریت یکپارچه علاوه بر کاهش هزینه ها، شاهد پایش یکپارچه شبکه و افزایش بهره وری خواهیم بود.

جهرمی با تأکید بر اینکه شبکه مخابراتی کشور از شبکه ارتباطات زیرساخت کمتر نیست، تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت شبکه انتقال اپراتورها، شبکه علمی، زیرساخت اپراتورهای ارتباطی و شبکه دولت از طریق ظرفیت های مخابرات تأمین می شود و بالغ بر ۹۰ درصد ظرفیت های شبکه دولت از این طریق است. بر این اساس یک اشکال کوچک در این شبکه می تواند تبدیل به یک مشکل بزرگ در تمام مجموعه های بزرگ شود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه تاکنون شبکه مدیریت شده سالم نداشته ایم، افزود: هم اکنون با بهره برداری از این پروژه، شاهد بهبود و بهره وری در ارائه خدمات خواهیم بود.

وی با بیان اینکه سطح درآمدی مخابرات از دیتا با رشد خوبی همراه است، گفت: اما در بخش ارتباطات ثابت رشد خوبی را شاهد نیستیم و امیدواریم با توسعه انجام شده، شاهد کاهش هزینه ها و افزایش سطح درآمد مخابرات باشیم.

شهرهای جدید در انتظار واگذاری خطوط مخابرات

وزیر ارتباطات با انتقاد از عدم واگذاری فیش ها در نوبت تلفن در شهرهای جدید گفت: هم اکنون شاهد هستیم به رغم توسعه شهرهای جدید، واگذاری خطوط مخابرات در انتظار است و این در حالی است که تلفن همراه در این مناطق، آنتن دهی دارد. این موضوع نیازمند یک وحدت رویه مدیریتی است تا از ظرفیت های شبکه همراه اول برای خطوط تلفن زمینی استفاده شود.

جهرمی یادآور شد: مخابرات و همراه اول باید در یک مجموعه مدیریتی از ظرفیت های یکدیگر استفاده کنند تا بتوانند خدمات بهتری را به مردم ارائه دهند. برخی از کاربران گلایه مندند که سالیان سال منتظر واگذاری خطوط تلفن ثابت دربرخی استانها هستند اما در این مناطق می توان به جای فیبر کشی از ظرفیت شبکه همراه اول استفاده کرد.

برخی شاخص های فعلی شبکه مخابرات کمتر از استاندارد

وزیر ارتباطات با انتقاد از برخی شاخص های فعلی شبکه مخابرات کشور گفت: برای مثال شاهد هستیم که میزان شاخص پکت لاست (تماس از دست رفته) در شبکه مخابرات سه درصد و میزان تأخیر شبکه چهار میلی ثانیه (چهار برابر حد استاندارد) است که این شاخص ها باید اصلاح شود.

وی با تأکید بر اینکه مرکز عملیات مدیریت شبکه در حد استانداردهای جهانی می تواند مشکلات کیفی را حل کند، اظهارداشت: این مرکز باید به خدمات مرکز تماس و پشتیبانی متصل شود تا کاربران بتوانند مشکلات خود را پیگیری کنند.

۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای ارتباط می شوند

وزیر ارتباطات با بیان اینکه طبق برنامه پیش بینی شده باید ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای ارتباط شوند، تصریح کرد: از ۷ ماه گذشته تا کنون۵۵ درصد روستاها دارای ارتباطات کامل شده اند و این رقم پیش از این ۳۵ درصد بود. موضوع تأمین ارتباطات روستایی را از محل اعتبارات دولتی، سرمایه گذاری می کنیم اما معتقدیم که این هزینه باید از سوی مخابرات و اپراتورها نیز اتفاق بیفتد.

جهرمی گفت: همزمان با هفته جهانی ارتباطات مشکلات مناطق محروم دو استان خوزستان و کرمان را برطرف کردیم و تا سه روز آینده پروژه های ارتباطی در مناطق محروم این استانها به بهره برداری می رسد. در همین حال روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت نیز مراسم روز جهانی ارتباطات را با حضور معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت و در آن از پروژه های ارتباطی بهره برداری می کنیم.

رتبه ایران در شاخص استفاده از فناوری اطلاعات

وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه ریزی برنامه ششم توسعه برای افزایش شاخص های جهانی استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات (IDI) گفت: مطابق با برنامه ششم توسعه باید شاخص IDI را ۳۰ رتبه بهبود بخشیم. هم اکنون این شاخص در مولفه دانش کاربران، رتبه ۵۸ و در بخش توسعه دسترسی رتبه ۶۷ را به خود اختصاص داده است. همچنین کشور ما در شاخص استفاده از کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، رتبه ۱۰۱ را در اختیار دارد که باید این شاخص ها بهبود یابد.

وی با انتقاد از اینکه به رغم وجود ۲۵ میلیون خانوار دارای تلفن ثابت در کشور تنها ۱۰ میلیون پورت ADSL واگذار شده است، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های موجود این رقم باید به سی میلیون مشترک برسد. هم اکنون شاهد هستیم که توسعه شبکه ثابت LTE در کشور افزایش یافته و شبکه ADSL با ریزش مشترکان مواجه شده است اما باید بدانیم که به دلیل محدودیت فضای فرکانسی، هیچ تکنولوژی جای ADSL را نمی گیرد و باید برای آن سرمایه گذاری کرد.

آذری جهرمی خاطرنشان کرد: حرکت به سمت خدمات ارتباطی از طریق فیبر نوری نیازمند ارائه تنوع سرویس است و مخابرات نباید تمامی پول این خدمات را از مشتریان بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه ما یک خانواده هستیم و اختلافی در این مجموعه وجود ندارد اضافه کرد: در خانواده وزارت ارتباطات به فکر رشد و توسعه هستیم و مجلس نیز از ما حمایت می کند.

مشکل کیفیت سرویس اینترنت مخابرات را حل می کنیم

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برخی از کاربران از کیفیت سرویس اینترنت مخابرات ناراضی هستند، گفت: به سازمان تنظیم مقررات دستور داده ام که این موضوع را با جدیت پیگیری کند.

وی افزود: برای ضمانت کیفیت سرویس مردم، مخابرات باید فکری بکند و این پذیرفته شده نیست که سایر سرویس های مورد استفاده مردم به دلیل عدم کیفیت اینترنت مخابرات دچار اختلال شود.

جهرمی در جمع خبرنگاران تأکید کرد: با راه اندازی مرکز عملیات مدیریت شبکه مخابرات، موضوع پایش پارامترهای این شبکه را آغاز کرده ایم تا اشکالاتی که در این شبکه وجود دارد قابل ارزیابی و برطرف شدن باشد.

وی با تأکید بر اینکه مخابرات هسته اصلی شبکه ارتباطات کشور است، گفت: اشکالات موجود در این شبکه، بعضاً باعث اختلالات در سایر شبکه ها می شد که امروز با افتتاح مرکز عملیات مدیریت (NOC) امیدواریم کیفیت سایر سرویس ها افزایش یابد و اگر مشکلی وجود دارد توسط کاربران منتقل شده و برطرف شود.

 منبع: مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا