رقابت چین و دبی در به کارگیری رباتهای خدماتی
موبنا – تاکنون پیشرفتهای گستردهای در حوزه رباتیک صورت گرفته است و کشورهای متعددی از این فناوری استفاده میکنند و در تلاش هستند تا استفاده از رباتها را توسعه ببخشند. “چین” و “دبی” جاهایی هستند که در آنها از رباتها استفاده کاربردی صورت میگیرد.
در این راستا، شرکت”PAL Robotics”در دبی، رباتهای پلیس تحت عنوان “روبوکاپ”ساخته تا به شهروندان این کشور کمک کنند. این رباتها در مراکز گردشگری و مراکز خرید قرار داده شدهاند.
شرکت سازنده این ربات میگوید: این ربات قادر است اطلاعات مختلفی را به زبانهای گوناگون ارائه دهد و همچنین میتواند مردم را به مکان مورد نظرشان راهنمایی و هدایت کند.
این ربات ابزاری برای ارتباط شهروندان با پلیس دبی است. زیرا در این ربات، میکروفونی تعبیه شده است که با استفاده از آن میتوان با پلیس ارتباط برقرار کرد.
“روبوکاپ”، بخشی از چشم انداز بلند مدت امارات برای تامین یک چهارم از نیروی پلیس مورد نیاز این کشور تا سال ۲۰۳۰ میلادی است.
“نوئل شارکی” استاد علوم کامپیوتر دانشگاه “شفیلد” که در این پروژه با دولت امارات همکاری کرد، گفت: ابتدا قرار بود که این رباتها به عنوان رهبر تورهای گردشگری مورد استفاده قرار گیرند و علاوه بر آن، برای کمک رسانی به افراد سالخورده استفاده شوند.
وی معتقد است استفاده از این رباتها در آینده توسعه خواهد یافت.
گفتنی است این ربات ۱٫۶۵ متر قد و یکصد کیلوگرم وزن دارد و قابیلت “تشخیص چهره” نیز دارد.
“روبوکاپ” یک تبلت داخلی دارد که مردم میتواند از آن برای پرداخت جریمه یا گزارش جرم استفاده کنند.
“چین” نیز از رقابت عقب نمانده و رباتهایی را تولید کرده که در بسیاری از ایستگاههای قطار و فرودگاهها فعالیت میکنند.
رباتهای پلیس چین موسوم به “AnBot” نیز که ۱.۶ متر قد دارد، در ایستگاه راهآهن “ژنگژو” در استان “هنان” چین فعالیت میکنند.
این ربات نیز مجهز به چند سری دوربین است و براساس گزارشات اعلام شده، قابلیت تشخیص آتشسوزی را نیز دارد . همچنین، قابلیت “تشخیص چهره” داشته و افراد مظنون و مجرمان را دنبال میکند.
این ربات میتواند پاسخ گوی سوالات مسافران باشد.
چین همچنین انقلابی در صنعت هواپیماهای بدون سرنشین ایجاد کرده است. به نحوی که برای تحویل کالا از این هواپیماها استفاده میکند. همچنین سرویس تاکسی خودران در این کشور راه اندای شده است.
دبی نیز تاکسیهای هوایی بدون سرنشین را آزمایش کرده است و قصد دارد دوچرخههای هیبریدی تولید کند که به پلیسها این امکان را میدهد که خیلی سریعتر به محل ماموریتهای اضطراری برسند.
پروفوسور “شارکی” معتقد است که ظهور و رشد رباتها امری اجتناب ناپذیر است. به نحوی که رباتها نقشهای متعددی را در جوامع شهری ایفا میکنند. به عنوان مثال، تحویل کالاها، نظافت و بازرسی ساختمانها از وظایف آنها است.
ولی هم اکنون این رباتها گران هستند و قابلیت شکنندگی زیادی دارند.
برخی معتقدند، در دهههای آتی آسمان بالای سر ما پر از رباتهای پروازی خواهد شد.
منبع: ایسنا