اقتصادی

روحانی: تاخیر در تحویل ارز صادراتی به سامانه نیما خیانت است

موبنا – حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در چهاردهمین جشنواره ملی شهید رجایی که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: بخشی از التهاب در بازار ارز خارجی است اما من به عنوان رییس دولت اعلام می کنم که بخشی از التهابات داخلی است یعنی صادرکننده ای دولتی و خصولتی ارز صادراتی را که باید امروز در اختیار سامانه نیما قرار دهد، صبر می کند ۴۸ ساعت دیرتر می دهد و این کار خیانت به کشور است.
وی افزود: من دیروز به یکی از مسئولین گفتم اگر کسی این کار را کرد قدم اول عزل و قدم دوم معرفی به دادگاه باشد. رییس جمهوری خطاب به مدیرانی که ارز صادراتی را دیرتر به سامانه نیما تحویل می دهند، گفت: این کار را برای این انجام می دهی که بگویی سود بیشتری نصیب شرکت خود کرده ای و سهم خودت در پایان سال را بالاتر ببری؟ با این کار به همه ملت ایران صدمه می زنید.
روحانی با بیان اینکه ایران سالانه ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد، اظهار داشت: امروز حدود ۶ ماه از سال گذشته است و باید ۲۰ میلیارد دلار ارز صادراتی به بانک مرکزی و سامانه نیما تحویل می شد.
وی با بیان اینکه نمی خواهد اعلام کند که چه مقدار ارز صادراتی از ابتدای امسال تاکنون تحویل سامانه نیما و بانک مرکزی شده است، افزود: چه قدر ارز صاحل از صادرات باقی مانده؟ چه کسی مسئول است؟ این را هم به گردن آمریکا و رژیم صهیونیستی بگذاریم؟
رییس جمهوری همچنین از سازمان اداری و استخدامی خواست تا یک معیار به عنوان انتخاب سازمان برتر به معیارهایش اضافه کند و آن زودتر تحویل دادن ارز حاصل از صادرات است. وی با بیان اینکه اگر دولت الکترونیک کامل بود، نیازی نبود که من با ناراحتی این موضوع بگویم، تصریح کرد: آن کس یا سازمانی که زودتر ارز صادراتی را می دهد تشویق و کسانی را که دیرتر می آورند، تنبیه کنید.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بعد از حضور من در مجلس برای پاسخ به سوال نمایندگان یکی از دوستان برای من نامه ای نوشت و گفت چرا این مسائل را نگفتی؟ من پاسخ دادم که همه حرف هایت درست است ولی اینها برای زمان صلح است و اگر شرایط صلح بود و دشمن به میدان نیامده بود و آمریکا شمشیر را از قلاف خارج نکرده بود، من جور دیگری صحبت می کردم اما امروز روز جنگ با دشمن است.
وی با اشاره به تحت فشار قرار داشتن حقوق بگیران اظهار داشت: برای پرداخت حقوق، برنامه ریزی یکساله می شود و در داخل آن یک سال هر اندازه فشار بیشتر شود، حقوق بگیران ثابت بیشتر تحت فشار قرار می گیرند؛ این بدان معنا نیست که مسئولان رده بالا به فکر نباشد بلکه باید کمک کرده و راه حل پیدا کنند. روحانی خاطرنشان کرد: تقریبا همه هفته گذشته تا شب پنجشنبه بخش بزرگی از مذاکره با دوستان درباره چگونگی اجرای بسته های حمایتی بودیم.

 منبع: تسنیم 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا