بورس شگفتیساز شد
موبنا – بورس تهران مدتی است با افزایش شدید قیمت سهمها مواجه شده، این افزایش قیمتها شیب تندی دارد و معامله گران بازار و مخصوصاً نوسان گیران با تشکیل صف خرید تا پایان ساعات معاملات کفه تقاضا را به شدت سنگین میکنند، اما افزایش تقاضا نسبت به عرضه تنها یک ریشه دارد و آن افزایش قیمت ارزهای خارجی از جمله دلار و یورو است.
طی روزهای گذشته در بسیاری از سهمها شاهد افزایش فزاینده قیمتها بودیم و به این ترتیب شاخص کل بورس لحظه به لحظه شاهد ورود به تراز جدیدی بود. در پی رشد قیمت سهمها، به طور متوسط شاخص کل هر روز بیش از ۴۰۰۰ واحد رشد کرد. در پی معاملات شاخص کل بازده نقدی و قیمتی شاهد افزایش ۷۶۹۷ واحدی بود و بدین ترتیب برای اولین بار در تاریخ بورس شاخص کل به رقم ۱۹۵ هزار و ۱۰۴ واحد رسید.
رشد قیمتها و افزایش شاخصهای بورس به حدی شده که هر لحظه شاهد رکورد جدیدی در شاخصها هستیم. به طوریکه دیگر رکورد شکنی معنای خود را از دست داده و برای فعالان بازار ورود شاخص بازار سهام به کانال جدید طبیعی شده، چند ماه پیش بود که شاخص کل در آستانه ۱۰۰ هزار واحدی قرار داشت، اما این شاخص در آستانه کانال ۲۰۰ هزار واحدی قرار گرفته و بسیاری را متعجب ساخته است.
رشد قیمتها در بورس تهران و در نتیجه آن رشد شاخص ارتباط مستقیم با افزایش قیمت ارزهای خارجی از جمله دلار و یورو دارد. چرا که با افزایش قیمت دلار شرکتهای صادرات محور سود بیشتری عایدشان میشود و انتظار سرمایهگذاران این است که این شرکتها سود بیشتری را شناسایی کنند و در نتیجه طبیعی است که قیمت سهمها افزایش یابد. از طرفی با رشد قیمتها، شرکتها دارایی بیشتری را شناسایی میکنند چرا که به عنوان مثال در طی شش ماه گذشته قیمت زمین و ساختمان نیز افزایش پیدا کرده، همچنین در صورتی که شرکتی موجودی کالا داشت این موجودی کالا نیز با افزایش قیمت روبرو شده است. همه این موضوعات میتواند به افزایش قیمت سهام شرکتها دامن بزند. در نتیجه افزایش شاخص کل بازار سهام و رونق فعلی به هیچ وجه دلایل مدیریتی ندارد.
شاخص کل هم وزن نیز ۱۲۴۸ واحد رشد کرد و به رقم ۳۳ هزار ۸۶۶ واحدی رسید. شاخص آزاد شناور نیز با ۸۵۰۹ واحد رشد تا رقم ۲۰۵ هزار و ۱۵۹ بالا رفت. شاخص بازار اول و دوم نیز به ترتیب ۶۲۳۱ و ۱۲ هزار و ۶۳۹ واحد رشد کرده است.
معدنی و صنعتی گل گهر، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و معدنی و صنعتی چادرملو از نمادهایی بودند که بیشترین تأثیر مثبت را روی شاخصها داشتند. هر یک از این نمادها به ترتیب ۶۵۶، ۶۴۳، ۵۵۲ و ۴۵۴ واحد تأثیر روی شاخص کل گذاشتند.
در گروه استخراج کانههای فلزی سهمها شاهد رشد قیمت تا سقف پنج درصد بودند. حتی نمادهایی مثل گل گهر و چادرملو تا حدود ۱۰ درصد رشد کردند و شاهد صف خرید بودند.
در عین حال در گروه محصولات شیمیایی بسیاری از سهمها تا سقف پنج درصد رشد کردهاند. در این گروه نیز در تعدادی از سهمها شاهد صف خرید بودیم. شرایط مشابهی را در گروه فلزات اساسی شاهد بودیم به طوریکه سهمهای گروه فلزات اساسی نیز به شدت با افزایش قیمت روبرو شده است. در این گروه ۶۱۳ میلیون سهم به ارزش ۳۳۱ میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت. نفتیها نیز یکدست رشد کردند و با افزایش قیمت مواجه شدند. نفتیها با معامله ۲۱۵ میلیون سهم تا رقم ۲۵۸ میلیارد تومان ارزش معامله را ثبت کردند.
حتی در گروه خودرو و ساخت قطعات نیز در بحث قیمت به شدت افزایشی بود و در نمادهای شاخص ساز شاهد صفهای خرید پایدار بودیم.
حجم معاملات بورس تهران به رقم ۴.۸ میلیارد سهم و اوراق مالی هستیم و تعداد معاملات رقم ۲۷۱ هزار نوبت را پشت سر گذاشت. در عین حال شاخص کل فرابورس ۷۷ واحد رشد کرد و به رقم ۲۲۲۸ واحد رسید. حجم معاملات این بازار رقم ۱.۱ میلیارد سهم و اوراق مالی را رد کرد.
منبع: ایسنا