اخبار برگزیدهتجارت

تولیدکنندگان خواستار گران‌کردن محصولات هستند

به‌روزترین‌ها– امسال بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی لوازم‌خانگی با شعار «تجلی دانایی و توانایی ایرانی در خدمت توسعه ملی» با حضور ۴۱۱ واحد تولیدی داخلی و ۷ شرکت خارجی برگزار شد. به اعتقاد دست اندکاران هدف از برگزاری این نمایشگاه حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخلی و همچنین افزایش صادرات بوده است.  در این دوره از نمایشگاه آخرین تولیدات این صنعت از جمله انواع یخچال، یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، انواع لوازم برقی و غیربرقی کوچک عرضه شده است.

نمایشگاه امسال در حالی برگزار شد که تولیدکنندگان این بخش از عدم حمایت دولت مدام گلایه داشته و معتقدند، تولید از کمبود مواد اولیه رنج می برد و در این شرایط به جای کمک به تولیدکننده داخلی بستر برای ورود کالاهای قاچاق فراهم شده و بازار در اختیار اجناس قاچاق فاقد اصالت است. موضوعی که حتی معاون اول رئیس جمهور هم آن را تأیید و اعلام کرده است ۴۰ درصد بازار لوازم خانگی در اختیار کالاهای قاچاق است.

علاوه بر این بحث  قیمت گذاری کالاها آنهم در شرایط رکودی بازار هم بر حجم مشکلات تولیدکنندگان اضافه کرده است به نحوی که تولیدکننده می‌گوید با گرانی مواد اولیه باید تغییرات قیمتی را انجام دهیم اما شرایط رکودی بازار و کاهش قدرت خرید مردم مانع این امر شده است. از آن طرف مصرف کننده هم از کیفیت کالاهای تولیدی داخل گله داشته و می گوید با قیمت های بالای تولید داخلی مجبور به خرید کالاهای قاچاق هستند.

نکته قابل توجه در این نمایشگاه لوازم خانگی حضور بالای کالاهای چینی در غرفه هاست که همین امر ابهامات زیادی را برای بازدیدکنندگان به وجود آورده است. علاوه بر این مونتاژکاران هم حضور فعالی در نمایشگاه داشتند و همین امر شناسایی تولیدکننده واقعی را برای بازدید کننده مشکل کرده بود. البته در نمایشگاه امسال تولیدکنندگان مطرح لوازم خانگی هم حضور داشتند اما تعداد آنها نسبت به سایر شرکت کنندگان آنچنان محسوس نیست. 

بازار لوازم خانگی , انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ,

*به جز چین کسی به ما جنس نمی دهد / امروز گران فروش اصلی خود دولت است

یکی از تولیدکنندگان حاضر در این نمایشگاه در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اینکه وجود حجم زیاد کالاهای چینی در نمایشگاه به این دلیل است که غیر چین کشور دیگری به ما جنس نمی دهد، افزود: بنده یکی از قطعات محصولاتم را از هند وارد می کنم . متأسفانه این کشور انتقال پول به صورت حواله را قبول ندارد و می‌گوید من به جایی جنس می دهم که پول را از هم آنجا دریافت کنم. همین موضوع باعث شد تا مجبور شدیم ۲ برابر هزینه خرید جنس هزینه کنیم تا محموله را از طریق هوایی به چین و سپس به ایران بیاوریم.

وی گفت: معاون رئیس جمهور می آید امین حضور تا بازار را رصد کرده و عامل گرانی لوازم خانگی را بررسی کند به نوعی دنبال گران فروش می گردد.  امروز گران فروش اصلی خود دولت است.

این تولیدکننده لوازم خانگی با اعلام اینکه برخی از قطعات مورد نیاز ما فلزی است و مجبور به خرید ورق هستیم، افزود: اما چون ورق ها در برنامه تولید ما درج نشده فولاد مبارکه به ما ورق نمی دهد. ناچاریم از بازار بخریم هفته پیش ورق ۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود اما امروز به ۳۱ هزار تومان رسیده است. وقتی من نمی توانم مواد اولیه را با قیمت مناسب بخرم شما چه انتظاری دارید قیمت ها را ارزان کنم.

*مواد اولیه داخلی را با قیمت جهانی به تولیدکنندگان می فروشند

تولید کننده دیگری که در حوزه ماشین لباسشویی فعالیت می‌کند با بیان اینکه بخشی از مواد مورد نیاز ما مواد پلاستیکی است، افزود: ۷۰ درصد پتروشیمی ها خصولتی هستند. هفته گذشته قیمت مواد برای لباسشویی در بورس ۳۸ هزار و ۴۰۰ بود اما در نهایت ما با مشقت ۴۵ هزار تومان خریدم . تفاوت این قیمت ها فقط عاید پتروشیمی ها می شود.  

به گفته وی ، مواد بسته بندی با قیمت‌های بالا عرضه می شود به نحوی که اگر بخواهیم همین مواد را از کره وارد کنیم برای ما ارزان تر تمام می‌ شود. امروز مواد اولیه داخلی را با قیمت جهانی به ما عرضه می کنند و هیچ تدبیری هم برای این موضوع نیست.

وی تصریح گرد: هیج برنامه ای در این صنعت نیست. کسی به من تولیدکننده نمی گوید چقدر مواد اولیه نیاز داری ؟ موانع صادارتی شما چیست؟ امروز سیاست های بانکی فقط ارائه تسهیلات برای خرید مواد اولیه است و هیچ برنامه ای برای ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان برای خرید ماشین آلات وجود ندارد.  در این شرایط برخی از تولیدکنندگان تسهیلات مواد اولیه را دریافت اما ماشین آلات خریداری کرده اند اما در بازپردخت تسهیلات دچار مشکل شده اند چراکه بازپرداخت تسهیلات مواد اولیه یک سال است اما بازپرداخت تسهیلات خرید ماشین ۳ ساله است. بسیاری از واحدهای تولیدی ماشین آلات دارند اما چون منابعی برای خرید مواد اولیه ندارند دچار مشکل شده اند.

بازار لوازم خانگی , انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ,

تولیدکننده دیگری که در حوزه کولرگازی فعالیت دارد با گلایه از اینکه مناطق آزاد به مناطق قاچاق تبدیل شده اند، گفت: قرار بود در این مناطق الزام به عمق ساخت داخل فراهم شود اما متأسفانه خبری از داخلی سازی نیست و کالای ساخته شده با حجم بالا وارد  کشور می شود.

* دولت اصلاً از تولیدکننده برنامه ای برای روند تولید داخل و افزایش صادرات نمی خواهد

وی با اعلام اینکه  با اعمال ممنوعیت واردات لوازم خانگی تولیدکننده داخلی سرمایه گذاری زیادی را برای توسعه محصول انجام داده است، افزود: باید با حمایت از تولیدکننده داخلی تنوع تولید با ارتقا کیفیت فراهم شود. در همین واحد تولیدی ما به سختی به تکنولوژی تولید دست پیدا کردیم اصلا شرکای خارجی تمایلی به همکاری فنی ندارند وفقط می خواهند از بازار ایران استفاده کنند. در این شرایط دولت به جای حمایت از تولیدکننده داخلی فضا را برای فروش کالاهای قاچاق در بازار فراهم می کند.

این تولیدکننده با اعلام اینکه سیاست گذاری دولت در بخش لوازم خانگی ایرادات بسیاری دارد، تصریح کرد: ما امروز نیازمند تغییر سیاست ها و نگرش ها هستیم تا در نهایت فضا برای رشد صنعت لوازم خانگی فراهم شود. دولت اصلاً از تولیدکننده برنامه ای برای روند تولید داخل و افزایش صادرات نمی خواهد اکثر تولیدکنندگان به صورت سلیقه ای اقدام به تولید و صادرات می کنند.

* ۴سال پیش می توانستم ۸۰ درصد کولرگازی را تولید داخل کنم اما هیچ کس توجهی نکرد

یکی دیگر از تولیدکنندگان با اعلام اینکه قوه قضائیه تأکید کرده واحدهای تولیدی را به دلیل موضوعات بانکی مصادره نکنید، گفت: این عاملی شده که بانک واحد تولیدی را ارزیابی و مبلغی را برای رهن آن در نظر می گیرد.در نهایت وقتی تولیدکننده متقاضی وام است به او می گویند وثیقه ای را خارج از طرح باید بیاوری. این در حالی است که کل طرح با مبلغ کمی در رهن بانک است اما دوباره از تولیدکننده وثیقه می خواهند. این سیاست ها ضد تولید است .

وی با تأکید بر اینکه من ۴ سال پیش می توانستم ۸۰ درصد کولرگازی را تولید داخل کنم اما هیچ کس به من کمکی نکرد، افزود: به همه جا نامه نوشتم اما هیچ حمایتی از ما نشد.

بازار لوازم خانگی , انجمن صنایع لوازم خانگی ایران ,

*قاچاق در بازار بیداد می کند / باید شرکتهای خارجی را ملزم به افزایش عمق ساخت داخل در کشور کرد

 تولیدکننده دیگری که در بازار حضور فعالی دارد با اعلام اینکه متأسفانه اگر ماشین لباسشویی را بیاوری و اینجا مونتاژ کنی هزینه آن از تولیدداخل ارزان تر تمام می‌شود، گفت: جنس ایرانی با کیفیت مشتری خود را دارد اما دولت باید در بخش مواد اولیه به ما کمک کند.

وی با تأکید بر اینکه امروز تولیدکننده داخلی از قاچاق چی، واردکننده و دولت مدام ضربه می خورد، افزود: در برخی از اجناس قاچاق کم فروشی هم اتفاق می افتد به نحوی که بعضاً لباسشوی ۷ کیلویی را به نام ۱۰ کیلویی می فروشند.

وی با اعلام اینکه ما مخالف برندهای خارجی لوازم خانگی در بازار نیستیم، افزود: اما باید شرکتهای خارجی را ملزم به افزایش عمق ساخت داخل در کشور کرد آنها باید تکنولوژی وارد کشور کنند نباید فقط از بازار کشور استفاده کرده و تمایلی به عمق ساخت داخل نداشته باشند.

این تولیدکننده لوازم خانگی تصریح کرد: درحال حاضر که هزینه حمل و نقل و تامین مواد اولیه از محل واردات گران تمام می شود می توانیم با اعمال سرمایه گذاری در کشور مانع واردات مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان شویم به نحوی که با تولید این مواد اولیه در کشور حتی می توانیم ضمن تامین نیاز منطقه حضور پررنگی در بازارهای اروپایی داشته باشیم. به عنوان نمونه ما در درب یخچال مشکل داریم ورق آن وارداتی است و مجبوریم هزینه زیادی را بابت حمل و نقل و خرید آن پرداخت کنیم، اگر به صورت یک کنسرسیوم و با نظارت وزارت صنعت سرمایه گذاری توسط تولیدکنندگان در این بخش صورت گیرد ما می توانیم مسیر توسعه و پیشرفت را در صنعت لوازم خانگی با سرعت بیشتری طی کنیم. 

 منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا