بورس

روند کلی بازار سهام صعودی است

به‌روزترین‌ها– شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات هفته‌ای گذشته (چهارشنبه، ۳۱ فروردین‌ماه و آخرین هفته فروردین‌ماه) روند مثبت داشت و با ۵۸ هزار واحد افزایش نسبت به هفته قبل از آن، در ارتفاع یک‌میلیون و ۵۱۲ هزار واحد ایستاد و رشد چهار درصدی را در پرونده معاملات خود ثبت کرد.

شاخص کل بورس تهران در پایان روز چهارشنبه (۲۴ فروردین‌ماه) در حالی در ایستگاه یک‌میلیون و ۴۵۴ هزار واحد به کار خود پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه و در آخرین روز کاری هفته گذشته (۳۱ فروردین‌ماه) به یک‌میلیون و ۵۱۲ هزار واحد رسید.

شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۳۸۲ هزار و ۹۶۹ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۰۱ هزار و ۴۳۰ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۳۸ هزار و ۶۵۹ واحد به عدد ۲۴۹ هزار و ۹۳۴ واحد رسید.

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای پالایش نفت تهران (شتران)، سایپا (خساپا)، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو (خگستر)، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، ایران‌خودرو (خودرو) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در گروه نمادهای پُر تراکنش قرار داشتند.

تغییرات مهم بورس در هفته پایانی فروردین‌ماه

معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت اتفاقات مهمی را تجربه کرد و توانست تحت تأثیر اجرایی شدن اقدامات مهم سازمان بورس بر امیدواری سهامداران این بازار در راستای کاهش ضرر و زیان‌ها بیفزاید.

در هفته پایانی فروردین‌ماه، دامنه نوسان بورس طبق وعده‌های داده شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار و نیز تصمیم‌گیری اعضای هیات مدیره این سازمان از مثبت و منفی پنج درصد به مثبت و منفی ٦ درصد تغییر کرد که این اقدام با استقبال گسترده سرمایه‌گذاران این بازار مواجه شد و شاخص بورس با اجرایی شدن افزایش دامنه نوسان در روز دوشنبه (٢٩ فروردین‌ماه) به بیش از ۲۶ هزار واحد رشد دست پیدا کرد.

در ادامه اجرایی شدن افزایش دامنه نوسان، شاخص بورس که از مدت‌ها قبل با مقاومت مهم یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار واحد روبرو بود، درنهایت توانست در ادامه اقدام مهم سازمان بورس در زمینه افزایش دامنه نوسان از این کانال مهم عبور کند و فروردین ۱۴۰۱ را با ماندگاری در کانال یک‌میلیون و ۵۱۲ هزار واحد به پایان رساند. 

عوامل تأثیرگذار بر معاملات هفته گذشته بورس

«حسین عبدی» امروز (شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا روند معاملات بورس در هفته پایانی فروردین‌ماه را مورد ارزیابی قرار داد و افزود: بازار در هفته گذشته تحت تأثیر چند عامل در حرکت بود و روند معاملات این بازار را تحت تأثیر خود قرار داد.

وی اظهار داشت: در ابتدا بحث اعمال عوارض مالیاتی بر روی شرکت‌ها مطرح شد که سهام عمده برخی از آن‌ها در بازار وجود داشت و این امر منجر به ایجاد نوسان در بازار شد.

عبدی خاطرنشان کرد: در کنار اعمال عوارض مالیاتی، قیمت‌های جهانی و نیز تحولات صنعت خودرو ازجمله مسایل تأثیرگذار بر روند معاملات بازار بودند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این سه عامل باعث شدند تا بازار سرمایه هفته پایانی فروردین‌ماه را پرتلاطم‌تر از هفته‌های گذشته سپری کند.

وی گفت: به هر میزان که طرف تقاضا قوی‌تر بود به‌مراتب  تأثیر خود را بر روند معاملات گذاشت و تحت تأثیر پیروزی طرف تقاضا، شاخص کل بورس هم به رشدی معقول دست پیدا کرد.

محدودیت دامنه نوسان عاملی بازدارنده در کارایی بازار سرمایه

عبدی به افزایش دامنه نوسان و تأثیر آن بر معاملات بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده در سطح جهانی و نیز بازار سرمایه کشورهای مختلف، می‌توان گفت که محدودیت دامنه نوسان عامل بازدارنده‌ای در کارایی بازار سرمایه خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: افزایش دامنه نوسان همیشه کمک‌کننده در کشف کارایی بازارها بوده و عرضه و تقاضا خود تعیین‌کننده قیمت نهایی سهام یا اوراق بهادار است.

وی با بیان اینکه بورس ایران یکی از محدودترین دامنه نوسان‌ها را دارد و در مقایسه با کشورهای منطقه و توسعه یافته از نصف دامنه نوسان آن کشورها برخوردار است، ادامه داد: در ایران فرهنگ سرمایه‌گذاری همیشه با رشد همراه بوده و به نظر می‌رسد که دیگر دامنه نوسان با محدودیت پنج درصد برای سرمایه‌گذاران قابل‌قبول نباشد.

عبدی معتقد است که مسوولان حاضر در بازار سرمایه این مساله را درک کرده‌اند و به‌درستی تصمیم مربوط به افزایش دامنه نوسان را در دستور کار خود قرار دادند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه محدودیت دامنه نوسان باوجود دامنه نوسان اندک باعث می‌شود که هزینه تأمین مالی برای شرکت‌ها با افزایش همراه شود، افزود: این اتفاق زمینه‌ساز صف‌نشینی در بازار خواهد شد که با افزایش دامنه نوسان دیگر کمتر شاهد چنین اتفاقاتی در بازار خواهیم بود.

وی گفت: ما نیاز داریم تا نقش بازارگردان‌ها در بازار با حمایت‌های انجام شده پررنگ‌تر شود.

پیش‌بینی روند معاملات بورس در روزهای آینده

عبدی روند معاملات بورس را برای روزهای آینده مورد پیش‌بینی قرار داد و اظهار داشت: آینده بازار تا حد زیادی به بازارهای جهانی وابستگی دارد.

 این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که معاملات بازار در صورت تداوم روند مثبت بازارهای جهانی در سطح کامودیتی‌ها، فلزات اساسی، مواد معدنی و مواد اولیه روند صعودی خود را ادامه دهد.

وی به عدم افت جدی نرخ ارز در بازار اشاره کرد و گفت: با توجه به نرخ فعلی ارز و نیز روند بازارهای جهانی ممکن است شاهد گزارش‌ها سالانه و سه ماه نخست سال ١۴٠١ مثبتی از شرکت‌ها باشیم و ٧٠ درصد بازار از این اتفاق منتفع خواهد شد.

عبدی ادامه داد: با توجه به وضعیت نقدینگی در صنعت خودرو و نیز واگذاری دولت در زمینه شرکت‌های بزرگ خودروسازی؛ پیش‌بینی می‌شود که صنعت خودرو روند خوبی را در پیش بگیرد و همچنین تداوم روند مثبت سهام خودروسازی‌ها در بازار دور از ذهن نخواهد بود.

روند معاملات بورس در هفته نخست اردیبهشت ماه

این کارشناس بازار سرمایه به روند معاملات بورس در هفته جاری اشاره کرد و گفت: بدون شک بازاری با رشد و قدرت سال‌های ٩٨ و ٩٩ را تجربه نخواهیم کرد، اما بازار سرمایه با توجه به وضعیتی که دارد، متعادل‌تر می‌شود و روند کلی این بازار صعودی خواهد بود.

وی گفت: با توجه به اینکه شاخص کل بورس از مقاومت‌های مهمی عبور کرده است؛ بنابراین برآیند کلی بازار تا پایان هفته نخست اردیبهشت‌ماه صعودی پیش‌بینی می‌شود.

 منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا