فید

عناب میوه ای با هزاران خاصیت شگفت انگیز

به‌روزترین‌ها؛ راضیه بادپران عباس‌آبادی – پزشکان طب سنتی برای درمان تنگی نفس، استرس، بی خوابی، درد، عرق شبانه، فشار خون بالا، اسهال، افسردگی، خستگی، پوست خشک، آلرژی ها و اضطراب استفاده آن را تجویز می‌کنند. می‌توان این میوه را به صورت چای، خشک، ترشی و تازه و روزانه استفاده کرد.

عناب میوه‌ای ترش، بیضی شکل و از لحاظ ظاهری شبیه به خرما با پوستی چروک و رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز است. گرچه این میوه در چین کشف شد اما امروزه به دلیل داشتن خواص بالا در بیشتر نقاط جهان از جمله؛ جنوب آسیا، شمال آفریقا، سوریه و ایالت آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین خراسان جنوبی را در ایران، پایتخت میوه عناب لقب داده اند. در ادامه از خواص عناب برای سلامتی و زیبایی بیشتر می‌گوییم.

خواص عناب تازه

این میوه یکی از شگفت‌انگیزترین داروهای درمانی در طب سنتی است که طرفدارهای زیادی دارد. درصورتی کبد شما درگیر باشد، لک پوستی و یا آکنه داشته باشید، بیشتر پزشکان سنتی حتما مصرف عناب را تجویز می‌کنند. درباره ارزش غذایی این میوه نیز باید بگوییم که سرشار از عناب سرشار از کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی مانند ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم، منیزیم، فسفر، سدیم، آهن، پروتئین، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین و آهن است. عناب تازه و خشک برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مناسب هستند که به اختصار در اینجا توضیح خواهیم داد.

تصفیه خون: این میوه با داشتن ترکیباتی همچون تری ترپنوئید، سابپونین و آلکالوئید باعث پاکسازی بدن و سیستم گردش خون می‌شود.

درمان چاقی: میوه عناب با پروتئین فراوان و فیبر با کالری کم، باعث کاهش کلسترول خون و احساس سیری در فرد می‌شود که به لاغر شدن او کمک می‌کند.

فشارخون بالا: این میوه با پتاسیم بالا به آرام شدن عروق خونی کمک کرده و از بالارفتن فشار خون جلوگیری می‌کند.

ضد سرطان: ترکیبات موجود در این میوه و خواص آنتی‌اکسیدانی آن با سرطان و بیماری‌های قلبی مقابله می‌کند.

سلامت استخوان ها: برای جلوگیری از پوکی استخوان مصرف این میوه به دلیل داشتن فسفر، آهن، مواد معدنی و کلسیم یکی از بهترین راه حل هاست.

درمان بی خوابی: مصرف روزانه دانه این میوه به دلیل داشتن ترکیبات موجود در آن باعث بهبود کیفیت خواب و داشتن آرامش در طول روز می‌شود.

کاهش استرس و اضطراب: آنکسیولیتیک های موجود در این میوه باعث کاهش استرس و اضطراب در طول روز می‌شود. بنابراین می‌توانید آن را روزانه و مقدار کم مصرف کنید.

هضم و گوارش: با گنجاندن این میوه در مصرف روزانه به سلامت دستگاه گوارش و پاکسازی و دفع مواد سمی بدن کمک کنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن: با خوردن این میوه از آسیب رادیکال های آزاد و مواد سمی موجود در بدن جلوگیری شده و سیستم ایمنی بدن قوی می‌شود.

سرماخوردگی، سرفه و گلودرد: مصرف چای عناب در کنار شیرین بیان و زنجبیل یکی از راه های درمان آنفلوانزا، بهبود گلودرد و سرفه است.

توانایی شناختی: با مصرف روزانه این میوه سلول‌های عصبی جدید رشد کرده و به بهبود توانایی شناختی، فعالیت‌های مغزی و داشتن حافظه‌ای خوب کمک می‌کند.

ضدالتهاب: از این میوه می‌توان به عنوان یک داروی قوی ضدالتهابی برای کاهش دردهای مفصلی و عضلانی استفاده کرد.

خواص ضدمیکروبی: برای مقابله با عفونت‌های مختلف بدن با مصرف روزانه این میوه به بهبودی آن کمک کنید.

سلامت مغز: با بالارفتن سن و رو به زوال رفتن سلول‌های مغزی و بروز اختلالات عصبی، با مصرف این میوه می‌توان به راحتی از آسیب‌های مغزی جلوگیری کرد. بنابراین می توان این میوه را دشمن آلزایمر دانست.

خواص عناب برای نوزادان: این میوه با داشتن ترکیباتی مناسب به درمان زردی، کاهش تب نوزدان کمک می کند و با داشتن فسفر و کلسیم برای تقویت دندان ها و استخوان‌های کودکان مفید است. لطفا قبل از قرار دادن این میوه در رژیم غذایی کودکان، با پزشک اطفال مشورت کنید.

عناب میوه ای با هزاران خاصیت شگفت انگیز

خواص عناب برای لاغری

استفاده از عناب برای تناسب اندام و لاغری اصولی بسیار مفید است. مصرف آن باعث کاهش سطح کلسترول خون و مانع تجمع چربی در شریان‌ها می شود که به لاغرشدن افراد با کالری ناچیز کمک می‌کند. درضمن فیبر بالای آن به شمام احساس سیری کاذب می‌دهد.

خواص عناب در بارداری

علاوه بر اینکه خوردن عناب برای درمان نازایی مفید است، بلکه پیشنهاد می‌شود مادر در ماه دوم بارداری برای جلوگیری از استفراغ و تهوع و بهبود دردهای شکمی از آن استفاده کند. حتی در طب اسلامی به این موضوع اشاره شده است که مادر هر روز با خواندن سوره مبارکه توحید بر دو عناب آن را به صورت ناشتا میل کند. با تمامی اینها قبل از مصرف عناب در دوره بارداری با دکتر خود مشورت کنید.

خواص عناب در طب سنتی

این میوه در طب سنتی یکی از مفیدترین میوه‌ها است که برای درمان رفع خستگی کاربرد دارد، نرم کننده ریه است، کاهش دهنده کلسترول، تقویت کننده مغز است، به درمان غلظت خون کمک می کند، ضد یبوست و ضدنفخ است، در درمان کیست تخمدان و پاکسازی پوست نقش دارد. این موه برای پوست، درمان آکنه، جوش و اگزما، آسم و گرفتگی صدا، آرام بخش و خواب آور، ضدآفتاب طبیعی، افزایش و رشد سریع مو، رفع آبریزش بینی، تب بر، درمان سرفه و سرما خوردگی تجویز می‌شود.

خواص عناب برای کبد

این میوه یکی از مفیدترین‌ها برای داشتن کبدی سلامت است. عناب برای درمان کبد چرب سودمند است و با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی در مقابل آسیب‌های گوناگون از کبد محافظت می‌کند و می‌توان برای درمان برخی از بیمارهای کبدی از آن طبق تجویز پزشکان طب سنتی استفاده کرد.

خواص عناب برای یبوست

مصرف دمنوش عناب بر روی کاهش فشار روده تاثیر می گذارد، سطح آمونیاک را کم می‌کند و می‌توان آن را به عنوان یکی از مفیدترین میوه‌ها برای درمان یبوست دانست.

کلام آخر: عناب یکی از میوه‌های پرطرفدار با خاصیت زیاد است. اما پیشنهاد می‌شود افرادی که به دیابت مبتلا هستند از مصرف آن خودداری کنند. افرادی که مزاج سردی دارند، بهتر است مصرف کمتری داشته باشند. همچنین افرادی که معده ناراحتی دارند به علت هضم سخت، پیشنهاد می‌شود آن را مصرف نکنند. ضعف و ناراحتی، اسهال، کاهش اشتها و خواب آلودگی عوارض بیش از حد استفاده از میوه عناب است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از استفاده میوه عناب و نداشتن اطلاعات کافی از خواص و مقدار مصرف با پزشک طب سنتی مشاوره‌ای داشته باشید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا