اخبار برگزیدهاقتصاد ایرانسلامت

ادامه مشکلات پرستاران و درخواست سالانه 2 هزار گواهی مهاجرت

نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری از درخواست و صدور سالانه 2 هزار گواهی صلاحیت حرفه ای برای مهاجرت پرستاران خبر داد.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری درباره مشکلات گسترده و بی پاسخ پرستاران گفت: ‌پرستاران مشکلات عدیده‌ای دارند و همه مسئولان آن مشکلات را که شامل کمبود شدید نیروی پرستاری، مبلغ پایین اضافه کار، اضافه کاری اجباری و مهاجرت نیروهای پرستاری است را تاکید کرده اند و به آن واقف هستند.

وی با اشاره به مبلغ ناچیز دریافتی پرستاران از هر ساعت اضافه کاری در مقابل کار سخت و طاقت فرسا افزود: پرستاران به طور متوسط 25 هزار تومان بابت هر ساعت اضافه کار دریافت می‌کنند، یکی دیگر از مشکلات نیز اضافه کار اجباری است که به پرستاران بعد از کامل شدن شیفت، 80 ساعت اضافه کار اجباری داده می‌شود.

نجاتیان با اشاره به اینکه زحمات زیاد پرستاران در مقابل پرداختی کم، باعث نارضایتی آن ها شده و ادامه این روند می‌تواند به اختلال در نظام سلامت منجر شود، اضافه کرد: امروز بحث مهاجرت نیروهای پرستاری به یک مسئله نگران‌کننده تبدیل شده است و طی جلسه ای که با مسئولان وزارت بهداشت و وزارت کار داشتیم، موضوع مهاجرت پرستاران در حال تبدیل شدن به یک بحران است.

صدور 2 هزار گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای مهاجرت پرستاران

نجاتیان با اشاره به حجم بالای تقاضا برای مهاجرت در بین پرستاران گفت: سالانه در سازمان نظام پرستاری 2 هزار گواهی گوداستندینگ (گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای مهاجرت) برای پرستارانی صادر می‌کنیم که بهترین پرستاران کشور هستند.

وی با اشاره به اینکه دانمارک یکی از مقاصد پرستاران ایرانی تبدیل شده است افزود: هم‌اکنون در دانمارک 2 هزار پرستار ایرانی در حال ارائه خدمت هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حوزه مشکلات پرستاری برای هر یک از انواع مشکلات باید در یک دستگاه مورد پیگیری و رسیدگی قرار گیرد ادامه داد: مسائلی که در حوزه وزارت بهداشت باید انجام شود شامل بازنگری دستورالعمل تعرفه پرستاران است. تعرفه‌‌گذاری خدمات پرستاری قانونی است که مجلس آن را تصویب کرده و با دستور رهبر معظم انقلاب از سه سال پیش اجرای آن آغاز شد.

نجاتیان تصریح کرد: بحث استخدام نیرو یکی دیگر از خواسته‌های جدی پرستاران است زیرا به علت کمبود نیرو خدمات پرستاران دچار مشکل شده و در تهران ظرفیت‌های استخدام پرستاران کامل نمی‌شود.

کمبود پرستاران، بیمارستان ها را به مرز تعطیلی کشانده

از طرفی به گفته رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور، سازمان تأمین اجتماعی گزارش داده که شمار بسیاری از پرستاران نسبت به ترک خدمت در نتیجه مشکلاتی که پیش تر به آن‌ ها اشاره شد اقدام می کنند و همین مسئله باعث شده در بعضی از استان ها، بخش‌های بیمارستانی و اتاق عمل‌ها به مرز تعطیلی برسند.

نجاتیان با اشاره به اولین اقدامی که در راستای  رفع مشکلات پرستاران باید برداشته شود اضافه کرد: به نظر می‌رسد افزایش میزان مبلغ اضافه کار ساعتی،‌ موظف کردن سازمان اداری استخدامی به پذیرش استاندارد 1.8 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی و دادن مجوز به وزارت بهداشت برای جذب نیروهای جدید برای رسیدن به استاندارد و اجرای صحیح دستورالعمل بازتوزیع منابع تعرفه گذاری تا حدی به رفع دغدغه پرستاران کمک کند.

وی ادامه داد: در عین حال از دولت تقاضا داریم نسبت به تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری اقدام کند زیرا بخشی از پرستاران به صورت شرکتی در حال کار کردن هستند و 4 تا 5 هزار پرستار دوران کرونا به صورت شرکتی در حال کار کردن هستند یا بیکار و منتظر استخدام هستند.

عدم اجرای قانون بازنشستگی مشاغل سخت برای پرستاران دولتی

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در حوزه بازنشستگی پرستاران علی‌رغم اینکه مجلس در قانون بهره‌وری این شغل را سخت و زیان‌آور توصیف کرده و قانون بازنشستگی مشاغل سخت 25 سال را تعیین کرده اما هیچ یک از پرستاران بخش دولتی هنوز از این مزایا برخوردار نیستند.

وی افزود: بحث مالیات پلکانی نیز باعث شده پرستارانی که امروز در دو بیمارستان کار می‌کنند 8 تا 9 میلیون تومان مالیات پرداخت کنند که عدد بسیار قابل توجهی است.

نجاتیان گفت: مجلس سال گذشته ترمیم حقوق را برای کارکنان وزارت بهداشت پیش‌بینی کرد اما این ترمیم در حکم پرستاران وارد نشد. از سوی دیگر محل تأمین آن از محل بودجه‌های عمومی و درآمد اختصاصی بود در حالی که بیمارستان‌ها نمی‌توانند این مبالغ را پرداخت کنند.

وی افزود: برخی قوانین در حوزه تعرفه‌‌گذاری و قانون ارتقای بهره‌وری در بخش دولتی و خصوصی متولی ندارد. در بخش دولتی قسمتی را وزارت بهداشت دنبال کرده اما در بخش غیردولتی عملاً این اتفاق نیفتاده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا