اولین هدست واقعیت ترکیبی مبتنی بر اندروید ایکسآر معرفی شد
گوگل، سامسونگ و کوالکام با معرفی سیستمعامل اندروید ایکسآر، به دنیای واقعیت ترکیبی وارد شدند. این پلتفرم جدید به کاربران اجازه میدهد تا تجربهای جدید از ترکیب دنیای واقعی و دیجیتال داشته باشند. دستگاههای مبتنی بر این سیستمعامل شامل هدستها و عینکهای هوشمند پیشرفته خواهد بود.
به گزارش بهروزترینها؛ گوگل، سامسونگ و کوالکام به طور مشترک سیستمعامل اندروید ایکسآر را برای هدستها و عینکهای واقعیت ترکیبی معرفی کردهاند. این پلتفرم جدید که مدتها در حال توسعه بوده است، در واقع رویکرد گوگل به محاسبات فضایی مشابه با ویژن پرو اپل و بهروزرسانیهای جدید مِتا کوئست ۳ است.
در این سیستمعامل، اپلیکیشنها و رسانهها به صورت فیزیکی حضور دارند و میتوانند دنیای واقعی و دیجیتال را با هم ترکیب کنند. برای مثال، شما میتوانید یک ویدیو شبکههای اجتماعی را روی یک صفحه نمایش مجازی بزرگ تماشا کنید، عکسهای سهبعدی را بررسی کنید یا چندین مرورگر کروم را که در مقابل شما شناور هستند، مدیریت کنید.
چشمانداز اندروید ایکسآر
گوگل در اندروید ایکسآر نقش برجستهای برای مدل هوش مصنوعی خود، یعنی جمینی در نظر گرفته است. با استفاده از این مدل، شما میتوانید با هوش مصنوعی صحبت کنید و از آن برای کنترل سختافزار خود استفاده کنید. ویژگی دایره برای جستجو (Circle to Search) نیز به طور شهودیتر شده است، به این معنا که شما میتوانید با کشیدن یک دایره اطراف هر چیزی که علاقهمند به جستجو یا بررسی آن هستید، از هوش مصنوعی درخواست کمک کنید. همانطور که در ویژن پرو مشاهده میکنیم، این سیستمعامل قابلیت اجرای اپلیکیشنهای موبایل (مانند اپلیکیشنهای گوشیهای اندرویدی و تبلتها) را نیز دارد.
در زمینه عینکهای هوشمند، سیستمعامل اندروید ایکسآر بیشتر بر روی ارائه کمکهای همیشگی و مبتنی بر جمینی تمرکز خواهد داشت؛ مانند راهنماییهای مسیریابی یا ترجمهها. آزمایشهای جدید گوگل برای عینکهای آزمایشی پروژه آسترا (Project Astra) نیز بر اساس اندروید ایکسآر اجرا خواهند شد.
این سیستمعامل هماکنون در قالب یک نسخه پیشنمایش در دسترس است و از ابزارهای توسعهای رایج مانند اندروید استودیو، OpenXR و یونیتی پشتیبانی میکند. گوگل با شرکتهایی مانند سونی و ایکسریل در حال همکاری برای تولید دستگاههای ایکسآر است و همچنان با مَجیک لیپ برای تولید محصولات آینده همکاری میکند.
هدست پروژه موهان سامسونگ
اولین دستگاه تایید شده، هدست واقعیت ترکیبی پروژه موهان سامسونگ است که قرار است در سال 2025 وارد بازار شود. هرچند که اطلاعات دقیقی از سوی گوگل یا سامسونگ منتشر نشده، این دستگاه از نمایشگرهای پیشرفته و کنترلهای طبیعی استفاده خواهد کرد که ورودی صوتی آن از حرکات دست و کنترلرها فراتر میرود. کوالکام نیز اعلام کرده که این دستگاه بر روی چیپست اسنپدراگون ایکسآر ۲+ نسل ۲ که در سال 2025 عرضه خواهد شد، اجرا میشود.
سامسونگ همچنین قصد دارد به مسائلی که در راحتی استفاده از ویژن پرو اپل وجود داشته رسیدگی کند. این شرکت وعده داده است که هدستی سبک و «ارگونومیک بهینهسازیشده» ارائه کند که کاربران بخواهند مدت زمان طولانیتری از آن استفاده کنند.
با این حال، چالشهایی نیز وجود دارند که سامسونگ هنوز به آنها پاسخ نداده است. یکی از این چالشها قیمت است؛ مشخص نیست که آیا پروژه موهان قادر خواهد بود قیمت فعلی 3499 دلار اپل را به طور چشمگیری کاهش دهد یا خیر. عمر باتری نیز همچنان یکی از نگرانیها است، زیرا هدستهای واقعیت مجازی پیشرفته موجود معمولاً بیشتر از دو ساعت شارژ نگه نمیدارند.
مقایسه اندروید ایکسآر با ویژن پرو اپل
شباهتهای واضحی در رابط کاربری و تجربه بین پلتفرمهای اپل، گوگل و متا در هدستهای معمولی وجود دارد؛ همه این پلتفرمها در حال تلاش برای ایجاد مفهومی مشابه از محاسبات فضایی هستند. اما تفاوتهایی در دسته عینکهای هوشمند وجود دارد. عینکهای آزمایشی اوریون متا به نظر میرسد که بیشتر به عنوان یک گسترش از رابط کاربری مبتنی بر اپلیکیشنهای کوئست عمل کنند. شایعات حاکی از آن است که اپل نیز در حال ساخت عینکهای خود است، اما اطلاعات زیادی در این زمینه منتشر نشده است. به نظر میرسد که تولید عینکهای عملی چندین سال زمان ببرد، چرا که شرکتها بیشتر بر روی کاهش ضخامت تکنولوژی، بهبود عمر باتری و کاهش هزینهها تمرکز دارند.
اما نکته مهمتر این است که گوگل اندروید ایکسآر را به عنوان یک اکوسیستم باز برای هدستها و عینکهای هوشمند معرفی کرده است. مشابه با گوشیها و تبلتها، این سیستمعامل نوید میدهد که دستگاههای متنوعتری با طراحیها و قیمتهای متفاوت وارد بازار شوند. این ویژگی ممکن است به توسعه اپلیکیشنهایی کمک کند که بر روی پلتفرمهای بستهتر مانند ویژناواس اپل امکانپذیر نیست.
در مجموع، معرفی اندروید ایکسآر توسط گوگل، سامسونگ و کوالکام به عنوان یک سیستمعامل پیشرفته برای هدستها و عینکهای هوشمند، نشان از یک تحول بزرگ در دنیای واقعیت ترکیبی دارد. با این که این پلتفرم در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، اما نوید تجربهای منحصر به فرد از محاسبات فضایی، تعامل با هوش مصنوعی و تجربههای جدید دیجیتال- فیزیکی را میدهد.