اقتصاد ایرانخودرو

صرفه‌جویی در مصرف سوخت با نوسازی 350هزار خودرو فرسوده

مقیمی معاون وزیر صمت ضمن اشاره به نوسازی 350 هزار دستگاه خودرو فرسوده، از آغاز برنامه‌ جایگزینی بیش از ۲۹۸ هزار دستگاه خودرو و موتورسیکلت فرسوده دیگر در سال آینده خبر داد.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ فرشاد مقیمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به تشکیل ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل زیر نظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اشاره کرد و گفت: این ستاد با هدف تسریع در اجرای قانون ساماندهی صنعت خودرو تشکیل شده است.

وی افزود: در ۲۱ ماه گذشته، این ستاد موفق به انجام بیش از ۲۵ اقدام مدیریتی شده است که مهم‌ترین آن، تصویب و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بود. این آیین‌نامه با مشخص کردن سن فرسودگی وسایل نقلیه، مشوق‌هایی برای ذینفعان در نظر گرفته است. 

به گفته مقیمی، در کمتر از ۲۱ ماه از آغاز فعالیت ستاد نوسازی، حدود ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شده است. این در حالی است که طی فاصله سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، تنها ۵۸ هزار دستگاه خودرو فرسوده از چرخه خارج شدند. آمارها حاکی از خارج شدن ۲۹۴ هزار خودروی سواری، ۲۶ هزار وانت بار، ۱۷ هزار تاکسی، ۸ هزار اتوبوس و مینی‌بوس و بیش از ۳ هزار دستگاه کشنده سنگین در این مدت است. 

خودرو فرسوده عامل افزایش مصرف سوخت

مقیمی همچنین اعلام کرد: اجرای این برنامه تاکنون باعث صرفه‌جویی بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت روزانه و حدود ۲ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی ناشی از کاهش یارانه‌های پنهان سوخت شده است. 

وی افزود: از ۴۱ میلیون وسیله نقلیه کشور، بیش از ۲۲ میلیون دستگاه، فرسوده محسوب می‌شوند که توجه ویژه به این بخش ضروری است. همچنین تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از طریق صندوق صحا جذب شده است که بخش قابل توجهی از آن برای اجرای طرح‌های نوسازی تخصیص خواهد یافت. 

این مقام مسئول ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی برای جایگزینی تعداد قابل توجهی از وسایل نقلیه فرسوده در سال آینده در دست اجراست. طبق این برنامه، ۵۷ هزار دستگاه تاکسی با تسهیلاتی در بازه ۲۵۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان، ۲۴۰ هزار دستگاه موتورسیکلت با تسهیلات ۴۰ تا ۹۰ میلیون تومان و ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تسهیلاتی بین ۳ تا ۱۰ میلیارد تومان نوسازی خواهند شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا