اقتصاد ایرانانرژی

ساختمان‌های 4طبقه و بزرگ‌تر ملزم به نصب پنل‌های خورشیدی می‌شوند

با امضای تفاهم‌نامه جدید میان شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان، از این پس ساختمان‌های نوساز با چهار طبقه یا مساحت بیش از 1000 متر مربع ملزم به نصب پنل‌های انرژی خورشیدی خواهند شد. این اقدام به منظور ترویج استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و حفاظت از محیط زیست انجام می‌شود.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر بیان داشت: به موجب تفاهم‌نامه‌ای که در اواخر مرداد ماه میان شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان امضا شده است، تمامی ساختمان‌های با چهار طبقه یا بیشتر، و همچنین ساختمان‌هایی با مساحت کل طبقات بیش از 1000 متر مربع که قصد دریافت مجوز ساخت دارند، موظف به نصب پنل‌های خورشیدی خواهند بود.

وی با اشاره به هدف از تصویب نصب قانون پنل‌های خورشیدی بر روی بام خانه‌های نوساز افزود: این اقدام با هدف فرهنگ‌سازی و تشویق به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی، در راستای حفاظت از محیط زیست و تقویت پدافند غیرعامل صورت می‌گیرد.

معاون توانیر همچنین خاطرنشان کرد: این تفاهم‌نامه اخیراً از سوی وزیر نیرو به شرکت توانیر ابلاغ و مدیرعامل توانیر دستور به پیگیری و اجرای آن در تمامی شرکت‌های توزیع داده است.

ذبیحی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان در این خصوص، تدوین یک نظام‌نامه برای اجرای صحیح این پروژه را آغاز کرده است و پس از آن، این نظام‌نامه به تمامی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در سراسر کشور ارسال شده است.

قانون جدید نصب پنل‌های خورشیدی برای ساخت‌وسازهای بزرگ

معاون توانیر توضیح داد: ظرفیت نصب پنل‌های خورشیدی در هر ساختمان بر اساس فضای پشت‌بام طراحی خواهد شد. علاوه بر این، محوطه‌ها و پارکینگ‌ها نیز از دیگر نقاطی هستند که در آن‌ها امکان نصب این سامانه‌ها وجود دارد.

وی همچنین افزود: در صورتی که افرادی که درخواست پروانه ساخت دارند، به نصب سیستم‌های خورشیدی نپردازند، سازمان نظام مهندسی ساختمان هیچ‌گونه تاییدیه‌ای صادر نخواهد کرد و شرکت‌های توزیع برق نیز از واگذاری انشعاب برق به این ساختمان‌ها خودداری خواهند کرد.

طبق گفته ذبیحی، شرکت‌های توزیع برق، به نمایندگی از ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران)، بر اساس ماده 61 قانون اصلاح الگوی مصرف، قرارداد خرید تضمینی برق برای مدت 20 سال با مالکان ساختمان‌ها پس از نصب نیروگاه‌های خورشیدی منعقد خواهند کرد.

وی ادامه داد: پنل‌های خورشیدی نصب‌شده بر روی پشت‌بام‌ها به شبکه سراسری برق متصل خواهند شد، در حالی که مصرف‌کنندگان این ساختمان‌ها به‌طور مستقل از شبکه برق استفاده خواهند کرد. در صورت قطع برق در شبکه سراسری، نیروگاه خورشیدی به‌طور خودکار از شبکه سراسری جدا می‌شود.

همچنین به گفته ذبیحی، با ورود اینورترهای هیبریدی به بازار، استفاده از این سیستم‌ها امکان‌پذیر خواهد بود تا انرژی تولیدی سامانه‌های خورشیدی برای تأمین برق اضطراری ساختمان‌ها، از جمله روشنایی بخش‌های عمومی و آسانسورها، استفاده شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا