ارتباطات

بيش از 17 ميليون مشترك براي اين اپراتور پيش‌بيني مي‌شود

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد مهديون در نشست پرسش و پاسخ كه در ادامه‌ي همايش بين‌المللي مخابرات ايران برگزار شد، با بيان آخرين گزارش‌ها از وضعيت مزايده‌ي اپراتور سوم تعداد خريداران اسناد مزايده تا عصر روز يك‌شنبه، 21 مهرماه را 13 خريدار شامل 11 خريدار در داخل و 2 خريدار در خارج از كشور عنوان و اظهار كرد: تركيب شركت كنندگان در مزايده به اين دليل كه شايد برخي خريداران براي تشكيل يك كنسرسيوم با هم متحد شوند شامل كم‌تر از 13 پاكت و پيشنهاد مي‌شود.
وي با اشاره به اين كه كليه سهامداران حاضر در كنسرسيوم حداقل 10 درصد سهم خواهند داشت افزود: اميدواريم به دليل ابعاد اقتصادي اپراتور سوم تمام 13 خريدار در كنسرسيوم شركت كنند. با انحصار تك اپراتوري سرويس‌هاي جديد مثل نسل سوم صرفه‌ي اقتصادي فراواني در عملي شدن اپراتور دارد.
مهديون درباره‌ي برنامه زمانبندي فروش و تحويل مدارك گفت: فروش اسناد به دليل بررسي اقتصادي مزايده توسط تعدادي از متقاضيان تا 27 مهرماه تمديد شد. علاوه بر اين از آنجا كه يكي از خريداران از خارج از كشور نتوانسته بود رسيد واريز هزينه خريد اسناد را برساند، مهلت تحويل مدارك نيز يك هفته تمديد شد كه هر شركت به طور طبيعي بعد از خريد تا دو هفته وقت دارد تا اسناد را تحويل دهد.
او ادامه داد: بقيه فرآيند زمانبندي بدون تغيير بوده و پاكت‌هاي الف و ب تا 10 آذرماه در يك پروسه دو مرحله‌يي باز مي‌شوند. به اين ترتيب كه ابتدا پاكت شامل مدارك احراز هويت شكلي خريداران باز مي‌شود و بعد وارد مرحله‌ي پيشنهادات مي‌شويم تا در تاريخ 9 يا 10 آذرماه كه پاكت‌هاي پيشنهادها ارايه مي‌شود؛ پاكت قيمت هر شركت كه 70 امتياز از 100 را كسب كند، باز خواهد ‌شد و بالاترين قيمت برنده است.
مجري مزايده‌ي اپراتور سوم در بيان دليل اعلام نكردن نام خريداران اسناد مزايده اظهار كرد: به نظر من اعلام نكردن اسامي خريداران به رقابت سالم و منصفانه كمك مي‌كند تا رقبا به تخريب يكديگر نپردازند، ضمن اين كه در هيچ جاي قانون نيامده است اسامي خريداران اسناد اعلام شود.
وي درباره‌ي نحوه‌ي امتيازبندي برخي از مواد مزايده گفت: اين كه امتيازات چگونه بين بندهاي مختلف مزايده تقسيم شود در اختيار كميسيون است و اگر امتيازات ريزتر از آنچه هست مشخص مي‌شد شركت كنندگان در مزايده عوامل امتيازآور را شناسايي و پيشنهاد خود را غيرواقعي اعلام مي‌كردند همچنين در امتيازات انگيزشي هيچ مغايرتي وجود ندارد كه نياز به اصلاح ماده 15 مزايده باشد.
او معتقد است: اپراتور كار اقتصادي را دنبال مي‌كند بنابراين اگر سرمايه‌دار شناخت درستي از طرح مالي و اقتصادي داشته باشد مي‌تواند پول بدهد و اسناد را بخرد بنابراين نياز نيست حتما كساني وارد كار شوند كه كار فني مي‌كنند.
مهديون همچنين با بيان اينكه وايمكس و ADSL جاي تلفن همراه را نخواهند گرفت، درباره‌ي محرمانگي اسرار مزايده اظهار كرد: در اسناد مزايده اطلاعات اقتصادي كشور در اختيار خريداران قرار داده مي‌شود با اين تعهد كه از اين اطلاعات براي بررسي مسائل اقتصادي مزايده استفاده كنند؛ اين اطلاعات نبايد در هيچ جاي ديگر مثل رسانه‌هاي خارجي استفاده شود.
وي ياد آور شد: كاهش قيمت و زمان واگذاري سيم‌كارت، افزايش ضريب نفود تلفن همراه و استفاده از امكانات تكنولوژي از تلفن همراه از نتايج مثبت فعاليت اپراتور دوم است كه اميدواريم با ورود اپراتور سوم رقابت براي دستيابي به نتايج بهتر و بيش‌تر ايجاد شود.
او خاطر نشان كرد: ‌اعلام برنده به تعداد پاكت‌هاي پيشنهاد دهنده در مراحل اوليه بستگي دارد كه به طور معمول اگر پنج پاكت موجود باشد، دو تا سه هفته زمان لازم است اما به طور قانوني تعيين زمان اعلام برنده توسط كميسيون مشخص مي‌شود.
در ادامه اين نشست كامران مجدمنش – رييس هيات عامل كنسرسيوم برزرگ مخابرات كشور – گفت: بنابر مصوبه مجمع عمومي كنسرسيوم، تصميم بر اين شد تا كنسرسيوم مخابرات به شركت سهامي خاص تبديل شود كه يك سال در حال انجام تشريفات قانوني آن هستيم.
او در ادامه با بيان اين كه با توجه به احساس نياز موجود فرآيند بخش خصوصي مي‌تواند به سمت اپراتوري حركت كند، افزود: 20 سوال و ابهام از اسناد مزايده اپراتور سوم را به مجري مزايده اپراتور سوم و سازمان تنظيم مقررات به صورت كتبي تحويل داده‌ايم و منتظر دريافت پاسخ هستيم كه اميدواريم زودتر صورت بپذيرد و پاسخ سوال‌هايي كه انفرادي مطرح شده است به صورت جمعي به تمامي شركت‌ها اعلام شود.
به گفته‌ي وي اگر اختيار چگونگي حضور در مزايده تنها به دست طرف‌هاي ايراني باشد قطعا بيش از پنج كنسرسيوم شكل مي‌گيرد اما با توجه به شرايط بايد هماهنگي با اپراتورهاي خارجي حاصل شود و به دليل شرايط اقتصادي كه بر اپراتورهاي خارجي تاثير گذاشته رسيدن به تفاهم دچار تعلل و همكاري ضعيف شده است و اميدواريم جواب قطعي در اين‌باره را در دبي از اپراتور خارجي بگيريم.
او تصريح كرد: در كنسرسيوم مخابرات كشور طرحي خواهيم داشت كه روي تجهيزات جديد در آينده نزديك برنامه‌ريزي كنيم و قابليت توليد آن را بين سهام‌داران و شركت‌هاي داخلي توزيع كنيم.
رييس هيات عامل كنسرسيوم بزرگ مخابرات كشور خاطر نشان كرد: با توجه به بحران اقتصادي پيش آمده ما فقط به اروپا براي جذب سرمايه فكر نكرده‌ايم؛ حتي در منطقه مي‌توان اين سرمايه‌گذاري را انجام داد اما اتفاقات اخير كمي روي اپراتورهاي خارجي تاثير گذاشته كه در جلسه‌اي حضوري نظر قطعي خود را اعلام خواهند كرد.
به گزارش ايسنا همايش بين‌المللي مخابرات ايران روز گذشته با هدف انتقال تجربيات كشورهاي مختلف در زمينه تدوين قوانين رقابت، آشنايي شركت‌هاي مخابرات با مدل‌هاي كسب و كار در جهت افزايش سودآوري با حضور مسوولان دولتي، مديران و كارشناسان بخش خصوصي در سالن همايش‌هاي سازمان صدا و سيما برگزار و در آن به روش‌ها و قوانين رقابت ميان اپراتورهاي مخابراتي و روش‌ها و مدل‌هاي افزايش سودآوري بنگاه‌هاي مخابرات پرداخته شد.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا