تصویری

حذف IP نسخه چهار، سه سال زمان می‌برد

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، بهنام ولی‌زاده با بیان اینکه برای گذر از IPv4 به IPv6 باید تغییرات زیادی انجام گیرد، اظهار کرد: این تغییرات در حد شبکه ارتباطی نیست بلکه دیتاسنترها، هاست‌ها و تمام نرم‌افزارهای تحت وب باید این تغییرات را همزمان پشتیبانی کنند.

مدیر کل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان این مطلب گفت: از این رو، دو سه سال طول می‌کشد تا کم‌کم IPV4 حذف شود.

وی افزود: کار در بحث زیرساخت ارتباطی ساده‌تر است و تقریباً تجهیزاتی که در چند سال گذشته توسط اپراتورها اعم از شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های مخابرات استان‌ها، اپراتورهای PAP و اپراتورهای همراه خریداری، نصب ‌و راه‌اندازی شده است یعنی بیش از  90 درصد تجهیزات قابلیت پشتیبانی دارند و کمتر از  10 درصد تجهیزات قدیمی ممکن است، نتوانند پشتیبانی کنند.

ولی زاده دشوارترین بخش مهاجرت را نرم‌افزاری برشمرد و گفت: مشکل اینجاست که اکثر نرم‌افزارهای کاربردی اداری مثل سیستم برنامه‌ریزی، مالی، نیروی انسانی، تردد و غیره که تحت وب و داخلی هستند، پشتیبانی نمی‌کنند و با این تغییر، دیتاسنترها و نرم‌افزارهای تحت شبکه باید مهاجرت کنند.

او با بیان اینکه مهاجرت کامل و یک دفعه با توجه به موضوع فوق امکان ندارد، تصریح کرد: از این رو، باید به صورت دو پشته‌ای (Dual Stack) جلو رفت و همزمان هم IPv4 و هم IPv6 پشتیبانی کرد.

وی گفت: امسال کار شروع شده و کم‌کم شبکه را تغییر می‌دهیم و در دو سال آتی پشتیبانی همزمان خواهیم داشت.

ولی زاده با اشاره به تناسب سرمایه‌گذاری به نسبت بازدهی ادامه داد: فناوری این حوزه روز به روز در حال تغییر است و باید متناسب با تغییرات آن جلو رفت و نباید به گونه‌ای سرمایه‌گذاری کرد که عملاً بعدها بی‌فایده باشد.

وی از تصویب دستورالعملی در شورای عالی فناوری اطلاعات کشور در سال گذشته خبر داد و افزود: طبق این برنامه هیچ دستگاهی اجازه خرید تجهیزات و نرم‌افزارهایی که IPv6 را پشتیبانی نکنند، ندارد.

وی در عین حال از برخی شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزارهای داخلی یاد کرد که کار در این خصوص را شروع کرده و امکان دارد تا یکسال دیگر بتوانند محصولی عرضه کنند که IPv6 را هم پشتیبانی کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا