خواندنی

تاثیر دیابت و کم کاری تیروئید در ایجاد یبوست

به گزارش افکارخبر، محمد رستگار در رابطه با بیماری یبوست و راه‌های درمان آن اظهارکرد: از دلایل مهم بروز یبوست مشکلات روده‌ای است. این موضوع باعث می‌شود روده نتواند به طور صحیح محتویات داخل شکم را خالی کند، به طوری که فرد به سختی توانایی دفع داشته و در طول هفته تنها یک بار می‌تواند اجابت مزاج کند.

وی افزود: در صورتی که بیمار بعد از ابتلای به یبوست و عدم بهبودی به پزشک مراجعه نکند، ممکن است با بیماری‌های دیگری همچون بواسیر مواجه شود.

این فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه ورزش، مصرف غذاهای مایع و فیبردار سه عامل پیشگیری از یبوست به شمار می‌رود، عنوان کرد: در مواردی که بیمار مبتلا به یبوست با خوردن میوه و مایعات فراوان درمان نشود، باید به پزشک مراجعه کند و به مصرف داروهای مورد نیاز تحت نظر پزشک بپردازد.

رستگار ادامه داد: یبوست به دلایل گوناگون همچون نخوردن غذاهای فیبردار، نداشتن تحرک کافی، بارداری، نوشیدن کم آب، حرکت کند روده، افزایش سن، عدم مصرف نوشیدنی‌های بدون کافئین، دیابت، کم کاری تیروئید، بیرون زدگی رکتورم ایجاد می‌شود، بنابراین توجه به این بیماری حائز اهمیت است و نباید نادیده گرفته شود.

وی با بیان اینکه زنان باردار بیشتر دچار یبوست می‌شوند، گفت: زنان باردار معمولا به دلیل اینکه در ماه‌های اول بارداری با بروز علائمی همچون حالت تهوع رغبتی برای غذا خوردن و نوشیدن مایعات کافی ندارند، دچار این بیماری می‌شوند.

این فوق تخصص گوارش افزود: معمولا برای درمان این بیماری پودر پسیلیوم تجویز می‌شود که جزو کم خطر‌ترین داروی رفع یبوست برای زنان باردار است. این دارو به عنوان فیبر عمل کرده و به درمان بیمار کمک می‌کند.

رستگار خاطر نشان کرد: مصرف برخی داروهای گیاهی در درمان این بیماری موثر بوده همچنین استفاده از سبوس گندم در سوپ به رفع این مشکل در بیماران کمک می‌کند.

179/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا