از خون شیخ نمر نمیگذریم
سید حسن نصرا… افزود: در مملکت سعودی جایی برای یک عالم دینی یا اصلاحات یا اعتراض وجود ندارد. اعدام شیخ نمر رخدادی نیست که بتوان از آن گذشت کرد. آیا دستگاه قضاي عربستان توانست ثابت کند که شیخ نمر با سلاح جنگیده است؟ تمام مسیری که شیخ نمر طی کرد همچون مسیر تمامی علمای منطقه شرقیه عربستان و بحرین یک مسیر مسالمتآمیز بود.
وی افزود: شیخ نمر باقر النمر مردی بسیار شجاع بود و نه تنها سلاح در دست نگرفته بود بلکه خواهان احقاق حقوق جزیره عرب بود که از سر دروغ مملکت عربی سعودی نامیده شده است.
وی افزود: شیخ نمر خواهان این بود که مردم حقوق و آزادیهای طبیعی خود را به دست آورند که هر انسانی در جهان خواهان آنهاست و او به صورت آشکار و شجاعانه خواهان این امور بود و این مسائل تنها جرم وی بود. هرکس که در عربستان صحبت کند اعدام میشود؛ عربستانی که مدعی است میخواهد آزادی و دموکراسی را در منطقه رواج دهد. امروز روزی است که عربستان به صورت آشکار محکوم میشود و خون شیخ نمر در این دنیا و در آخرت دنبال آل سعود خواهد بود.
سید حسن نصرا… عنوان داشت: چرا اصرار بر این بود که دقیقا شیخ نمر در این زمان اعدام شود و این علی رغم آن بود که پیامهایی به عربستان برای توقف حکم اعدام یا عفو وی فرستاده شد و این امکان وجود داشت تا او در زندان بماند اما چرا اصرار بر این بود که او در این زمان اعدام شود؟
وی در بخش دیگری از سخنانش به مناسبت بزرگداشت شیخ محمد خاتون از اعضای شورای مرکزی حزبا… كه پس از طی یک دوره بیماری فوت کرد، گفت: شناخت من از برادر عزیزم خاتون به سال 1977 برمیگردد. حوزه نجف و طلب علم ما را دور هم جمع کرد و خداوند این منت را بر ما گذاشت که شخصی مومن و مخلص و مجاهد و راهنمایی را که سرور و استاد ما شهید عباس موسوی است، بشناسیم. شیخ خاتون نمونه یک طالب متدین و پرهیزکار بود و او بسیار بر این امر تاکید داشت که از هوای نفس پیروی نکند و سرکشی خدای خود را نکند.
وی افزود: در سال 1978، صدام عملیات گستردهای را علیه طلاب لبنانی در نجف به راه انداخت و برخی از آنها بازداشت شدند و برخی بدون بازداشت خارج شدند، شیخ خاتون از جمله کسانی بود که بازداشت شد و اتهام علیه او وابستگی به حزب اسلامی الدعوه بود و هیچ یک از آنها عضو این حزب نبودند و اتهام دوم وابسته بودن به سازمان اطلاعات سوریه بود. در آن هنگام انقلاب اسلامی ایران پیروز نشده بود وگرنه اتهام، وابسته بودن به سازمان اطلاعات ایران بود!
وی افزود: در هر صورت، خاتون و این گروه آزاد شدند و این گروه در بعلبک مجددا دیدارها را آغاز کرد. حوزه دینی در بعلبک با نظارت سید موسوی تاسیس شد و خاتون در حلقه نخست آن یک طلبه و استاد و مبلغ در مناطق بقاع بود. در سال 1982، خاتون از جمله اولین علمایی بود که به اردوگاههای آموزشی پیوست، چرا که ما وارد مرحله جدیدی شده بودیم که مرحله مقاومت نظامی بود.
تماس موگرینی با ظریف درباره وضعیت منطقه؛ بیانیه عفو بین الملل
ادامه واکنشها به شهادت شیخ نمر
دیروز یکشنبه، واکنش ها در سراسر دنیا به اعدام رهبر شیعیان عربستان همچنان ادامه داشت؛ غیر از تهران که جریان های مردمی با تجمع در مقابل سفارت عربستان سعودی به اعتراضات خود ادامه دادند، در نقاط دیگری از دنیا نیز، گروه ها و شخصیت های سیاسی و مذهبی، در مقابل نقض حقوق بشر توسط خاندان آل سعود، موضع گیری کردند. اما فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در تماس تلفنی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، خواستار تلاش همه طرفها برای جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه شد.
در این بیانیه آمده است: صبح امروز، در پی خشونتهای پیش آمده پس از اعدام شیخ نمر النمر در عربستان سعودی، فدریکا موگرینی تلفنی با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران گفتوگو کرد. در طول این مکالمه طولانی، موگرینی در جریان حادثه سفارت عربستان و گامهای برداشته شده توسط مقامات ایرانی برای کاهش تنشها و محافظت از دیپلماتهای سعودی، قرار گرفت.
این بیانیه میافزاید: آنها در این زمینه که طرفها نباید از هیچ تلاشی برای تحت کنترل نگه داشتن اوضاع و جلوگیری از تشدید تنشهای قومیتی فروگذار کنند، اتفاق نظر داشتند. موگرینی تأکید کرد که اکنون بحث امنیت و ثبات تمام منطقه است که پیش از این هم با تهدیدات بزرگی مواجه بوده است. جامعه بینالملل و بازیگران اصلی منطقه فعالانه برای حمایت از راهکاری سیاسی برای بحران سوریه و ایجاد اتحاد در نبرد با گروههای تروریستی همکاری میکنند و این تلاشها نباید با یک ناآرامی جدید، در معرض خطر قرار گیرد.
در پایان بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: فدریکا موگرینی و جواد ظریف همچنین در مورد اقدامات جاری در جهت رسیدن به روز اجرا صحبت کرده و پیشرفتهای مهمی را که تاکنون حاصل شده، مرور کردند.
از طرف دیگر، فیلیپ لوتر، مدیر بخش خاورمیانه عفو بین الملل در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت: عربستان با اعدام 47 تن از جمله شیخ نمر باقر النمر، چهره مذهبی شیعیان این کشور بر اساس اتهامات تروریستی به دنبال تسویه حساب سیاسی است.
لوتر اظهار داشت: مقامات عربستانی میگویند این احکام اعدام را در راستای حفاظت از امنیت کشور اجرا کردهاند اما به نظر میرسد اعدام شیخ نمر باقر النمر در راستای اعدامهایی برای تسویه حساب سیاسی زیر پوشش مبارزه با تروریسم بوده باشد.مدیر بخش خاورمیانه عفو بینالملل افزود: این اقدام عربستان در حقیقت تلاشی برای ساکت کردن صدای انتقادها علیه این رژیم به ویژه در میان گروههای فعال شیعه این کشور است.
وی در ادامه تاکید کرد؛ روشن است که محاکمه شیخ نمر محاکمهای ناعادلانه بوده است.پایگاه اینترنتی هافینگتونپست نیز در مقاله ای با اشاره به بهرهمند بودن عربستان از پشتیبانی همپیمانانی نظیر آمریکا و انگلیس در شورای حقوق بشر سازمان ملل نوشت: اعلام خبر اعدام 47 زندانی در عربستان شامل روحانی با نفوذ شیعه نمر باقر النمر در روز شنبه باعث اعتراضات گسترده در مناطق شیعهنشین سراسر جهان از خود عربستان گرفته تا بحرین و کشمیر شد.
رهبران شیعه در کشورهایی نظیر ایران، لبنان و عراق هشدارهای سرسختانهای مبنی بر اینکه اعدام شیخ نمر النمر سقوط نظام آلسعود را در پی خواهد داشت، دادهاند.
شیخ نمر النمر از اعتراضات ضد دولتی در عربستان حمایت میکرد و در سال 2012 دستگیر شد.
مقامهای اروپا از اعدامهای دستهجمعی اخیر عربستان انتقاد کرده و هشدار دادند اعدام شیخ نمر خطر برافروختن تنشهای فرقهای در منطقه را تشدید میکند.
معمولا عربستان احکام اعدام را با سر بریدن با شمشیر انجام میدهد.
سارا لیا ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیدهبان حقوق بشر به رویترز گفت: صرفنظر از جرایم رخ داده اعدام دستهجمعی زندانیان تنها باعث لکهدار شدن هرچه بیشتر سوابق نگرانکننده حقوق بشری عربستان خواهد شد. دیروز همچنین، امارات عربی متحده در اعتراض به حمله به سفارت عربستان در تهران، سفیر ایران در ابوظبی را فراخواند.
179/