موبایل

نگاهی به فاکتورها و نوآوری‌های تاثیرگذار دوربین گوشی‌های هوشمند مدرن

موبنا – محبوبیت گوشی‌های هوشمند و البته همراهی همیشگی آن‌ها با کاربران باعث شده شرکت‌های سازنده، به نیازهای کاربرانی که برای آن‌ها، استفاده از دوربین، اولویتی مهم به حساب می‌آید، پاسخ داده و در بُعد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، تمهیداتی را به کار ببندند.

در حوزه گوشی‌های هوشمند، بهبود عملکرد مولفه‌های پایه نظیر سنسور و لنز یا حتی استفاده از ترکیب دوربین‌های دوگانه و سیستم پردازش تصویر بهینه‌شده، از جمله راهکارهایی است که تلاش شرکت‌های سازنده را برای برآورده کردن نیازهای کاربران مشتاق عکاسی نشان می‌‌دهد. این در حالی است که در بعد نرم‌افزاری نیز اقدامات قابل توجهی، به ویژه با توسعه تکنولوژی‌هایی نظیر هوش مصنوعی به کار بسته شده است.

با این مقدمه، در ادامه، در دو بعد سخت‌افزار و نرم‌افزار، نگاهی دقیق‌تر به اهمیت دوربین گوشی‌های هوشمند خواهیم داشت و مثال‌هایی از گوشی‌های بروز که این قابلیت‌ها را ارائه می‌کنند، بیان خواهیم کرد اما پیش از آن، دلایل عمومی‌تر برای تمایل کاربران به استفاده از دوربین گوشی‌های هوشمند را به طور خلاصه، مرور خواهیم کرد.

نگاهی به فاکتورها و نوآوری‌های تاثیرگذار دوربین گوشی‌های هوشمند مدرن

دلایل عمومی تمایل به استفاده از دوربین گوشی‌های هوشمند

پیش از آنکه از ابعاد فنی به بررسی تمایل کاربران برای استفاده از گوشی‌های هوشمند در جهت ثبت عکس و فیلم بپردازیم، بدنیست نگاهی عمومی‌تر به این مقوله داشته باشیم. به بیان ساده‌تر، دلایلی نظیر همراه بودن همیشگی گوشی‌های هوشمند، قیمت مناسب‌تر این محصولات در مقایسه با دوربین‌های حرفه‌ای (به ویژه با توجه به پیشرفت چشمگیر قابلیت‌های دوربین گوشی‌های هوشمند در سال‌های اخیر) روند رو به رشد استفاده از اپلیکیشن‌های همراه مخصوص ویرایش تصاویر یا پلتفرم‌های مختلف به منظور به اشتراک‌گذاری آسان محتویات ثبت‌شده، در شبکه‌های اجتماعی از طریق گوشی‌های هوشمند، توسعه اپلیکیشن‌های طرف ثالث یا حتی ادغام فیلترها و قابلیت‌های مختلف از طرف شرکت‌های سازنده به منظور ویرایش یا شخصی‌سازی عکس‌ها، در لیست مواردی قرار می‌گیرند که تمایل هرچه بیشتر کاربران را به استفاده از گوشی‌های هوشمند در جهت ثبت عکس و فیلم به دنبال داشته است. علاوه بر این، مواردی نظیر بهبود عملکرد دوربین‌های سلفی، علاقمندی کاربران به استفاده از این المان برای ثبت لحظات به صورت تکی یا دسته جمعی و فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی هم تاثیرات خاص خود را داشته‌اند. همین امر باعث شده شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌ هوشمند نیز امید بیشتری به رقابت با برندهای تولیدکننده دوربین‌های دیجیتالی داشته و پیگیرتر، به دنبال ارائه فناوری‌های متفاوت باشند. نکته قابل توجه اینکه، جابه‌جایی راحت گوشی‌های هوشمند باعث شده این دستگاه‌های الکترونیکی همراه و البته تکنولوژی‌های گسترده ادغام شده در آن‌ها نظیر AI را همیشه و در همه لحظات، به همراه خود داشته باشیم.

در این راستا، بهره‌مندی از قابلیت‌های ارتباطی پیشرفته‌تر در گوشی‌های هوشمند در مقایسه با دوربین‌های دیجیتالی یا حتی استفاده از فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی نیز باعث شده گوشی‌های هوشمند به گزینه‌هایی جذاب با امکان رقابت قدرتمندتر با دوربین‌های دیجیتالی مبدل شوند.

 

اهمیت از نگاه سخت‌افزاری

تا همین چند سال پیش، عملکرد دوربین گوشی‌های هوشمند تا حدی مأیوس‌کننده بود که حتی خوش‌بین‌ترین طرفداران این دستگاه‌های الکترونیکی همراه نیز تصور نمی‌کردند دوربین این دسته از محصولات، توانایی رقابت حتی با دوربین‌های دیجیتالی سطح پایین بازار را داشته باشد. با وجود این، شرکت‌های سازنده خیلی سریع تمرکز خود را روی بهبود المان‌های سخت‌افزاری گذاشتند و با راهکارهای متفاوت، گزینه‌هایی را با مزایای رقابتی چشمگیر روانه بازار کردند که در ادامه به مرور بعضی از این المان‌ها و نوآوری می‌پردازیم.

نگاهی به فاکتورها و نوآوری‌های تاثیرگذار دوربین گوشی‌های هوشمند مدرن

استفاده از ترکیب دوربین دوگانه

با پیشرفت فناوری، راهکارهای متفاوتی به منظور بهبود تجربه کاربران در دستورکار قرار گرفت که یک نمونه از آن‌ها را می‌توان در قالب ادغام ترکیب دوربین دوگانه در بدنه پشتی HONOR 10 مشاهده کرد. ترکیب دوربین دوگانه‌ای که سنسور ۱۶ مگاپیکسلی رنگی را در کنار سنسور دوم ۲۴ مگاپیکسلی سیاه و سفید قرار داده است. این ترکیب، امکان استفاده از عکس‌برداری رنگی با رزولوشن بالا را در کنار ثبت تصاویر سیاه و سفید با جزئیات چشمگیر فراهم می‌کند. در این بین، برخی از محصولات دیگر آنر، ترکیب دوربین دوگانه یا حتی دوربین‌های چندگانه را به منظور دسترسی به گزینه‌های متنوع‌تر نظیر امکان عکس‌برداری با خلق افکت بوکه مشابه با آنچه در دوربین‌های دیجیتالی حرفه‌ای شاهد هستیم یا حتی بزرگنمایی چندبرابری به همراه دارند. در واقع، رقابت میان شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند به سمتی رفته است که نشان از درک اهمیت بالای المان‌های سخت‌افزاری دارد.

نگاهی به فاکتورها و نوآوری‌های تاثیرگذار دوربین گوشی‌های هوشمند مدرن

بهبود مولفه‌های سنسور و لنز

استفاده از پیکسل‌هایی بزرگ‌تر، به دریافت بهتر نور و در نتیجه، امکان عکس‌برداری با کیفیت‌تر در شرایط محیطی با نور محدودتر کمک خواهد کرد. تغییرات مؤلفه مربوط به میزان گشودگی دیافراگم نیز به همان اندازه می‌تواند در دریافت بهتر نور از محیط یا حتی اعمال تغییرات مربوط به عمق میدان، مؤثر باشد. به عنوان مثال، در HONOR 10 شاهد استفاده از لنزی با مؤلفه میزان گشودگی دیافراگم f/1.8 در دوربین‌های پشتی هستیم تا امکان عکس‌برداری با کیفیت بالا در شرایط محیطی با نور محدود نیز به بهترین شکل ممکن وجود داشته باشد.

همان‌طور که می‌دانید به طور کلی هر چه مقدار گشودگی دیافراگم (F) در گوشی‌های هوشمند کمتر باشد، گوشی نور بیشتری را ثبت کرده و تصاویر شفاف‌تر و روشن‌تری را شاهد هستیم.

اما این تنها میزان گشودگی دیافراگم لنز دوربین گوشی‌های هوشمند نیست که اهمیت داشته و استفاده از لنزی با زاویه دید گسترده برای ثبت تصاویری واید به منظور جا دادن اکثر سوژه‌های مهم در یک کادر نیز حائز اهمیت است. این مقدار برحسب درجه بیان شده و آگه طرفدار عکاسی از مناظر و یا ثبت عکس‌های دسته‌جمعی هستید، حتماً این مقوله را در هنگام خرید بررسی کنید.

 

اهمیت از نگاه نرم‌افزاری

همان‌طور که گفتیم، اهمیت دوربین گوشی‌های هوشمند از نقطه نظر نرم‌افزاری را می‌توان از تمرکز شرکت‌های سازنده روی تکنولوژی‌هایی نظیر هوش مصنوعی یا یادگیری ماشینی متوجه شد. این در حالی است که رابط کاربری گوشی‌های هوشمند نیز کمابیش به گزینه‌های مهم و تاثیرگذاری مجهز شده‌اند که تجربه کاربر را به مراتب در مقایسه با آنچه پیش از این شاهد بوده‌ایم بهبود داده‌اند.

 

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

تا پیش از به‌کارگیری تکنولوژی هوش مصنوعی در نرم‌افزار دوربین گوشی‌های هوشمند، تنها دو گزینه استفاده از تنظیمات اتوماتیک و تنظیمات دستی در اختیار کاربر بود. این در حالی است که تنظیمات اتوماتیک، گزینه‌های محدودی را برای بهینه‌سازی عکس‌های به ثبت رسیده درنظر می‌گرفت و استفاده از گزینه تنظیمات دستی نیز به تبحر زیادی در جهت اعمال درست مولفه‌ها نیاز داشت.

به عنوان مثال، در Honor 10 با استفاده از هوش مصنوعی و در پرتو به‌کارگیری قابلیتی به نام Beauty effect، زیباسازی چهره به بهترین شکل ممکن، برپایه امکان هماهنگ‌سازی با رنگ پوست، سن و حتی جنسیت کاربر فراهم شده است. به این ترتیب، خبری از افکت‌های اغراق‌آمیز یا نه‌چندان دلچسبی که در به‌کارگیری قابلیت‌های زیباسازی عکس‌ها، تا پیش از این در دوربین گوشی‌های هوشمند به چشم می‌خورد، نخواهد بود. امکان تشخیص سوژه‌ و صحنه نیز از دیگر قابلیت‌هایی است که هماهنگی هرچه بیشتر مولفه‌های به ثبت رسیده توسط دوربین گوشی را به همراه خواهد داشت.

قلمرو بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی به اینجا ختم نشده و شما در گوشی‌های مدرن می‌توانید بکگراند تصاویر سلفی را عوض کنید و حالت‌هایی نظیر عکس‌های استودیویی را استفاده کنید که اوایل در گوشی‌های گران‌قیمت نظیر iPhone X فقط وجود داشت اما هم‌اکنون برندهایی نظیر آنر با گوشی‌های متفاوت، این قابلیت‌ها را به رده‌قیمتی ِ اقتصادی آوردند.

در نهایت باید خاطر نشان شد که استفاده از قابلیت‌های هوش‌مصنوعی انتها نداشته و در گوشی‌های بروز همانند Honor 10 ذکر شده، قابلیت‌هایی نظیر AI Sports Shot اضافه شده که به واسطه آن می‌توانید تصاویر سوژه‌های متحرک را بدون لرزش و مات شدن، ثبت کنید.

 

بهینه‌سازی رنگ نور فلش

استفاده از فلش‌های تکی، فلش‌هایی از نوع متفاوت (مانند فلش زنون و LED) یا ترکیبی از فلش‌ها با نورهای متفاوت، از جمله گزینه‌هایی است که به منظور بهینه‌سازی هرچه بیشتر دمای رنگ و میزان نور تصاویر، از طرف شرکت‌های مختلف مدنظر قرار گرفته است.

تکنولوژی‌هایی نظیر بهینه‌سازی رنگ نور فلش (۴ in 1 Light Fusion) به منظور سازگاری با سوژه و محیط یا حتی امکان استفاده از لرزش‌گیر الکترونیکی (EIS) از دیگر نکات قابل توجه نرم‌افزاری در گوشی‌های مدرن برند آنر است.

علاوه بر این، رابط کاربری نرم‌افزار دوربین نیز گزینه‌های قابل توجه و متنوعی را برای شخصی‌سازی هرچه بهتر تنظیمات یا حتی استفاده از حالت عکس‌برداری خودکار با تنظیمات بهینه، در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

نگاهی به فاکتورها و نوآوری‌های تاثیرگذار دوربین گوشی‌های هوشمند مدرن

جمعبندی

به‌طور کلی، سبک و سیاق زندگی مدرن کاربران گوشی‌های هوشمند، استفاده‌های متفاوتی که انسان دنیای مدرن از این دستگاه‌های الکترونیکی همراه در ثبت لحظات دارد و نیازهای متفاوتی که با پیشرفت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری المان‌های مرتبط با دوربین گوشی‌های هوشمند شاهد هستیم باعث شده شرکت‌های سازنده، تمرکز خود را روی توسعه محصولاتی با قابلیت‌های سطح بالا در زمینه عکس‌برداری و فیلم‌برداری بگذارند. در این بین، شرکت‌هایی نظیر آنر دست به کار شده‌اند تا قابلیت‌های مدرن و کاربردی را در محصولاتی با قیمت مناسب، پیش روی مشتاقان قرار داده و نیازهای خریداران را با پرداخت حداقل هزینه، برآورده کنند. قابلیت‌های مدرن و کاربردی در قالب به‌کارگیری المان‌های سخت‌افزاری پیشرفته و جذاب یا فناوری‌های بروز به مرحله بهره‌برداری رسیده‌اند تا کاربران نهایی، جدیدترین فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را در محصولی خوش‌قیمت و اقتصادی، در مقابل داشته باشند.

به این ترتیب، گوشی هوشمندی را در اختیار خواهید داشت که امکان ثبت عکس‌ها و ویدئوها را با کیفیت مطلوب فراهم کرده و با توجه به وضعیت بازار، هزینه زیادی را نیز به شما تحمیل نخواهد کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا