اخبار برگزیدهسلامت

نقش موثر بیوتکنولوژی بر آینده صنعت داروسازی؛ 75شرکت در ایران‌بایو حضور یافتند

در چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران، پیشروان صنعت دارو گرد هم آمدند تا بر چالش‌های اساسی و دستاوردهای چشم‌گیر این حوزه در کشور بپردازند. از حضور ۷۵ شرکت و تأکید بر نقش بی‌بدیل بیوتکنولوژی در توسعه اقتصادی، این رویداد به بررسی راه‌های نوین سیاست‌گذاری و ارزش‌گذاری پرداخت.

به‌روزترین‌ها| چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته با حضور مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، هوشمند ایلکا رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران، حسین امیرعضدی دبیر اجرایی چهارم ایران بایو و جمعی از داروسازان و فعالان صنعت داروسازی کشور آغاز به کار کرد.

در ابتدای این رویداد هوشمند ایلکا رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران با اشاره به اهداف و برنامه‌های مورد نظر در برگزاری چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی بیان داشت: کنگره امسال با سه هدف عمده آموزش و اطلاع‌رسانی، بررسی چالش‌های امروز صنعت و پرداختن به موضوعات مرتبط با دانشجویان و نسل‌های آینده برگزار می‌شود و در قالب پنل، نشست، سخنرانی و سمینار به هر یک آن‌ها خواهد پرداخت.

وی با اشاره به اینکه صنعت بیوتکنولوژی نیاز به سیاست‌گذاری و نگاه جدید دارد افزود: در این صنعت هیچ پیروزی سریعی وجود ندارد. بنابراین عجیب نیست که موفقیت‌های امروز حاصل برنامه‌ریزی‌های سال‌های گذشته است و موفقیت‌های آتی نیز به طور حتم از هدف‌گذاری‌های امروز حاصل خواهد شد.

نقش موثر بیوتکنولوژی بر آینده صنعت داروسازی؛ 75شرکت در ایران‌بایو حضور یافتند

ایلکا ادامه داد: یکی از بزرگترین چالش‌های امروز ما در این صنعت مباحث مالی است. از این رو توجه به قیمت تمام شده، توجه به حوزه سرمایه‌گذاری و توجه به بازگشت سرمایه در آن امری ضروری و مهم است.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران با اشاره به اینکه ارزش‌گذاری در صنعت بایو یکیاز حیاتی‌ترین مباحثی است که به شکل‌گیری دیدگاه‌ها در این حوزه کمک می‌کند تاکید کرد: با این تفاسیر اگر قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری تخصصی در این حوزه به شکل مطلوب انجام نشود این صنعت به طور حتم نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

افتخار به دستاوردهای ایران در صنعت بیوتکنولوژی

حسین امیرعضدی دبیر اجرایی چهارم ایران‌بایو نیز در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته با اشاره به اینکه در نمایشگاه امسال ۷۵ شرکت با حضور در این رویداد نسبت به ارائه محصولات خود اقدام کرده‌اند گفت: در طول روزهای برگزاری این رویداد، هفت پنل تخصصی، شش سخنرانی، چهار کارگاه جانبی و همین‌طور دومین سمینار ژن، سلول و بافت را خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه امسال در چهارمین کنگره ایران برآیندی از صنعت حوزه بیوتک حضور دارند که باعث افتخار کشور هستند اضافه کرد: امروز از ۱۵۰ محصول دارویی جهانی حوزه بیوتک، ۴۰ محصول در ایران تولید می‌شود که این دستاورد فرایندی ۲۵ تا ۳۰ ساله بوده است.

دبیر اجرایی چهارم ایران‌بایو ادامه داد: محصولاتی که در این حوزه، امروز در کشور تولید شده‌اند فرایندی ۵ تا ۷ ساله را فقط برای تحقیق و توسعه را طی کرده‌اند.

نقش موثر بیوتکنولوژی بر آینده صنعت داروسازی؛ 75شرکت در ایران‌بایو حضور یافتند

امیرعضدی با اشاره به اینکه صنعت بایوتک ایران صنعتی است که بدون حضور آن، صنایع داروی کشور هیچگاه به تراز مثبت نخواهند رسید افزود: بدون حضور صنعت بایو کشور هیچگاه به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه دارو نخواهد رسید از این رو توجه به این صنعت امری حیاتی است.

وی با اشاره به دستاوردهای اقتصادی این صنعت تصریح کرد: صنعت بیوتک در کشور تاکنون ۶۰ درصد اهداف صادراتی داروی کشور را با صادرات به ۳۵ کشور در همین شرایط تحریم محقق کرده است.ئهمچنین این صنعت،۲ میلیارد دلار نیز صرفه‌جویی ارزی در حوزه سلامت کشور به همراه داشته است.

تأثیر بحران اقتصادی بر تأمین داروهای حیاتی در ایران

مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه چهارمین کنگره محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران بایو ضمن اشاره به نگرانی‌های مردم از کمبود برخی داروها در سال‌های اخیر، وضعیت کنونی تأمین دارو در کشور را تحت تأثیر شرایط اقتصادی و مشکلات مالی صنعت داروسازی عنوان کرد و گفت: در بررسی‌های انجام شده، سه عامل اصلی موجب کمبود دارو در کشور شده‌اند که نخستین و مهم‌ترین آن کاهش نقدینگی و اختلال در چرخه مالی این صنعت است.

پیرصالحی توضیح داد: مطالبات صنعت دارو و تجهیزات پزشکی کشور بیش از یک سال است که به تعویق افتاده است و در حوزه دارو، این تعویق‌ها به‌طور میانگین حدود هفت ماه ادامه داشته‌اند. این مشکلات مالی باعث شده‌اند که صنایع داروسازی نتوانند مواد اولیه خود را تأمین کنند و در نتیجه با کمبود دارو مواجه شوند.

وی افزود: سازمان‌های بیمه‌گر باید به تعهدات خود عمل کنند، چرا که در حال حاضر بیش از هفت ماه است که پرداختی به داروخانه‌های کشور انجام نشده است.

پیرصالحی همچنین عامل دوم کمبود دارو را قیمت‌گذاری آن دانست و گفت: در حال حاضر، قیمت دارو در ایران از پایین‌ترین نرخ‌ها در منطقه و جهان است. این وضعیت باعث شده که بسیاری از شرکت‌های تولیدی به دلیل عدم توجیه اقتصادی قادر به ادامه فعالیت نباشند و ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم تا این شرکت‌ها از زیان خارج شوند و به فعالیت خود ادامه دهند.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه به عامل سوم، یعنی تأمین ارز برای شرکت‌های داروسازی، اشاره کرد و افزود: امسال بانک مرکزی تأمین ارز را به‌موقع انجام داده است، اما انتظار داریم ارزهای باکیفیت‌تری در اختیار این صنعت قرار گیرد تا روند تأمین دارو با سرعت بیشتری انجام شود.

نقش موثر بیوتکنولوژی بر آینده صنعت داروسازی؛ 75شرکت در ایران‌بایو حضور یافتند

پیرصالحی همچنین تأکید کرد که تأمین دارو برای بازار داخلی از قیمت آن مهم‌تر است و افزایش قیمت‌ها باید تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر قرار گیرد.

وی درباره بودجه سال آینده ابراز نگرانی کرد و گفت: برای سال آینده نگران هستیم، زیرا در بودجه سال آینده افزایش مناسبی برای قیمت دارو پیش‌بینی نشده است. ما به‌صورت روزانه با سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان برنامه‌وبودجه در حال مذاکره هستیم تا راهکاری برای جبران افزایش هزینه‌ها پیدا کنیم.

پیرصالحی در پایان به افزایش قیمت اقلام دارویی اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون قیمت دارو به‌طور میانگین حدود 30 درصد افزایش یافته است. اگر اصلاحات به‌درستی انجام شود، انتظار داریم که این افزایش قیمت در سال آینده بیش از 30 تا 40 درصد نباشد. البته اگر ارز ترجیحی 28,500 تومانی حفظ شود، میزان افزایش قیمت به‌مراتب کمتر خواهد بود.

گفتنی است چهارمین کنگره و نمایشگاه داروهای بیوتکنولوژی و صنایع وابسته از ۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه در محل نمایشگاهی هتل المپیک در حال برگزاری است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا