سیگنال وین به دلار فردوسی
بهروزترینها– در تمام طول سال ۱۴۰۰، دلار هرگز در چنین سطح قیمتی به کار خود پایان نداده بود و شکست این سطح حتی میتواند منجر به افت شدیدتر شود. اما چه عاملی موجب شد که قیمت دلار طی یک روز حدود ۴/ ۱ درصد افت قیمت را به ثبت رساند و به کف قیمتی سال ۱۴۰۰ برود؟ بیشتر فعالان بازار باور داشتند، چنین افتی ناشی از سیگنال مذاکراتی بود که از وین به بازار فردوسی رسید.
«دنیایاقتصاد» در تیتر اول روز گذشته خود اشاره کرده بود که پالس مثبتی از مذاکرات وین ارسال شده است؛ فعالان بازار نیز باور داشتند، اظهارات عباس عراقچی، رئیس تیم ایران در گفتوگوهای هستهای مورد توجه معاملهگران بازار ارز قرار گرفت. عراقچی عنوان کرده بود که تفاهم جدیدی در حال شکل گرفتن است. در کنار این خبر، برخی از معاملهگران به گزارش«فایننشال تایمز» دقت کردند که ادعا میکرد، ایران و عربستان با یکدیگر وارد مذاکره شدهاند. روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی مدعی شد، مقامهای ارشد عربستان و ایران در تلاش برای بهبود روابط بین دو کشور، در حال انجام مذاکرات مستقیم بودهاند. طبق این گزارش، مذاکرات مستقیم مقامهای سعودی و ایرانی در بغداد صورت گرفته و بعد از گذشت ۵ سال از قطع روابط دیپلماتیک ریاض و تهران انجام شده است.چنین خبرهایی که احتمال رفع بیشتر تنشها در منطقه را مطرح میکند، موجب میشود انتظارات افزایشی در بازار کمرنگتر و امیدها برای لغو تحریمها بیشتر شود.
نقش بازارساز در افت قیمت دلار
بیشتر فعالان باور داشتند که عامل افت قیمت دلار، سیگنال مثبتی بود که از مذاکرات وین به بازار رسید. با این حال، دستهای از فعالان عنوان میکردند که بازارساز نیز از طریق بازار متشکل و صرافیهای بانکی، عرضه خود را افزایش داده است. دیروز قیمت دلار پس از مدتها در صرافیهای بانکی به زیر مرز ۲۴ هزار تومانی رفت و در محدوده ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. این موضوع نشان میداد که بازارساز هم چنان به دنبال افت بیشتر قیمتهاست. دیروز قیمت دلار در بازار متشکل ارزی نیز تا محدوده ۲۳ هزار و ۶۵۲ تومان افت کرد. بازار متشکل و صرافیهای بانکی، بخشهای رسمیتر بازار هستند که معمولا قیمتهای درج شده در آنها مورد تایید بازارساز است. به باور معاملهگران در صورتی که عرضه دلار توسط صرافیهای بانکی و بازارساز ادامه پیدا کند، قیمت دلار به زیر سطح ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز خواهد رفت. شکست سطح ۲۴ هزار و۵۰۰ تومانی، از نگاه برخی معاملهگران فنی، میتواند منجر به افزایش بیشتر حجم فروش ارز در بازار شود.در سال جدید، عموما روند قیمتی دلار بهگونهای بوده است که سد ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومانی شکسته نشده است. در شرایط کنونی نیز افزایشیهای بازار هم چنان امیدوار به برگشت قیمت هستند. از نگاه آنها، یک خبر بد از مذاکرات به راحتی میتواند جریان بازی در بازار ارز را تغییر دهد. هم چنین امروز در بازار صفخریدی شکل گرفته بود که میتواند قیمت در روز جاری را تحت تاثیر قرار دهد.
نزول سکه به زیر سطح حساس
نزول قیمت دلار در بازار ارز موجب شد که معاملهگران بازار سکه نیز با قدرت در موقعیت فروش قرار بگیرند. سکه امامی دیروز به راحتی سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را از دست داد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان قرار گرفت. این عدد ۱۸۰ هزار تومان کمتر از روز شنبه بود. به گفته فعالان، با از دست رفتن سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی، فلز گرانبهای داخلی میتواند اعداد پایینتری را نیز به ثبت برساند.
منبع: دنیای اقتصاد