اجرای طرح جامع زغالسنگ برای ارتقای ایمنی و فناوری در معادن
اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور اعلام کرد: معادن زغالسنگ ایران از فناوریهای روز دنیا عقب ماندهاند و برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار، بهروزرسانی تجهیزات و اجرای طرح جامع زغالسنگ در اولویت کاری وزارتخانه قرار دارد.
به گزارش بهروزترینها؛ سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور در تازهترین اظهارات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به بررسی وضعیت معادن زغالسنگ پرداخت و عنوان کرد: این معادن به لحاظ فناوری با استانداردهای روز دنیا فاصله دارند.
وی با تاکید بر این نکته که معادن زغالسنگ یکی از پرحادثهترین و مشکلدارترین معادن در جهان به شمار میروند، اشاره کرد: در حال حاضر ۲۲۳ پروانه بهرهبرداری از معادن صادر شده که حدود ۲۲ هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.
اتابک همچنین به چالشهای جدی موجود در این معادن اشاره کرد و گفت: لایههای نازک و عمق زیاد معادن، شرایط سختی را برای استخراج زغالسنگ ایجاد کرده است. در منطقه طبس ۳۶ پروانه معدن صادر شده و هفت هزار و ۲۰۰ نفر در این معادن مشغول به کار هستند.
وی همچنین یادآور شد: حادثهای در تاریخ ۳۱ شهریور در یکی از معادن طبس رخ داد، منجر به حضور سه نفر از اعضای هیئت دولت در منطقه شد تا عملیات امداد و نجات به درستی انجام شود.
بهروز رسانی تجهیزات معادن زغالسنگ در اولویت وزارت صمت
وزیر صنعت، معدن و تجارت به تلاشهای انجام شده برای ایمنسازی معادن به ویژه معادن زغالسنگ اشاره کرد و گفت: تیمهای مختلف عملیاتی برای کمک به ایمنسازی معادن تشکیل شده است و در حال حاضر بازرسیهای دقیقی توسط وزارتخانههای مربوطه انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به ایمنی معادن اظهار کرد: بحث ایمنی معادن از چارت وزارت صمت حذف شده بود، اما قبل از وقوع حادثه، این چارت دوباره ایجاد شد.
اتابک اضافه کرد: بهروز رسانی تجهیزات معادن و پیگیری طرح جامع از اولویتهای وزارتخانه خواهد بود تا دیگر شاهد وقوع حوادث تلخ و فاجعهبار نباشیم.