اخبار برگزیدهسلامت

خطر کمبود پزشک؛ 40 درصد پزشکان عمومی از طبابت خارج شده‌اند

رئیس‌زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرد: ۴۰ درصد از پزشکان عمومی از حرفه اصلی خود خارج شده و به فعالیت‌های دیگری پرداخته‌اند، در حالی که کشور با کمبود پزشک متخصص در برخی رشته‌ها مانند بیهوشی مواجه است. به دلیل افزایش ناچیز تعرفه‌های پزشکی و بی‌توجهی به مشکلات ساختاری، انگیزه پزشکان برای ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی کاهش یافته است، که می‌تواند آینده نظام سلامت را با چالش‌های جدی روبرو کند.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ محمد رئیس‌زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، هشدار داد که ۴۰ درصد از پزشکان عمومی به فعالیت‌هایی خارج از حوزه طبابت روی آورده‌اند.

وی بر این نکته تأکید کرد که کشور با کمبود متخصص در برخی رشته‌های پزشکی روبرو است و افزود: صندلی‌های دستیاری در رشته‌هایی مانند بیهوشی خالی مانده‌اند، و این ناشی از مشکلات مختلفی است که جوانان را از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی بازداشته است.

رئیس‌زاده با اشاره به ناکافی بودن رشد تعرفه‌های پزشکی در سال‌های گذشته، اظهار کرد: افزایش این تعرفه‌ها به اندازه یک سوم افزایش حقوق کارمندان و یک چهارم دستمزد کارگران بوده است. این امر باعث بی‌میلی پزشکان به ورود به حوزه‌های تخصصی شده است.

وی تأکید کرد: این کمبود دانشجویان متخصص در آینده می‌تواند بحران جدی‌تری را در کشور به وجود آورد. بر اساس داده‌ها، از ۳۸۵ ظرفیت رزیدنتی موجود، کمتر از ۱۰۰ جایگاه پر شده و تنها ۷۰ نفر امسال فارغ‌التحصیل شده‌اند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی همچنین به خروج ۸۵۰ عضو هیأت علمی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: این مسئله، همراه با خالی ماندن صندلی‌های رزیدنتی، نشانه این است که سیاست‌گذاران به نظرات کارشناسی وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی توجه کافی ندارند.

وی اضافه کرد: رشته بیهوشی نقش مهمی در موفقیت جراحی‌ها ایفا می‌کند و افزود که فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، می‌تواند آینده این رشته را به نحو مثبتی تغییر دهد و به افزایش کارآمدی آن کمک کند.

همچنین رئیس‌زاده خواستار توجه جدی‌تر به مسائل نظام سلامت کشور شد و بر ضرورت ایجاد راهکاری برای جذب و حفظ پزشکان در سیستم بهداشت و درمان تاکید کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا