اقتصاد ایرانانرژیفید

هدررفت 60درصدی سوخت نیروگاه‌ها در ایران

با وجود سرمایه‌گذاری‌های گسترده در صنعت برق ایران، همچنان راندمان نیروگاه‌ها پایین و تنها حدود ۴۰ درصد است، به این معنا که ۶۰ درصد سوخت مصرفی در فرایند تولید برق هدر می‌رود.

مسائلی دبیر سندیکای صنعت برق ایران، این وضعیت را نتیجه ناهماهنگی میان مدیریت منابع و فناوری‌های قدیمی می‌داند و بر لزوم اصلاح زیرساخت‌ها، افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در جهت بهبود انرژی تاکید می‌کند.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ مهدی مسائلی دبیر سندیکای صنعت برق ایران در جلسه‌ای با حضور اعضای اتاق بازرگانی ایران، وضعیت بحران انرژی در کشور را تشریح کرد با تأکید بر اهمیت اصلاح الگوی مصرف و بهبود مدیریت منابع انرژی گفت: راندمان تولید برق در نیروگاه‌های ایران در شرایط مطلوب تنها حدود ۴۰ درصد است. این بدان معناست که حدود ۶۰ درصد از سوخت مصرفی در نیروگاه‌ها به هدر می‌رود.

وی به مسئله «کمبود انرژی» به‌جای «ناترازی انرژی» پرداخته و این کمبود را نتیجه‌ای از یک چهارضلعی پیچیده توصیف کرد و افزود: این چهارضلعی شامل چهار عنصر اصلی است: سوخت، پول، مدیریت و آب؛ ناهماهنگی در این چهار بخش به کاهش قابل توجه در تولید و توزیع برق منجر می‌شود.

مسائلی اضافه کرد: «راندمان نیروگاه‌های کشور به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های قدیمی، در بهترین شرایط به ۴۰ درصد می‌رسد. این بدان معنی است که بخش اعظم سوخت مصرفی در تولید برق به هدر می‌رود و در مسیر انتقال و توزیع انرژی نیز هدررفت دیگری مشاهده می‌شود. در نتیجه، مصرف‌کننده نهایی تنها ۸۰ تا ۹۰ درصد از برق تولیدشده را دریافت می‌کند.»

چالش‌های مدیریت و زیرساخت‌های انرژی

دبیر سندیکای صنعت برق ایران در ادامه به مشکلات موجود در زیرساخت‌ها و مدیریت منابع انرژی نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از صنایع کشور به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های قدیمی و مصرف انرژی به‌طور ناکارآمد، سهم زیادی در افزایش کمبود انرژی دارند.

مسائلی بیان کرد: در حالی که در برخی کلان‌شهرها، مردم توجه بیشتری به استفاده از تجهیزات کم‌مصرف دارند، در دیگر نقاط کشور، به‌ویژه در شهرستان‌ها و روستاها، وضعیت متفاوت است و این تفاوت در الگوی مصرف برق، مدیریت بهینه انرژی را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

مصرف غیر بهینه انرژی در خودروها و ساختمان‌ها

مسائلی  در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت مصرف انرژی در حوزه حمل‌ونقل و ساختمان‌ها پرداخت و تاکید کرد: در حوزه خودروهای برقی، ایران به‌طور میانگین ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی برق مصرف می‌کند. این افزایش مصرف به‌واسطه استفاده از تجهیزات بی‌کیفیت و استانداردهای پایین در ساخت خودروهای برقی است.

همچنین به گفته وی، مصرف انرژی در ساختمان‌ها نیز به دلیل عدم توجه کافی به عایق‌بندی و مدیریت مصرف انرژی، یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در کمبود انرژی کشور است.

نیاز به سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی

مسائلی در پایان به لزوم افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی اشاره کرد و گفت: ضعف ضمانت‌های قانونی و عدم تضمین بازگشت سرمایه برای سرمایه‌گذاران داخلی از جمله مشکلات موجود در زمینه جذب سرمایه است. بنابراین برای جذب سرمایه در این بخش باید اقدامات قانونی و حمایت‌های لازم صورت گیرد تا مسیر سرمایه‌گذاری هموار شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا