توسعه اقتصادی در دست تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی
پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در افتتاحیه ششمین همایش و نمایشگاه فرآوردههای آرایشی و بهداشتی با تأکید بر حذف فرآیندهای زائد و تسهیل کسبوکار، فرصتهای ارزآوری صنعت آرایشی را برشمرد.
وی همچنین به افزایش چشمگیر سرمایهگذاری و تولید محصولات جدید اشاره کرد و بر لزوم همکاری صنعت برای ارتقای سلامت و بهبود اقتصادی کشور تأکید داشت.
بهروزترینها: مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص توجه به محیط زیست، توسعه هوش مصنوعی، نظارت بر زنجیره تأمین و تسهیل فرآیندهای کسبوکار در این صنعت تاکید کرد و گفت: محیط زیست و استفاده از اقلام بستهبندی آسیبزا به محیط زیست، یکی از دغدغههای بزرگ صنعت ما است. همه شما با چالشهای متعدد در صنعت آشنا هستید، چالشهایی که علاوه بر مسائل داخلی، مشکلات کلان کشور را نیز دربر میگیرد.
وی افزود: به اعتقاد من، وظیفه دولت و مجلس است که مشکلات کلان اقتصادی و زیستمحیطی را حل کنند، اما وظیفه صنعت این است که نیازهای جامعه را به شکلی درست و بر اساس تشخیص دقیق خود برآورده سازد.
این مقام مسئول ادامه داد: صنعت آرایشی و بهداشتی در طول تاریخ نقش اجتماعی مهمی ایفا کرده است و باید این جایگاه اجتماعی خود را حفظ کرده و مسئولیتهای اجتماعی خود را بیشتر از همیشه جدی بگیرد.
ضرورت توجه به هوش مصنوعی برای پیشبرد اهداف تولیدی
پیرصالحی تاکید کرد: ارتباط صنعت با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت است. در دانشگاههای داروسازی و شیمی کشور، محققین بسیار خوبی وجود دارند که میتوانند در زمینه توسعه محصولات جدید و استفاده از تکنولوژیهای نوین، کمکهای بسیاری کنند.
وی افزود: در دنیای امروز، با توجه به پیشرفتهای چشمگیر در محصولات دارویی و غذایی، این توسعه باید در صنعت آرایشی و بهداشتی نیز مورد توجه قرار گیرد. البته خوشبختانه شاهد رشد و گسترش محصولات در بازار ایران هستیم، اما باید توجه داشته باشیم که در آینده نیاز به نوآوری و بهکارگیری فناوریهای روز، همچنان ضروری است.
معاون وزیر بهداشت بیان داشت: یکی از تکنولوژیهایی که در آینده تحول عظیمی در صنعت خواهد داشت، هوش مصنوعی است. اگرچه شاید امروز استفاده از هوش مصنوعی کمی دیر به نظر برسد، اما باید به این حوزه توجه ویژهای داشته باشیم. هوش مصنوعی میتواند در بهبود مدیریت فرآیندها، تولید محصولات و حتی افزایش کیفیت آنها، نقشی بیبدیل ایفا کند.
وی افزود: در مورد نظارت بر زنجیره تأمین و شناسهگذاری محصولات، این مسائل بهویژه در حوزه آرایشی و بهداشتی اهمیت بسیاری دارد. اگر بتوانیم این فرآیندها را بهطور دقیق و مؤثر پیادهسازی کنیم، میتوانیم محصولات را بهتر شناسایی، ردیابی و رهگیری کنیم. این اقدام نه تنها از حضور محصولات تقلبی در بازار جلوگیری میکند، بلکه به ما کمک میکند تا آمار دقیقی از وضعیت بازار داشته باشیم و نهادهای ناظر بتوانند بهطور مؤثرتر سیاستگذاری کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: در سازمان غذا و دارو، یکی از اولویتهای ما در این دوره تسهیل کسبوکار برای فعالان این صنعت است. ما در حال تلاش برای حذف موازیکاریها و کاهش پیچیدگیهای اداری هستیم تا شما بتوانید بدون دغدغههای اضافی به برنامهریزی و توسعه کسبوکار خود بپردازید. در این راستا نیز بهزودی طی جلساتی تدابیری اندیشیده خواهد شد.
وی تصریح کرد: از شما خواهش میکنم که در شناسایی فرآیندهای اضافی و غیرضروری در این صنعت همکاری کنید. شما که بهتر از هر کسی با این فرآیندها آشنا هستید، میتوانید در شناسایی و حذف مراحل زائد، ما را یاری کنید. اگر فرآیندهای زائد حذف شوند، بدون شک در سلامت محصول خللی ایجاد نخواهد شد، و این موضوع میتواند به بهبود شرایط کسبوکار و در نهایت به ارتقای سلامت جامعه کمک کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اهمیت تسهیل فرآیندهای اداری جهت رشد بازار و توسعه صنعتی کشور، اظهار داشت: ضروری است که برای حذف فرآیندهای زائد و تسهیل کسب و کار در این حوزه، اقداماتی انجام دهیم.
ظرفیتهای بالقوه صنایع آرایشی بهداشتی برای ارزآوری
پیرصالحی بیان داشت: ما در این صنعت ظرفیتهای بسیار بالایی داریم که میتوانند موجب ارزآوری برای کشور شوند. بنابراین از شما عزیزان تقاضا دارم که با ما در این راستا همکاری کنید و فرآیندهای موجود را اصلاح نمایید.
وی افزود: خوشبختانه در این نمایشگاه، دفتری خدمتی در نظر گرفته شده و همکاران اداره کل بهداشتی در اینجا حضور دارند تا مشکلات شرکتها را، در صورت امکان، همینجا حل و فصل نمایند.
پیرصالحی به افزایش آمار سرمایهگذاری و درخواست مجوزهای جدید در حوزه آرایشی و بهداشتی نسبت به سال گذشته اشاره کرد و آن را نشانهای امیدوارکننده دانست و تاکید کرد: هدف نهایی همه ما باید تضمین سلامت مردم و کمک به اقتصاد کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: در دوران کرونا، صنعت توانست نیاز بازار به ضدعفونیکنندهها و شویندهها را برطرف کند. همینطور، در مناطق آلوده، محصولات دافع حشرات به سرعت توزیع شدند. از زمانی که صبح بیدار میشویم تا شب که میخواهیم به بستر برویم، با این محصولات سر و کار داریم و بر همین اساس، یکی از مهمترین حوزهها به شمار میروند. امیدواریم با همکاری همه شما، به سلامتی مردم و شرایط اقتصادی بهتری دست یابیم.