اخبار برگزیدهاقتصاد ایرانبازارسلامت

افزایش قیمت 370قلم دارو؛ چه عواملی در این تغییرات موثرند؟

پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو از افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو خبر داد و توضیح داد: اگرچه درصد افزایش قیمت بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، این افزایش چندان زیاد نیست. همچنین، تلاش‌ها برای مدیریت کمبودهای دارویی و بهبود دسترسی مردم به دارو ادامه دارد.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه اگرچه درصد افزایش قیمت دارو به نظر بالا می‌آید، اما این افزایش در مقایسه با نرخ تورم کشور رقم چندان زیادی به حساب نمی‌آید بیان داشت: از مجموع حدود ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور، قیمت ۳۷۰ قلم از این داروها در مرحله نخست افزایش یافته است. به عنوان مثال، برخی آمپول‌ها که پیشتر قیمت آنها ۶۰۰۰ تومان بود، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌اند.

وی در مورد دلایل افزایش قیمت داروها توضیح داد: وضعیت اقتصادی کشور و نرخ تورم عامل اصلی در این تغییرات قیمتی است. میانگین افزایش قیمت داروها از ابتدای سال تاکنون کمتر از ۳۰ درصد بوده که در مقایسه با نرخ تورم کشور، عددی معقول محسوب می‌شود. هدف اصلی سازمان غذا و دارو در این زمینه این است که قیمت دارو به‌گونه‌ای تنظیم شود که دسترسی مردم به داروها امکان‌پذیر باشد و در عین حال این قیمت‌ها منصفانه باشد.

چرا داروخانه‌ها از توزیع شیرخشک خودداری می‌کنند؟

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به مشکلات موجود در حوزه توزیع شیرخشک در داروخانه‌ها اشاره کرد و افزود: سود پایین و تاخیر در دریافت پول از بیمه‌ها باعث شده تا شیرخشک برای داروخانه‌ها به کالای زیان‌آوری تبدیل شود.

پیرصالحی اعلام کرد: در حال حاضر پنج کارخانه تولید شیرخشک در کشور فعال هستند که نیازهای داخلی را تأمین می‌کنند. تنها در یک برند خاص کمبود مشاهده می‌شود و در این مورد نیز تولید کارخانه‌ها به ظرفیت کامل خود رسیده است.

این مقام مسئول در ادامه بر لزوم تجویز منطقی دارو تأکید کرد و گفت: در حال حاضر به طور میانگین در هر نسخه ایرانی چهار قلم دارو تجویز می‌شود، در حالی که در سطح جهانی این میزان کمتر از دو قلم است. این تفاوت به‌ویژه در داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی بسیار چشمگیر است. به همین دلیل، بازنگری در شیوه‌های تجویز دارو و افزایش نظارت‌ها بر این فرایند ضرورت دارد.

پیرصالحی تاکید کرد: اولویت اصلی سازمان غذا و دارو تأمین داروهای مورد نیاز مردم و اطمینان از دسترسی آسان آنها به دارو است. اگرچه قیمت دارو مهم است، اما از آن مهم‌تر دسترسی به دارو برای مردم است. به‌ویژه اگر دارو ارزان باشد اما در بازار موجود نباشد، مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا