اقتصاد ایرانانرژیبازار

کاهش درآمدهای نفتی، فشار بر مالیات‌ها

در شرایط فعلی اقتصاد ایران، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی تأکید کرده است که فشار این کاهش به منابع دیگر تأمین اعتبار، مانند مالیات‌ها، منتقل می‌شود. همچنین، او از چالش‌های ناشی از رشد نقدینگی و تورم بالا خبر داد.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم در پیرامون وضعیت مالی کشور در یک میز گرد در رسانه ملی بیان داشت: در حال حاضر، درآمدهای نفتی عمدتاً در اختیار دولت نیست و این وضعیت فشار زیادی بر منابع دیگر تأمین اعتبار، مانند مالیات‌ها، وارد می‌آورد.

وی توضیح داد: کاهش درآمد نفتی در شرایط مختلف، فشار اقتصادی را به منابع جایگزین از جمله مالیات‌ها منتقل می‌کند و این موضوع بر جریان نقدینگی تاثیرگذار است.

افزایش نقدینگی و عدم رشد تولید، عامل اصلی تورم ۴۰ درصدی

محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم در سخنانی مشابه افزود: نقدینگی در طول 30 سال گذشته با نرخ ثابت 28.3 درصد افزایش داشته است که این روند به‌طور مستقیم منجر به افزایش تقاضا می‌شود. در مقابل، عرضه در بخش تولید هیچ‌گاه به رشد قابل‌توجهی نرسیده است و در نتیجه، تورم در حدود 24 تا 25 درصد برای جامعه ایجاد شده است.

نوبخت همچنین تأکید کرد: در صورت ناتوانی دولت در تأمین درآمدهای مالیاتی، به ناچار باید به سراغ واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای برود. وی همچنین بیان کرد که نرخ تورم در سه سال گذشته همچنان بالای 40 درصد باقی مانده است.

کاهش درآمد نفتی، تقویت مالیات‌ها و تلاش بی‌وقفه دولت برای رفع تحریم‌ها

در ادامه این میزگرد، منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم، به تحلیل وضعیت اقتصادی پرداخت و با اشاره به چالش‌های پیش‌روی دولت گفت: کاهش درآمدهای نفتی فشار زیادی به منابع مالی دیگر وارد می‌کند. در این راستا، تقویت سیستم مالیاتی به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت در نظر گرفته شده است.

منظور همچنین اشاره کرد: پس از خروج از برجام و شیوع ویروس کرونا، درآمدهای دولت تحت تأثیر قرار گرفتند و این وضعیت هم‌چنان ادامه دارد.

وی با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی پس از تشدید تحریم‌ها در سال 97، تصریح کرد: برخی افراد ممکن است تصور کنند که در دولت‌های مختلف اراده‌ای برای رفع تحریم‌ها وجود نداشته، اما حقیقت این است که همه دولت‌ها، تحت تأکیدات رهبر معظم انقلاب، تلاش کرده‌اند تا کشور را از این تنگناهای اقتصادی خارج کنند.

منظور همچنین گفت: در سال 1400، دولت جدید با جدیت وارد مذاکرات شد و حتی به جایی رسید که توافقات در حال نهایی شدن بودند، اما به‌طور ناگهانی، طرف آمریکایی از توافق خارج شد. بنابراین ایران همیشه در پی رفع تحریم‌ها بوده و خواهد بود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا