اخبار برگزیدهانرژیتجارت

سربازان جنگ اقتصادی زیر بار ناترازی‌های انرژی و سیاست‌های اشتباه

سهل‌آبادی رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در بیست‌ودومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی»، حمایت قوه قضاییه از صنایع را ستود و با انتقاد از فشارهای بانک‌ها، ناترازی انرژی، و سیاست‌های ناکارآمد دولتی، مقاومت صنعتگران در برابر جنگ اقتصادی را الگویی از ایثار و تعهد معرفی کرد.

به‌روزترین‌ها| سید عبدالوهاب سهل‌آبادی رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در بیست‌ودومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» که به همت خانه صنعت، معدن و تجارت در محل اتاق بازرگانی با حضور جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، ضمن اشاره به مشکلات صنعتگران در کشور گفت: «اگر صنایع امروز تا حدی از فشار بانک‌ها رهایی یافته‌اند، این امر نتیجه حمایت قوه قضاییه بوده است.»

وی با اشاره به اهمیت مقاومت در برابر جنگ اقتصادی، سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری را یادآور شد و افزود: «همان‌گونه که در جنگ نظامی با ایثار و فداکاری ملت و جوانان توانستیم مقاومت کنیم، در جنگ اقتصادی نیز فرماندهان و سربازان این عرصه نباید کوتاه بیایند. اما سوال اینجاست که با رزمندگان این جنگ چگونه برخورد می‌کنیم؟»

رئیس خانه صمت از بی‌توجهی به مشکلات صنعتگران و خانواده‌های آنان انتقاد کرد و گفت: «شهدای جنگ نظامی را با عزت و افتخار تشییع و در گلستان شهدا دفن می‌کردیم، اما شهدای جنگ اقتصادی چه؟ خانواده‌ای در تبریز زیر شدیدترین فشارهای بانک‌ها از دنیا رفتند. کجا و چگونه آن‌ها را به خاک سپردیم؟»

سهل‌آبادی ضمن انتقاد از عملکرد برخی بانک‌ها و سازمان‌های مرتبط، خطاب به مسئولان افزود: «بانک‌ها حتی پس از فوت صنعتگران، خانواده‌های آنان را رها نمی‌کنند. مواردی داشتیم که ۴۰ روز بعد از فوت یک صنعتگر، همسر وی را به زندان انداخته‌اند.»

وی با تاکید بر لزوم حمایت از صنعتگران، از وضعیت ناترازی‌ها و بی‌برنامگی در حوزه انرژی کشور نیز گلایه کرد و گفت: «ناترازی برق و گاز در سال ۱۴۰۳ باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی شد. ما با این جنگ سازگار می‌شویم، اما سوال اینجاست که تصمیمات برای حمایت از ما چیست؟»

رئیس خانه صمت از رویه تامین اجتماعی نیز انتقاد کرد و افزود: «اگر کارفرما نتواند همان روزی که لیست بیمه را ارائه می‌دهد، پول آن را نیز پرداخت کند، هیچ خدماتی به کارگران ارائه نمی‌شود، در حالی که آن‌ها در شرایط زیر خط فقر هستند.»

آیا قطع برق صنایع در جنگ اقتصادی قابل قبول است؟

سهل‌آبادی ضمن انتقاد از عملکرد برخی وزارتخانه‌ها گفت: « علی‌آبادی وزیر نیرو، بخشنامه‌ای صادر کرده و به وزیر صمت اعلام کرده‌اند که دیگر موظف به تأمین برق برای صنایع نیستیم. آیا این رویه در دوران جنگ اقتصادی قابل قبول است؟ آیا این برخورد با سربازان جنگ اقتصادی شایسته است؟»

وی افزود: «اگر این‌گونه قرار است عمل شود، احتمالا فردا وزیر نفت خواهد گفت که خودتان چاه نفت بزنید و سکوهای نفتی بیاورید، چون ما گاز و گازوئیل نداریم. اینگونه زیرساخت‌ها تامین می‌شود؟»

سهل‌آبادی همچنین با انتقاد از سیاست‌های وزارت صمت تأکید کرد: «وزارت صمت اخیراً به تمامی ادارات استان‌ها ابلاغ کرده که هیچ‌گونه تقسیطی برای حقوق دولتی در نظر گرفته نشود. کدام ریال از منابع تولیدکنندگان حیف و میل شده است؟ چرا در این شرایط دشوار، چنین ابلاغیه‌ای صادر می‌شود؟»

وی به مشکلات دیگری نیز اشاره کرد و گفت: «اداره برق امروز مطالباتی از تولیدکنندگان دارد که مربوط به ماه‌ها قبل است. این موارد و باید مسئولان پیگیری کنند.»

سهل‌آبادی با انتقاد از افزایش فشارها بر تولیدکنندگان اظهار داشت: «حتی به بهره‌های پرداختی تولیدکنندگان نیز ارزش افزوده تعلق گرفته است. آیا این شیوه برخورد منصفانه است؟»

مقاومت در جنگ اقتصادی ادامه دارد

رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با تأکید بر مقاومت صنعتگران در مقابل سختی‌ها گفت: «دشمنان خارجی و برخی ناآگاهان داخلی باید بدانند که صنعتگران از مسیر خود خارج نمی‌شوند و به نظام، حکومت و ولایت خیانت نخواهند کرد. ما به کار ادامه می‌دهیم و حتی در سخت‌ترین شرایط نیز کارگاه‌ها را تعطیل نمی‌کنیم.»

وی با افتخار به تولیدات ملی افزود: «امروز محصولاتی که پیش‌تر در کشورهای دیگر تولید می‌شد و حتی به ما وقت می‌فروختند، اکنون در همین خاک تولید می‌شود. بسیاری از ماشین‌آلاتی که قبلاً وارد می‌کردید، امروز توسط صنعتگران داخلی ساخته می‌شود و ما به این دستاوردها افتخار می‌کنیم.»

سهل‌آبادی با اشاره به دشواری شرایط صنعتگران و کارگران اظهار داشت: «کارگران با حقوق ۱۲ یا ۱۳ میلیون تومانی چگونه می‌توانند آرامش روحی داشته باشند؟ اما با وجود تمام سختی‌ها، هیچ کارخانه‌ای هیچ کارگری را اخراج نکرده است. این نشان‌دهنده روحیه بالا و تعهد صنعتگران و تولیدکنندگان ماست.»

وی در پایان با یادآوری ایثار صنعتگران در شرایط دشوار، بیان کرد: «همان‌گونه که در دوران جنگ تحمیلی ایستادگی کردیم، اکنون نیز رزمندگان جنگ اقتصادی با ایستادگی و تحمل شرایط سخت به راه خود ادامه می‌دهند. قول می‌دهیم که از این دوران سخت نیز عبور خواهیم کرد.»

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا