سلامتفید

فرهنگستان آخرین میخ تابوت صنعت داروی ایران را می‌کوبد

عبده‌زاده رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور هشدار داد: تصمیمات فرهنگستان علوم پزشکی درباره نظام ژنریک دارویی، آخرین میخ بر تابوت صنعت داروی کشور است و می‌تواند به افت کیفیت محصولات و سلامت بیماران آسیب جدی برساند.

به گزارش به‌روزترین‌ها‌‌‌‌‌؛ محمد عبده‌زاده رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، نسبت به تصمیم فرهنگستان علوم پزشکی برای تهیه پیش‌نویس تغییرات در نظام دارویی کشور هشدار داد.

وی در این نامه با انتقاد از تصمیمات اخیر فرهنگستان علوم پزشکی درباره نظام ژنریک دارویی،‌ به تشریح آسیب‌های جدی حاصل از این تصمیمات پرداخته و دکتر مسعود پزشکیان را درباره عوارض احتمالی این تصمیمات مطلع کرد.

رئیس هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ، این پیش‌نویس را مغایر با توسعه تکنولوژی و صادرات ونیز استفاده از فرصت عدم‌عضویت در WTO دانست و نتیجه آن را برگشت به عقب، از دست دادن دستاوردهای صنعت داروسازی،افت کیفیت محصولات دارویی و آسیب به سلامت بیماران ذکر کرد.

وی همچنین سکوت بدنه کارشناسی و انجمن‌های علمی در برابراین دیدگاه‌های کهنه را به‌دلیل ، عدم اطلاع از روند موضوع و یا رودربایستی‌ و احترام به پیشکسوتان و نیز نگرانی از انگ تضاد منافع عنوان کرد و تاکید کرد چنین تصمیماتی بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی و مشورت با تشکل‌های مرتبط و ذی‌نفع و انجمن های علمی پزشکی و نیز بدون انجام مطالعات علمی ، باعث آسیب جدی و بهم ریختگی نظام دارویی کشور می‌شود .

رئیس هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در این نامه تضعیف بخش خصوصی ،تضییع حق دسترسی و انتخاب مردم و پزشکان برای انتخاب دارو ، از بین رفتن ابزار تشویقی شرکت‌ها برای اخذ GMP و همچنین کاهش انگیزه رقابت برای ارتقای کیفیت دارو در کشور را از مهم‌ترین ایرادهای وارد بر طرح بازگشت به نظام ژنریک مد نظر فرهنگستان علوم پزشکی و در راستای حذف رقابت‌پذیری و تقویت نگاه فله‌فروشی دارو دانست.

عبده‌زاده در بخش پایانی این نامه خطاب به دکتر پزشکیان نوشت صنعت داروسازی کشور طی سال‌های گذشته به‌دلیل‌سیاست گذاری‌های ناپایدار و بعضا ضد‌توسعه، عدم‌بهره‌گیریاز نظرات متخصصان با‌ دانش و تجربه، قیمت‌ گذرای سرکوب‌گرانه و غیر واقعی در اقتصاد تورمی، تخصیص ارز ترجیحی به مواد اولیه و اجبار شرکت‌ها به فعالیت در فضای اقتصادغیرواقعی، افزایش سرسام‌آور هزینه‌های تولید ناشی از کاهش ارزش پول ملی و نوسانات اقتصادی، افزایش ارزش و عمق مطالبات از شرکت‌های بیمه‌ای و دارویار و متعاقبا بحران نقدینگی در سرتاسر زنجیره تامین، بلاتکلیفی درباره نرخ ارز و مشکلات پیرامون تخصیص به‌موقع ارز و سایرمحدودیت‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری از‌جمله ممنوعیت ثبت سفارش ماشین‌آلات صنعتی در وضعیت بسیار سختی زیر می‌برد.

مشکل تامین پایدار دارو هم با شرایط فوق جدی است و پیشگیری از آن نیازمند اقدامات عاجل و کمک همه دستگاهها ست .در این بین تلاش برای تصویب چنین مصوبه‌ای که کوچکترین ارتباطی با واقعیات و نیازهای این روزهای صنعت داروسازی کشور ندارد، کوبیدن آخرین میخ بر تابوت این صنعت خواهد بود. این صنعت هرچقدر ضعیف‌تر شود، دسترسی بیماران به دارو به‌خصوص داروهای جدید در آینده بیشتر به خطر می‌افتد.

گفتنی است از نامه سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران به رئیس‌جمهور، رونوشت‌هایی نیز برای دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، دکتر مرندی رییس محترم فرهنگستان علوم پزشکی و دکتر پیرصالحی رییس سازمان غذا و دارو ارسال شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا