اخبار برگزیدهانرژی

سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیاردی برای احیای بزرگترین میدان گازی ایران

پاک‌نژاد وزیر نفت اعلام کرد: امضای قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلاری، تولدی دوباره برای بزرگترین میدان گازی ایران است و گامی مهم برای تحقق آرزوی دیرینه و تولد دوباره این میدان گازی محسوب می‌شود.

به گزارش به‌روزترین‌ها؛ محسن پاک‌نژاد وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی که با حضور رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان و مدیران صنعت نفت در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صنعت نفت در تهران برگزار شد، اذعان داشت: امضای قرارداد فشارافزایی پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۷ میلیارد دلار، تولدی دوباره برای بزرگترین میدان گازی ایران است. این قرارداد پس از گذشت هفت ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم، امروز اجرایی می‌شود.

وی تأکید کرد: امضای این قرارداد گامی مهم برای تحقق یک آرزوی دیرینه و تولد دوباره برای میدان گازی پارس جنوبی است. بر اساس اهداف کمی تعیین شده در برنامه هفتم پیشرفت، قرار است تولید گاز خام کشور تا پایان برنامه به ۱ میلیارد و ۳۴۰ میلیون متر مکعب برسد.

پاک‌نژاد با اشاره به اهمیت توسعه میادین گازی، اضافه کرد: برای رسیدن به این اهداف، توسعه میادین گازی و اجرای طرح‌های نگهداشت توان تولید ضروری است تا از افت تولید جلوگیری شود. بر اساس برآوردهای کارشناسی، مجموعه طرح‌های توسعه و نگهداشت توان تولید به سرمایه‌گذاری حدود ۷۵ میلیارد دلار نیاز دارد که ۵۳ میلیارد دلار آن مربوط به توسعه میادین گازی جدید و ۲۲ میلیارد دلار مرتبط با طرح‌های نگهداشت توان تولید، از جمله طرح فشارافزایی پارس جنوبی است.

وی افزود: برای رسیدن به هدف یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون متر مکعب در روز، طی چهار سال آینده به طور متوسط سالانه حدود ۱۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است. تأمین این سرمایه‌گذاری مستلزم برنامه‌ریزی دقیق و استفاده مناسب از تمامی ظرفیت‌های حوزه مالی و پولی کشور است.

پاک‌نژاد خاطرنشان کرد: این امر وزارت نفت را به تدوین برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از تمام این ظرفیت‌ها واداشته است، شامل استفاده از صندوق توسعه ملی و سرمایه‌گذاری صنایع انرژی‌بر و پتروشیمی‌ها مطابق قوانین برنامه هفتم پیشرفت.

فشارافزایی قطر، بخشی از گاز ایران را به طرف آن‌ها می‌برد

پاک‌نژاد توضیح داد که میدان گازی پارس جنوبی تولید ۷۰ درصد گاز کشور را تأمین می‌کند که در بخش‌های مختلف خانگی، صنایع جزء، صنایع بزرگ و نیروگاهی مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران و قطر به طور مشترک از این میدان برداشت می‌کنند، طبیعی است که پس از مدتی دچار افت فشار خواهد شد. کاهش فشار باعث کاهش تولید شده و قطر از چند سال قبل به تهیه تجهیزات فشارافزایی پرداخته است. در دو سال آینده، قطر قادر به بهره‌برداری کامل از این تجهیزات خواهد بود، به معنای انتقال بخشی از گاز ایرانی به سمت قطر.

پاک‌نژاد یادآور شد که افت فشار منجر به کاهش تولید می‌شود: از سال ۱۴۰۶ به اندازه یک فاز پارس جنوبی و از سال ۱۴۰۸ بدون فشارافزایی یک و نیم فاز کم خواهد شد. عدم اجرای طرح فشارافزایی منجر به تشدید ناترازی بنزین می‌شود؛ چرا که ۴۰ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود.

جزئیات طرح فشارافزایی در هفت مرکز

پاک‌نژاد تشریح کرد: طرح فشارافزایی پارس جنوبی شامل ۷ هاب یا مرکز، هر کدام دارای ۴ سکو است. برای هر هاب، باید ۲.۵ میلیارد دلار هزینه شود و اجرای کلی طرح به ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. این پروژه در طول زمان، به درآمدی بالغ بر ۷۸۰ میلیارد دلار منجر خواهد شد.

وی همچنین اضافه کرد: قراردادهای مربوط به این طرح با ۴ پیمانکار اصلی شامل اویک، مپنا، قرارگاه خاتم و پتروپارس امضا می‌شود که با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، این طرح را اجرا خواهند کرد.

در انتها، پاک‌نژاد بر ضرورت تسریع در تأمین مالی و شروع عملیات اجرایی تاکید کرد و اظهار امیدواری کرد که اهداف طرح در زمان‌بندی مشخص محقق شده و منافع ملی کشور در این پروژه به صورت کامل به دست آید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا