حضور در مذاکرات؛ تصویری از تدبیر و عقلانیت کشور

حسنزاده، رئیس اتاق ایران، حضور در مذاکرات اخیر ایران و آمریکا را نمایش تدبیر و عقلانیت کشور و رهبری داهیانه مقام معظم رهبری دانست و تاکید کرد: این مذاکرات، عامل افزایش سرمایه اجتماعی، گرهگشایی اقتصادی و زمینهساز توسعه تجارت و دیپلماسی اقتصادی هوشمندانه در چارچوب منافع ملی است.
به گزارش بهروزترینها؛ صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اهمیت مذاکرات بین ایران و آمریکا، این اقدام را نمایانگر تدبیر و عقلانیت حاکمیت و رهبری داهیانه مقام معظم رهبری دانست و گفت: حضور ایران در این مذاکرات علاوه بر نمایش قدرت کشور در منطقه و جهان، بار دیگر جایگاه ایران را در صحنه بینالمللی به تصویر کشید.
وی با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، این مذاکرات را بهعنوان نقطه عطفی مهم در مسیر بهبود فعالیتهای اقتصادی کشور قلمداد کرد و توضیح داد: جامعه فعالان اقتصادی و کارآفرینان در شرایط فعلی وظیفه دارند با نگاهی واقعبینانه و مشارکت فعال با دولت و حاکمیت، نقش اساسی خود را در ترسیم و هدایت دیپلماسی اقتصادی کشور ایفا کنند.
رئیس اتاق ایران ضمن تقدیر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده و سایر مسئولان، اظهار داشت: در روزهای آغازین این مذاکرات، تمامی جریانهای سیاسی شناسنامهدار کشور علناً عقلانیت، میهندوستی و همراهی خود با دولت و دستگاه دیپلماسی را به نمایش گذاشتند؛ موضوعی که نتیجه آن بهبود سرمایه اجتماعی در کشور است و این روند نقطه قوتی در فرآیندهای داخلی خواهد بود.
وی همچنین اشارهای به پیام نوروزی اتاق ایران در آستانه سال جدید داشت که در آن به ضرورت همدلی، همکاری و همگرایی برای شکوفایی ایران در سال 1404 تأکید شده بود و افزود: این پیام اکنون معنای عملیاتیتری پیدا کرده و در نخستین ماههای سال 1404 شاهد تحقق بالاترین سطح همگرایی و همکاری در کشور هستیم.
حسنزاده در ادامه بیان کرد که اتاق ایران سه مولفه اصلی را برای گرهگشایی از چالشهای داخلی و بینالمللی ضروری میداند: همکاری ملی میان کلیه نهادها و قوا، توافق ملی بین تمامی جریانها و سلایق سیاسی، و دیپلماسی اقتصادی هوشمندانه و کارآمد با کشورهای مختلف در چارچوب منافع ملی مبتنی بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت. این مولفهها، که اثرات مثبت آنها را در سال 1404 بهوضوح میتوان مشاهده کرد، زمینهساز توسعه تجارت و رونق اقتصادی هستند.
رئیس اتاق ایران در بخشی دیگر اظهار امیدواری کرد که شعار سال 1404 با محوریت «سرمایهگذاری برای تولید»، که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده است، سرآغازی برای حل بحرانهای اقتصادی و معیشتی باشد و ادامه داد: فعالان اقتصادی امیدوارند که با مجموعهای از تدابیر، چه در اصلاح مدیریتهای داخلی و چه در دیپلماسی اقتصادی کارآمد، شرایط به سمت رفع تنگناها و گستردگی حوزههای اقتصادی پیش برود.
حسنزاده همچنین تاکید کرد که مذاکرات اخیر در عمان روح امید را در میان فعالان اقتصادی کشور تقویت کرده است و افزود: هرچند نیروی انسانی فرهیخته و ظرفیتهای داخلی همچنان محور اصلی توجه و نقطه اتکای ما هستند، اما مذاکرات میتواند نقش مهمی در توسعه زیرساختهای تولید، تقویت صادرات، و بهروزرسانی تجهیزات ایفا کند. تحقق این اهداف، ایران را برای رسیدن به جایگاهی شایستهتر برای مردم عزیز کشورمان مهیاتر خواهد ساخت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چرخ تولید کشور با تمام مشکلات داخلی و خارجی همچنان در حال چرخیدن است. اما اگر همزمان با ظرفیتهای قوی داخلی، عوامل خارجی مانند مذاکرات نیز بتوانند مسیر بهبود و توسعه اقتصاد را هموارتر کنند، فرصتهای بیشتری برای رشد و شکوفایی اقتصادی در دسترس قرار خواهد گرفت.