10هزار ماشینآلات فرسوده در انتظار نوسازی
در حالی که ۱۰ هزار دستگاه ماشینآلات معدنی و راهسازی فرسوده در معادن کشور فعالیت میکنند، معاون وزیر صنعت از برنامههای نوسازی و حمایت همزمان از تولید داخلی و واردات باکیفیت خبر میدهد.
به گزارش بهروزترینها؛ سید محمد موسوی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که براساس گزارشهای بخش خصوصی و انجمنهای تخصصی، حدود ۱۰ هزار دستگاه ماشینآلات راهسازی و معدنی فرسوده همچنان در بخش معادن کشور مشغول به کار هستند.
وی بر اهمیت سیاستهای همزمان حمایت از تولید داخل و تسهیل واردات برای زیرساختهای خارجی با کیفیت تأکید کرد و گفت: این سیاست ها عاملی برای تعادل در صنعت ماشینآلات سنگین است.
موسوی اضافه کرد: در سالهای اخیر میزان واردات این تجهیزات کاهش یافته بود؛ به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۰ تنها ۸۰ دستگاه شامل ماشینآلات راهسازی و معدنی وارد شد، در حالی که تولید داخلی این تجهیزات به حدود ۷۳۰ دستگاه رسید. اما این روند در سال ۱۴۰۱ تغییری محسوس یافته، به گونهای که تولید داخلی به ۳۵۰۰ دستگاه و واردات نیز به ۱۳۰۰ دستگاه افزایش یافته است.
استراتژیهای تعادلبخش برای نوسازی صنعت ماشینآلات
این مقام مسئول اشاره کرد: در سال ۱۴۰۱ میزان واردات ماشینآلات به ارزش ۸۰ میلیون دلار بود که این رقم در سال گذشته به ۳۵۰ میلیون دلار رسید. تولید داخلی در سال ۱۴۰۲ به حدود ۴۵۰۰ دستگاه رسیده است. در این زمینه روند رو به رشدی در حال وقوع است، اما تولیدکنندگان داخلی باید توانایی رقابت با برندهای خارجی با کیفیت را داشته باشند.
موسوی در خصوص کفایت تولید داخلی برای پاسخگویی به نیازهای کشور، تأکید کرد: سیاست حمایت از تولید داخل و اجازه واردات تجهیزات با کیفیت خارجی، بازار را به تعادلی منطقی میرساند.
وی همچنین به تعداد ماشینآلات فرسوده اشاره کرد که به نوسازی نیاز دارند و در این باره بیان کرد: محدودیتی برای تولید داخلی و واردات وجود ندارد و هر دو به عنوان پیشرانی برای توسعه معادن تلقی میشوند.
موسوی ابراز امیدواری کرد که با اختصاص منابع مالی مناسب شاهد افزایش کمی در این حوزه باشیم. همچنین مجوز واردات برای نوسازی ماشینآلات همچنان در دسترس است، و این اقدام به تسریع روند نوسازی کمک شایانی میکند.