خودروفین‌تک و فناوری

تاکسی خودران Yoyo ایکس‌پنگ در گوانگجو راه افتاد

خلاصه خبر

  • ایکس‌پنگ سرویس تاکسی خودران Yoyo را به‌صورت آزمایشی و فقط با کد دعوت در گوانگجو راه انداخته است.
  • خودروی سرویس، شاسی‌بلند پرچم‌دار GX است؛ سامانه‌ی رانندگی فقط با دوربین کار می‌کند و لیدار و نقشه‌ی دقیق ندارد.
  • سفر کاملا بدون راننده برای ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده؛ قیمت سفر، تعداد خودروها و محدوده‌ی خدمت جز گوانگجو اعلام نشده است.

به گزارش به‌روزترین‌ها، به گزارش منابع خبری، مسافران با یک مینی‌برنامه در وی‌چت و کد دعوت خودرو می‌خواهند و پیش از سوار شدن می‌توانند دمای کابین را تنظیم و پخش‌کننده‌ی رایحه را روشن کنند. صندلی‌های بی‌وزنی، ماساژ پشت و صفحه‌ی بزرگ عقب از امکانات کابین‌اند. هنوز هیچ قیمتی برای سفر نیامده است.

خودروی سرویس: GX

مشخصهمقدارمعادل (محاسبه‌ی ما)
طول۲۰۷٫۳ اینچحدود ۵۲۷ سانتی‌متر
عرض۷۸٫۷ اینچحدود ۲۰۰ سانتی‌متر
ارتفاع۷۰٫۹ اینچحدود ۱۸۰ سانتی‌متر
فاصله‌ی محورها۱۲۲٫۶ اینچحدود ۳۱۱ سانتی‌متر
وزن (برقی)۵٬۹۳۰ تا ۶٬۲۱۷ پوندحدود ۲٬۶۹۰ تا ۲٬۸۲۰ کیلوگرم
قدرت و گشتاور۵۷۷ اسب‌بخار، ۵۱۳ پوند-فوتحدود ۶۹۶ نیوتون‌متر
شاسیتعلیق بادی دوحفره‌ای و فرمان چرخ عقب—

به نوشته‌ی منبع، GX از تسلا مدل X (۱۹۹٫۱ اینچ، حدود ۵۰۶ سانتی‌متر)، نیو ES8 (۲۰۰٫۷ اینچ، حدود ۵۱۰ سانتی‌متر) و لی‌اتو L9 (۲۰۵٫۴ اینچ، حدود ۵۲۲ سانتی‌متر) بلندتر است.

فناوری رانندگی

ایکس‌پنگ از سامانه‌ی سرتاسری و فقط‌دوربین با نسخه‌ی دوم مدل «بینایی-زبان-عمل» (VLA ۲٫۰) و چهار تراشه‌ی خودساخته‌ی Turing با ۳٬۰۰۰ تراپس توان محاسباتی استفاده می‌کند. مقایسه‌ی منبع با ویمو و بایدو این است که آن‌ها به لیدار و نقشه‌ی از پیش ساخته‌شده تکیه دارند. نویسنده می‌گوید در پکن آن را رانده و رفتارش را «انسانی» یافته؛ این برداشت یک نفر است و آزمون مستقل نیست.

بیشتر بخوانید: لانچیا گاما ۲۰۲۶؛ مشخصات، نسخه‌ها و مقایسه‌ی ابعاد با رقبا

ناهمخوانی: در گزارش دیگری از همان منبع درباره‌ی G9L، همین چهار تراشه ۲٬۲۵۰ تراپس ذکر شده. به یکی از دو رقم نمی‌توان تکیه کرد تا شرکت رقم رسمی را اعلام کند.

مجوز و برنامه

موردوضعیت
آزمون‌هابیش از ۲٬۲۰۰ سفر آزمایشی در گوانگجو
مجوزآزمون بدون راننده در جاده‌های رده‌ی ۱ تا ۳
پشتیبانسکوی کنترل از راه دور ابری
۲۰۲۶گسترش خدمات نمایشی در مقیاس کوچک و متوسط
۲۰۲۷برنامه‌ی سفر کاملا بدون راننده و یک خودروی اختصاصی ربات‌تاکسی

مدل کسب‌وکار

ایکس‌پنگ ناوگان تاکسی را خودش نمی‌گرداند؛ خودرو می‌سازد و نرم‌افزار را مجوزدهی می‌کند و با Amap (سکوی نقشه) و شرکت‌های تاکسیرانی منطقه‌ای کار می‌کند. شرکت از بازارهای اروپا، جنوب شرق آسیا و خاورمیانه به‌عنوان پایگاه گسترش یاد کرده و ناوگان کامل را هم مستقیم به اپراتورهای خارجی می‌فروشد. سربه‌سر شدن هر خودرو در گوانگجو را تا نیمه‌ی دوم ۲۰۲۷ پیش‌بینی کرده و گفته بیشترین درآمد خودران از صادرات خواهد بود؛ هر دو پیش‌بینی خود شرکت‌اند.

پرسش‌های پرتکرار

Yoyo در چه شهری کار می‌کند؟

فعلا فقط گوانگجو و تنها با دعوت‌نامه.

آیا بدون راننده است؟

در این مرحله آزمایشی است؛ سفر کاملا بدون راننده برای ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است.

منبع: آرنا ای‌وی۱۶:۲۰ – ۱۱ آبان ۱۴۰۵

نوشته های مشابه