خواندنی

بهترین و بدترین قسمت کله پاچه کجاست ؟

البته کله پاچه سرشار از کلسترول است، کلسترول یکی از چربی‌هایی است که در رگ‌های خونی رسوب می‌کند و موجب گرفتگی آن می‌شود و می‌تواند در دراز مدت موجب سکته مغزی و قلبی شود. کله پاچه غذایی بسیار سنگین است که می‌تواند موجب مشکلات گوارشی شود، بهتر است کله پاچه در وعده صبحانه استفاده شود و مصرف آن در وعده شام می‌تواند، موجب بی‌خوابی و ناراحتی معده شود.
برخی افراد در کله پزی‌ها از کله میش یا بز استفاده می‌کنند که طعم نامطلوبی دارد و نسبت به کله گوسفند ارزان‌تر است. باید برای خرید کله پاچه از مکان‌های مجاز استفاده شود و هر گونه بوی غیر طبیعی و نامطبوع و تغییر رنگ می‌تواند نشان از فاسد بودن کله پاچه باشد.
پاچه بهترین، مغز و چشم بدترین
ضرر حتمی آن بالا بردن کلسترول خون است که می تواند در رگ های خونی رسوب و با انسداد عروق ظریف، خون رسانی در قلب، مغز و ریه را مختل و باعث ایجاد سکته قلبی و مغزی شود. بنا به گفته متخصصان علوم غذایی، مصرف یک یا دوبار این غذا در هفته خطرناک ولی یک یا دو وعده آن در ماه اشکالی ندارد. البته کارشناسان میزان مصرف پاچه را به دلیل میزان پایین چربی محدود نکرده اند ولی مغز، چشم و بناگوش را به ترتیب پرچرب ترین اجزای کله پاچه برشمرده اند.
بد نیست بدانید میزان کلسترول موجود در مغز گاو و گوسفند به اندازه هشت زرده تخم مرغ است و در یک وعده مغز گاو به وزن ۱۲۰ گرم بیش از ۲۰۰۰ میلی گرم کلسترول وجود دارد که بسیار بیشتر از مقدار توصیه شده یعنی ۳۰۰ میلی گرم در روز است. علت لذیذ بودن چشم و بناگوش هم وجود همین چربی هاست. به همین دلیل مصرف چشم توصیه نشده است و تاکید برآن است که در صورت استفاده از بناگوش فقط گوشت لخم آن مصرف شود.
همچنین کارشناسان، ارزش تغذیه ای زبان و گوشت صورت حیوان را همچون گوشت قرمز می دانند و مزیت اصلی آن را ویتامین های گروه B بویژه B12 عنوان کرده اند. این را هم بدانید که زبان گوسفند در مقایسه با زبان گوساله کالری بیشتری دارد و پرچرب تر است در ضمن توصیه می شود از خوردن خرخره که متصل به انتهای زبان است، اجتناب کنید. چربی موجود در فرآورده های جانبی دام، بیماری مبتلایان به دردهای مفصلی و آرتروز را وخیم تر می کند.
ترشی، کلسترول و چربی غذا را کاهش نمی دهد
برخی افراد عادت دارند کله پاچه یا سیراب شیردان را با آبلیمو، آبغوره، سرکه و سیرترشی مصرف می کنند. آنها معتقدند ترشیجات تا حدودی چربی و کلسترول موجود در این فرآورده ها را خنثی و از کالری این غذا می کاهد، اما باید بدانید مواد ترش تنها احساس دهانی را تغییر داده و با تجزیه سریع چربی ها به هضم و جذب بهتر آن کمک می کند.
بنابراین نه تنها کاهنده کالری غذا نیست بلکه موجب جذب بهتر چربی و ورود آن به بافت های بدن شده و از سوی دیگر با رفع چربی از دهان و کمک به ترشح بیشتر غدد بزاقی و اسید معده موجب افزایش اشتها شده و تمایل افراد را به مصرف غذاهای چرب بیشتر می کند. البته این را هم بدانید مواد ترش به دلیل ویتامین C بالا به جذب بهتر آهن فرآورده های پروتئینی کمک کرده و از میزان سمیت آن می کاهد.

179/

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا