عوارض مصرف زياد نمك
عليرضا استاد رحيمي عنوان كرد: ميزان مصرف مجاز روزانه نمك براي هر فرد شش گرم است كه اين مقدار در داخل غذا هنگام طبخ موجود است و حداكثر ميتوان به صورت افزودني نيز دو گرم به آن افزود. تاكيد ميشود كه شش گرم نمك موجود در داخل مواد غذايي به تنهايي براي تامين نياز بدن كافي است. وي ادامه داد: مصرف بيرويه نمك، عوارض زيادي دارد كه “پوكي استخوان و فشارخون بالا ” نمونهاي از اين موارد است و به تنهايي عامل به وجود آمدن بسياري از ناهنجاريها در بدن ميشوند و همچنين افرادي كه دچار بيماري سنگ كليه هستند از مصرف زياد اين مواد خودداري كنند. رئيس مركز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشكي تبريز، افزود: مصرف اين مادهي افزودني بستگي به عادت غذايي و ذائقه افراد دارد و افراد ميتوانند با تغيير ذائقه و سبك تغذيه، سلامت خود را تضمين كنند. همچنين ميتوانند ادويههايي نظير فلفل، سركه و زردچوبه را جايگزين نمك كرده و ذائقه خود را درباره مصرف زياد اين ماده مضر تغيير دهند. وي خاطرنشان كرد: بهتر است براي جلوگيري از عوارض مصرف بيرويه نمك، نمكدان را از سفرههاي خود حذف كرده و تنها هنگام پخت غذا مقداري نمك يددار به آن اضافه كنيم و همچنين در مصرف غذاهاي نمك سود نيز بايد احتياط كنيم.
179/