مهارت پخت “شیشلیک” ثبت ملی شد + تصاویر
موبنا – طی مراسمی که سهشنبه شب (۱۶ شهریور) در شاندیز طرقبه برگزار شد، مهارت پخت شیشلیک با حضور مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ثبت ملی شد.
در پایان این برنامه که با حضور «فرهاد نظری»، مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی، «حشمتالله متینفر»، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان طرقبه و شاندیز، استاندار خراسان رضوی و جمع زیادی از مردم برگزار شد، مهارت پخت این غذا در فهرست آثار ناملموس (معنوی) ملی ثبت شد.
البته شلوغی غیرعادی برنامه که در محوطه باز پدیده شاندیز برگزار شد، به دلیل طبخ شیشلیکی با طول ۲۰۰ متر بود که علاوهبر ثبت ملی، به عنوان بلندترین شیشلیک جهان در فهرست گینس ثبت شد. در پایان عواید حاصل از فروش این شیشلیک 200 متری به نفع نیازمندان و خیریه اختصاص داده شد.
در این مراسم سولهای روباز در محوطه باز پدیدهی شاندیز تعبیه شده بود که در وسط آن کبابپزی ویژه برای پخت طولانیترین شیشلیک جهان قرار داده شده بود. همچنین کنار نردههای این راهروهای طولانی، اسامی خبرهترین آشپزهای پیشکسوت ششلیک نوشته شده بود.
جمعیت قابل توجهی پس از اجرای برنامه مفرح گروه نوازندگان محلی، به سمت این سوله حرکت کرده و مزهی طولانیترین شیشلیک جهان را امتحان کردند.
افراد حاضر در این مراسم با اشتیاق فراوان، با استفاده از گوشیهای تلفن همراه خود همراه با آشپزها، برای رسیدن به لحظهی ثبت ملی این رویداد، ثانیهها را بلند میشماردند.
یکی از آشپزها در پاسخ به سوال یکی از حاضرین، تعداد قطعات شیشلیک را در حدود دو هزار تکه اعلام کرد و گفت که از حدود هزار گوسفند برای طبخ شیشلیک ۲۰۰ متری استفاده شده است.
منبع: ایسنا